Undo

Sursa foto: www.forbes.com
Zilele trecute am dat de o reclama pe net care m-a pus serios pe gânduri. Am distribuit-o si pe Facebook, dar cum nu sare-n ochi precum pozele lui Poptamas, nu stiu câti dintre prietenii mei au vizionat-o.
Concluzia reclamei era ca solutiile cele mai simple pot rezolva, de multe ori, problemele cele mai complicate. Era vorba, asadar, de un buton. Un simplu buton de oprire al computerului, tabletei sau telefonului atunci când viata ta personala, de familie sau relatiile cu prietenii au de suferit.
Dar cum suferintele deja  pricinuite nu pot fi  anulate prin actionarea unui simplu buton, ma gândeam ca n-ar fi rau daca as inventa o masina a timpului care sa te întoarca la punctul în care ai gresit si sa te faca sa repornesti pe calea dreapta, asa cum poate ai fi vrut s-o faci de fiecare data când ai regretat decizii, atitudini, actiuni sau inactiuni si ti-ai dat seama ca e prea târziu pentru a îndrepta situatia.
Un fel de aparat computerizat care sa-ti scaneze memoria, sa marcheze greselile si sa le poata corecta, eliberându-ti constiinta si sufletul de pacatul greselii. N-ar fi frumos ? Câta suferinta am sterge de pe fata Pamântului ? Câte zâmbete am reda celor pe care i-am ranit cândva ? 
Mi-am dorit întotdeauna sa pot da timpul înapoi, dar nu neaparat pentru a fi din nou copil sau tânara, cât pentru a-mi reseta viata, asa cum resetezi hard-diskul unui computer, sau, mai precis,  pentru a o restaura la un punct anterior din timp.
Cum as construi masina timpului? Eh, nu stiu. Probabil ca mi-ar trebui un mini-computer cu module RAM cu viteza de lucru si capacitate de stocare a datelor marite, o placa grafica performanta, fidela, si un program plugin la care mi-as conecta sufletul prea încarcat de atâtea remuscari. Apoi mi-ar trebui un fotoliu antistres, vreo câteva batiste – în caz ca m-ar coplesi emotiile – si un buton „Undo” pe care sa-l actionez de fiecare data când masinaria ar depista greseala facuta în trecut.

As patenta inventia si as pune-o la dispozitia voastra la oferte,  într-un magazin online SSD, alaturi de oferte hard-disk-uri, ca sa o vedeti si sa nu pateasca la fel cum a patit reclama de care va spuneam la început.

P.S. – As asculta melodia Sannei Nielsen (Undo) în timpul procedurii. Asa, ca recompensa, pentru ca suntem pe aceeasi „lungime de unda”.
Articol înscris la proba nr. 8 a concursului Spring SuperBlog 2015
proba sponsorizata de MediaDOT.ro

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: