Vreau şi eu un SeSeDeu!

Dragul meu,
Vreau şi eu un SeSeDeu!
Scapă-mă, te rog, de riscul
De-a pierde totul cu Hard Disk-ul!

 

– Da’ ce, dragă? Cumpărăm computere când ţi se năzare?
– Lasă-mă măăă, că-s HyperX Fury(oasă)! Şi-apoi, cine zice să cumpărăm un computer? Doar placa!
– Aceeaşi placă în fiecare zi!
Cu-al meu bărbat n-o scoţi vreodată la capăt! Nu pricepe-o boabă din de-ale calculatoarelor, dar vrea totul repede şi bine.
– Ce-i cu ăsta? Iar face figuri?? De ce-i aşa de lent?
– Ca tine, bătrân, ce vrei?
– Cum bătrân??? Anul trecut l-am luat!
– Da, sigur. L-ai luat bătrân deja! Concept învechit, model îmbătrânit. Bine că ţi-ai luat cam-ul de ultimă generaţie!
Cam aşa se desfaşoară la noi o „reuniune de lucru” (în doi), aşezaţi spate-n spate şi fiecare butonând „pe limba lui” tastele calculatorului. Eu, cu articolele mele… el, cu angeboturile lui. Eu „ziaristă”, cum mă laudă pe la alţii, el „inginer”, cum îl laud pe-acasă. Că, na! Vrăbiile noastre mălai visează!

 

Nu înţelegem prea multe din componentele unui PC, din încurcătura de fire şi firicele, chipuri şi şurubele pe care, după noi, nici pensetele sau şurubelniţele magnetice ale ceasornicarului elveţian nu le mai ajung „la nas” sau le desfac. Îmbrăcat arată frumos, înăuntru este spinos!
La orice problemă cât de mică, aud „Cheamă-l pe Thomas!”. Îmi place de el… drăguţ, pletos şi nu soarbe cafeaua cu zgomot. Dar PC-ul, software-urile, aplicaţiile sau programele nu-s de el. Nu ştiu de ce l-o mai chema al meu. Doar aşa, să-mi clătesc puţin ochii!
Ultima oară ne-a curăţat PC-urile, fără să umble la sigilii (să nu pierdem garantia, nu?), şi ne-a aspirat şi ceva piesulici (piese mici).
PC-urile noastre sunt lente, puturoase. Am încercat noi să le dăm puţin avânt cu stimuli externi, dar nu ne-a mers. După un restart, pot să-mi beau cafeaua liniştită şi să fumez, nu una, ci două ţigări, până când reuşeşte el să încarce tot.
Acum o saptamână, al meu lucra la nişte contracte noi. De obicei, intră în cele vechi, modifică, salvează cu altă denumire documentul şi… iaca-i fericit şi mulţumit!
Dar nu i se leagă toate mereu. În acea seară, grăbit să plece şi să ducă propunerile de contracte la firma cu care colaborează, PC-ul i-a facut figura. Şi, de fapt, nu el, cât pana de curent – de câteva secunde – care a deconectat computerul.
Moreeeeee! Vino repede! Cum fac acum? Mi-a căzut PC-ul şi nu am apucat să(-l) salvez!

Am crezut că trebuie să vin cu făraşul să-l adun de pe jos. Bine că nu!

Gândindu-mă că nu are cum să piardă totul, că programul face un back-up din când în când, am încercat să-i recuperez munca. Nu am reuşit în niciun chip.
Hard Disk-ul nu i-a salvat documentele! Dacă ar fi avut un SSD, acesta ar fi stocat datele în chipurile de memorie flash interconectate, chiar şi cu PC-ul în Power Off.
– Cum aşa? S-au pierdut şi fisierele pe care le aveam???? Erau fişiere mici!!!
Hard Disk-ul are probleme mari când vine vorba de fişierele mici, nu ştiai? mă dau deşteaptă, evident, după ce începusem deja să caut explicaţii pe site-uri de specialitate.

 

Dragul meu,
Vreau şi eu un SeSeDeu!

–  Iar începi? Ce-i ăla? Iar dăm banii pe chestii de care nici n-am auzit? Citeşte-mi!

„Ce este un SSD?

 

SSD-ul (Solid State Drive) este cel mai nou şi performant dispozitiv de stocare şi prelucrare a datelor aflate în memoria unui computer. Funcţiile sale sunt aceleaşi ca ale bătrânului Hard Disk (platanul de disc dur – HDD-ul), diferenţele dintre acestea fiind, pe scurt, următoarele:
Adio pierdere date!
În lipsa unei surse de curent, HDD-ul nu salvează datele, în timp ce un SSD le poate stoca chiar şi cu PC-ul Off, datorită memoriei de tip flash” – cum spuneam.

 

Viteza: La acest punct, SSD-ul este învingătorul absolut, the skyrocket, viteza fiind cea care face diferenţa între winner şi looser, fie că utilizaţi PC-ul pentru divertisment, fie pentru lucru, şcoală”… blogăreală, adaug.
„Pasionaţilor de jocuri (gaming) în browser sau de pe software, SSD-ul le va oferi o experienţă unică, achiziţionarea câtorva altor gadgeturi de gen transformându-le, cu siguranţă, pasiunea în obsesie (nu ştiu cât e de bună comparaţia, dar performanţa SSD-ului o merită pe deplin).
Rezistenţa, durabilitatea (fiabilitate) şi altele:
SSD-urile sunt rezistente la şoc;
Nu au în componenţă piese mobile;
Nu sunt limitate în ceea ce priveşte dimensiunea, fiind la fel de performante şi la dimensiuni extrem de mici;
Nu se fragmentează;
– Nefiind mecanice, nu produc, virtually, niciun fel de zgomot.
Una peste alta, un computer echipat cu SSD este incomparabil mai rapid (deschizând aplicaţiile şi fisierele instantaneu), rezistent şi fiabil decât unul cu Hard Disk„.
***

Revenind la ale mele, cu al meu…

Dragule, tot faci figuri
După-atâtea lămuriri? 
Nu te face că plouă!
Nu mai vreau unul, ci vreau două!
Pentru ambele calculatoare
Vreau, deci, Putere

Nu putoare! (în sensul de leneş, da?) 

Sigla MediaDOT

Sigla HyperX
  • Trei modele ultraperformante, toate la preţuri accesibile! Fury, Savage or Predator?  
    Alege tu! Eu mă uit, între timp, după accesorii!
  • Fast and Furyous…  Eşti mulţumită acum?

 

 

He, he, he… Tu, cititorule, n-ai fi?

 

Cu acest articol, am participat la a douăsprezecea probă a concursului Spring SuperBlog 2016, probă sponsorizată de MediaDOT si HyperX
Sigla MediaDOT+HyperX

 

 

Social:

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri";
Autor la "Pe cuvânt!";
Autor la "Scurt(-)Circuit".
Social:

Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

6 thoughts on “Vreau şi eu un SeSeDeu!

  1. Anumite chestii le mai stiu, si zau, am început sa aflu cât mai mute de când cu MediaDOT si documentarea pentru articolele lor. Vorba Olimpiei, vor iesi romane… sau tutoriale, pâna la urma.
    Am sters mai mult de jumatate de articol, dar o sa-l public dupa concurs. Este interesant.

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: