Yaaa rîz(i)

Hôtel de Ville – Valenciennes (Sursa foto: Wikipedia)
Era o zi însorita în Valenciennes. Micul oras, pierdut în verdele crud al primaverii, se trezea la viata. Desi era Sâmbata, forfota si furnicarul matinal de pe strazile din centru ne aduse aminte ca sunt înca destui care lucreaza si în weekend. Pe largul bulevard din Place d’Armes pe care este amplasata pitoreasca cladire „Hôtel de Ville”, fântânile arteziene dansau în ritmul unei melodii de fanfara. Am coborât din autocar si ne-am apropiat de cladire, cu intentia de a o fotografia exact în momentul în care fântânile atingeau înaltimea maxima.
– Nu ai loc de toti papu-cinese astia, nu vezi ? … îmi zise al meu.
– Sunt japonezi, nu chinezi ! îi raspund în timp ce-mi reiau pozitia strategica.

Micul grup de japonezi intra în cladirea municipala asa încât reusesc sa fac primele fotografii. Voiam însa si un cadru panoramic, asa ca traversez pe partea opusa. Dar nici n-apuc bine sa-mi setez camera, ca trepadusii apar din nou în usa cladirii.
Deruleaza în graba un covor lung, rosu, si monteaza cateva bare elegante de inox – legate între ele cu un snur gros rosu, alb, albastru – de-a lungul acestuia.
Din lateralul cladirii ies apoi câteva panouri imense. Parea ca se deplaseaza singure pâna locul prestabilit, desi realizam ca în spatele lor se aflau niponeii.
Ma întorc în graba la al meu si-i spun:
– Se pregateste o vizita aici. Vreo personalitate… Sau se pune de vreo casatorie !
– Nu avem timp de pierdut. N-ai zis ca vrei sa vizitezi si Bazilica „Notre-Dame du Saint-Cordon”, si teatrul, gara ?  Grabeste-te !

Dar curiozitatea m-a tinut pe loc. Asteptam montarea panoului cu V.I.P-ul pentru care se pregatea tot scenariul. Marea mi-a fost mirarea când – pe fatada cu arhitectura neo-renascentista (datând de la 1867) a cladirii  care supravietuise, ca prin minune, celui de-al doilea razboi mondial -, aluneca usor pe scripeti fotografia unui cuplu tânar flancat de doua masini Toyota.

Sursa foto: Steven Eagle Toyota
Pe masura ce lucrarile de montare avansau, curiozitatea mea atingea proportii uriase.
Si nu eram singura curioasa. Trecatorii se opreau, de asemenea, si urmareau cu atentie pregatirile. Pret de doua tigari, si decorul era montat în întregime.

Japonezii îsi lanseaza noul model Yaris, îmi spun. Dar de ce aici ? De ce la Valenciennes ?
Cercetând apoi micul ghid informativ al orasului, am aflat ca la Valenciennes se fabrica autoturismele Toyota pentru Europa. Mi-am adus aminte cât de mult as fi vrut sa vizitez Fabrica de autoturisme Ferrari, dar la fel ca si acum, timpul ne presa sa ajungem la destinatia propusa.
Pe unul din panouri era adresata o invitatie la Test Drive, iar pe altul erau câteva linkuri cu orasele europene care organizau concursuri cu premii oferite de cei de la Toyota. M-am bucurat enorm sa vad si România printre tarile organizatoare.

Imi salvez repede adresa web în telefon si ma apropii de multimea care astepta de-acum cu si mai mare nerabdare cuplul premiat. Pentru ca da, ati înteles bine, Valenciennes se pregatea sa onoreze pe câstigatorii francezi ai concursului Yaris Karaoke Festival.
Momentul sosirii a fost „anuntat” prin lansarea a sute de baloane colorate si defilarea a câtorva zeci de autoturisme Yaris. Muzica, sampania, concursul karaoke (fara premii – de data asta) si distractivul joc de fotbal „Bubble Bump” au continuat pâna seara târziu. Cu proiectia 3D a noului model Toyota Yaris evenimentul a luat sfârsit în aplauzele frenetice ale publicului spectator.

Era o zi însorita în micul orasel Valencienne. O zi în care am fost martorii unui showroom „à la française”. O zi care ne-a transformat în mesagerii concursului „Yaris în orasul tau”.
De ce ? Pentru ca niciodata nu a fost mai usor decât acum sa câstigi o excursie în Franta. Un weekend „Behind the scenes” la fabrica Toyota din Valenciennes!

Asadar, Toyota te asteapta în perioada 13 octombrie – 10 noiembrie la Bucuresti (oficiile vest, sud si nord), Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brașov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Focsani, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Timisoara si Tg. Mureș.

Fotografiaz-o, atinge-o, programeaza-te la un test drive si nu uita sa împartasesti cu noi bucuria de a trai momente unice  în propriul tau oras.

Sursa foto: https://toyotamea.ro

Ya rîz(i) si tu ! Asa… apropie-te ! Înca un pas… înca unul… Stop ! Cheeeeeeese ! Trimite apoi fotografia facuta cu noul Toyota Yaris 2014 în contul tau de pe toyotamea.ro.  Fii creativ ! Da frâu imaginatiei. Invita-ti si prietenii si-ti vei dubla sansele de câstig.
Fii genial în orasul tau, si fericit oriunde !

Articol înscris la proba nr. 10 a concursului SuperBlog 2014, proba sponsorizata de Toyota România.

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: