Straja nu-i ca plaja !

Restaurant Vila Alpin*** Straja – Sursa foto: www.alpinstraja.ro
La Straja faci miscare. Vrând-nevrând. M-am gândit, asadar, cum sa fac sa le provoc pe durduliile doamne la o partida de… slabit. Si le-am invitat acasa.
Am scos sacii cu hainele care nu ma mai încapeau si le-am spus sec:
– Alegeti-va !
S-au repezit dragutele la saci. Care mai de care îsi facea gramajoara cu lucrurile care-i placeau.
Când au terminat de scotocit si împartit, le-am invitat în dormitorul plin de oglinzi unde urma sa probeze fiecare durdulie garderoba aleasa. Dupa câteva ore de încercari teribile – si far’ de rezultat – de a pune fistecare macar o piesa vestimentara pe ea, am trecut la faza a doua a atacului: team building Straja.  
Am pus la loc hainele – grupate si etichetate pentru o eventuala redistribuire – iar pe ele, durduliile, le-am împartit, la gramaj, în doua echipe de câte patru.
Eu m-am pus sefa de echipa la Rosioare – ca doar stiti bine ca “al de-mparte, parte-si face” – si pe sora-mea am ales-o, cu unanimitate de patru de voturi, sefa la “Gogonele”.
La Straja cu noi !
Vila Alpin*** ne-a fost gazda pretioasa pe tot parcursul „competitiei”.  Dar am avut ceva de lucru cu ei. Mai precis, cu meniul fabulos al Restaurantului. Strategia mea trebuia sa functioneze perfect pentru “Rosioare”, asa ca le-am cerut bucatarilor sa ne faca un meniu ca atare. Rosii, rosii si iar rosii.  
Gogonelele”, în schimb, îsi croisera strategia “pe bârna”. N-au stat deloc în cumpana. Daca le-ar fi vazut Nadia cât de gratios se plimbau pe bârna de lemn ! Norocul lor ca era groasa si lata, altfel direct cu poponelul ala durduliu în zapada le-as fi vazut.  Sau cu bârna-ntre picioare, Doamne fereste !
– Meniu complet pentru “Gogonele” ! spuse raspicat sefa echipei lor. Caloriile afara se pierd !
Ne-am dus sa vedem daca chiar au pierdut vreuna p’afara. Dar nici urma de calorii pierdute !
În schimb, i-am gasit afara pe „Hercules“. Cei de la Lupeni. Erau în cantonament la Straja. Ne-am apropiat sfioase si, cu bujori în obrajori, i-am întrebat daca putem sa ne alaturam lor. Adica sa ne antrenam cu ei… doar nu v-ati gândit la altceva ?
Sa moara de ciuda “Gogonelele” când ne-au vazut între atâtia “Hercules”.  Am pornit imediat cu ei catre locul de antrenament: pista de schi.
– Noi n-avem schiuri pe masura ! zic eu, doar-doar îmi salvez echipa de la o eventuala alunecare (de) pe teren.
– Nu va trebuie. Urcam în alergare si coborâm…
– Prin rostologire, adaug.
– Gata ? Start ! zise antrenorul.
Am reusit sa urcam de doua ori si sa ne rostogolim de zece, în timp ce „os Hercules” facusera traseul complet de cel putin opt ori.  
La întoarcerea la vila, am dat de “Gogonele”. Se chinuiau de mama focului sa … aprinda focul !!!
La focul de tabara Straja se serveau mâncaruri traditionale: slana, berbecut si purcelus la protap. M-as fi mirat sa nu fie prezente si “Gogonelele”, ca doar “caloriile afara se pierd” ! hihihi…
Noi am servit rosiile cu brânza ale lui Daniel Botea si am baut câte un paharel de rachiu. Da’ ce rachiu mai lele ! “Gogonelele” însa, au topit zapada pe cararuia facuta de ele (de cine altele ?) pâna la protap. Si l-au halit pe purcelus, cu laptic cu tot.
Eh, veni si ziua cântarului.  Acum sa va vad eu „Gogonelelor” !
Ne-am aliniat respectuos în fata acestuia, am facut închinaciunea de rigoare si … hop pe el !
Ne cântarim pe rând si apoi însumam sutele de kile pe echipe.
– “Rosioarele” – 421 kile !
– “Gogonelele” – 396 kile !!!!!
– Ce ?????  “Rosioarelor” ! Adunarea !!! Jos bocancii ! Si pantalonii ! Si tricourile ! Si…. ! Si-n restaurant cu voi !
– Meniu complet pentru “Rosioare” va rog !
Of, am dat hainele “Gogonelelor”…  Dar meritau. Au câstigat. Si au stiut sa se bucure din plin de tabara de la Straja. Data viitoare promit sa iau lectii de team building, „Rosioarelor” !
Si apropo’…
– Domnilor administratori ai Vilei Alpin, n-aveti nevoie de careva sa-nvârta purcelusul la protap ? La purcelusi ma pricep …

Articol înscris la proba nr. 16 a concursului SuperBlog 2014, proba sponsorizata de Vila Alpin*** din Straja.

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: