Spune „Nu” fake-ului! Alege originalul! Alege eXclusiv OEM!

Când ți-l alegi la Second-Hand, știi bine la ce te înhami. Nu e așa cum l-ai visat.

Deși aspectuos încă, e plin de vicii ascunse. Nici motorul nu-i mai lucrează ca pe vremuri, pe caroseria-i șifonată se vede deja patina timpului, a intemperiilor ce și-au lăsat amprenta ani și ani de-a rândul. Scoate noxe pe toate părțile și, când ți-e lumea mai dragă, te lasă-n cu buza-n soare: pană! Nu! Nu i s-a terminat combustibilul! E chiulasaaaa, fato!

Cu toate astea, pui mâna pe el, îl înhați repede, repede, să nu ți-l ia alta! Chilipir! Și-apoi, ai și tu o vârstă și, mai mult de jumătate din ea, ai lins vitrinele tot căutându-l: ăl pe care-l voiai, ba era dat, ba era rezervat… ori era mostră.

În scurtele momente de luciditate, admiți că, de fapt, nici tu nu mai ești de mult în țiplă, nu mai dai randament, nu te mai țin lonjeroanele… și nici toate piesele nu-ți mai sunt originale.

Când îți alegi un bărbat la mâna a doua, ai de tras. Îți trebuie o herghelie de cai putere să faci prima sută de kilometri. Pornește încet, ca un diesel, dar și când s-a pornit….

E, fuse și el tânăr și puternic. Târa după-i, ca un Gran Turismo, ditamai caravana. Cârmaci de soi!

 

Timpul le rezolvă pe toate, te încurajezi. O mare iubire se uită înlocuind-o cu alta… și mai mare. Așa că, Danielo, dă-i bătaie! Ce-i în mână… doar n-o să aștepți o viață-ntreagă prințul oacheș, pe cal alb, fără trăsură și cu piese de schimb, eventual.

***

eXclusiv OEMAzi e ziua „ei”! Face și „ea” o vârstă, îmi spune. Vreau să-i fac un cadou. Ceva original, nu făcătură! Un filtru? Niște covorașe? Ce zici? Sau o ședință de înfrumusețare?

– Iar e ziua „ei”?

Prezentă în viață noastră, un trio amoros mai ceva ca-n dramele de la TV, se bucură de atenția pe care, zice el, o merită pe deplin. Nu numai că-și face treaba, dar și-o face bine. Ți-aduci aminte când ne întorceam de la Tribunal? Eu, neatent… Tu, adormită. Ea ne-a salvat! Ei trebuie să-i mulțumim! Dacă-o neglijez, se răzbună! Înțelegi ce vreau să spun?

Toți anii ăștia am trăit, în ce o privește, un fel de Mixed Emotions… Când I love you’s, când I hate you’s. Am fost geloasă când i-a închiriat „garsonieră” cu podeaua încălzită… și când a înscris-o în Clubul ce-i purta cu orgoliu numele… Nu uita s-o „încalțe”, când „de vară”, când „de iarnă”… din pielea de căprioară cu care-i ștergea jențile, mi-aș fi făcut și geacă, și poșetă, și mănuși. De șampoane, creme și parfumuri, nici nu mai amintesc.

– Alo? Draga, ți-a sosit coletul!

– Ce colet? De unde? Ah, e pentru „ea”! E cadoul!!! Ia vezi, ce scrie pe cutie?

– Așteaptă! Nu închide telefonul! Aha… piese de BMW de la eXclusiv OEM

– Ți-am zis eu? Nu se făcea să-i cumpăr AfterMarket!  O mașină de „talia” și valoarea ei se ține cu piese BMW originaleS-ar îneca dacă nu i-ai pune ulei original BMW. Și, zi și tu acu’, la cât e de frumoasă, nu merită accesorii originale BMW?  Ori produse de îngrijire? Vreau s-o mențin cu aceeași vopsea strălucitoare, cu pielea imaculată și aspect…

– Iar o lustruim?

– Nu o lustruim… o lustruiești așa, frumos, cum numai tu știi. Acea atingere și îngrijire delicată, care-i conferă protecție de durată. De împachetatul la loc, mă ocup eu!

 

 

Vedeți? De-aia n-o aveam la suflet! N-o conduceam, dar o lustruiam până-mi săreau capacele. Când pe față, când pe dos…

Am urât-o când toți banii intrau numai în fundul ei. Cântam, prin casă, de ciudă: „Nu-i mașină ca BMW-ul, să-ți golească portmoneul!”. Am urât-o și când, stând pe loc, părea că merge, ori când gonea pe autostrăzi de mi se lipea stomacul de lunetă. Am urât-o ori de câte ori veneau acasă amenzile pentru depășirea vitezei… Ori curierul, cu pachete pentru „ea”… și iar „ea”. Pentru scumpa noastra BMW M5 cu xDrive M… piese originale BMWpiese BMW seria 5, accesorii BMW seria 5, consumabile… 

 

Dai un ban, dar stai în față. E-adevărat, în față stăteam. Dar să-i simt și eu dinamica, puterea și agilitatea, ioc! Amatorii n-au ce pune piciorul pe pedala unei bijuterii! Dar am prins-o liberă o dată, și a fost de-ajuns. Da, am iubit-o de atunci… și o iubesc și astăzi.

Am iubit-o când, pe drumul de întoarcere de la Nürnberg, la 180-200 km/oră, s-a oprit la doar câțiva centimetri de mașina din fața noastră. Accident soldat cu victime. O carambolare cu trei, patru vehicule puțin mai în față, urmată de o altă ciocnire, la trei, patru distanță în urmă. Cinci mașini au scăpat neatinse. Probabil că nu o să vă vină să credeți, dar toate neatinsele erau BMW. Așadar, flancați și-n față, și-n spate, de surorile-i „de serie”, am scăpat nevătămați.

Spune „Nu” fake-ului! Alege originalul! Alege OEM!

Nu-i mașină ca BMW-ul, dar, dacă nu o îngrijești așa cum trebuie, dacă nu-i faci reviziile la timp ori pui pe ea piese neoriginale, stai mai bine acasă! Pe ea las-o în garaj și ție, dacă ții neapărat să apeși pe pedală, ia-ți o bicicletă. Un BMX!

 

 

La un autoturism BMW, construit atât de perfect, cu atâta abilitate și ingeniozitate de inginerii firmei, cu o tehnologie extrem de avansată, până și uleiul neoriginal poate să-i dăuneze. Dară filtrele ori alte piese importante pentru funcționarea la standardele la care a fost creat.

 

eXclusiv OEM pune la dispoziție deținătorilor de BMW (ori Mini), din țară, piese originale, certificate de BMW, accesorii și consumabile – de asemenea originale – pentru aproape toate modelele existente în România, în special pentru cele începând cu anul de fabricație 2008.

eXclusiv OEM are ca partener pe BMW-ProLeasing.ro, livrează rapid, prin curier, piesele și consumabilele aflate în stoc, iar pentru cele care necesită comandă în prealabil, timpul de livrarea nu depășește 5 zile lucrătoare.

 

 

Dacă știi că ai în ADN codul BMWBMWBMWBMW , sau prin vene-ți curge sânge seriile 1, 2, 3, 4, 5… așa, ca lu’ al meu, adaugă în codul genetic și eXclusiv OEM! Neapărat! Asigură-te că BMW-ul tău oferă siguranță în trafic, înainte de toate, și de-abia după aceea bucură-te de admirația (ori invidia) celor ce o văd zbur(d)ând pe stradă. Căci, de ce să mint, BMW-ul este într-adevăr un aspirator de…  hehehe!  Voiam să zic domnițe!  Mno… Un aspirator de priviri pofticioase!

 

Proba 7. Tu cum îți îngrijești mașina?

SuperBlog 2018

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

5 thoughts on “Spune „Nu” fake-ului! Alege originalul! Alege eXclusiv OEM!

  1. De această dată, cel mai ȋndreptăţit să comenteze este Cătălin! Eu sunt un pic „pe lăngă”, deoarece nu șofez, n-am permis! Dar, se vede cu ochiul liber ce/cȃte satisfacţii ai lȃngă o astfel de mașină. Foarte frumoasă prezentarea, foarte frumoase fotografiile. Romȃnii care ȋși permit o astfel de mașină să se considere extrem de norocoși că există ,,eXclusiv OEM”/partenerii pe care i-ai menţionat. La voi, ȋn Germania, șoselele, autostrăzile sunt așa cum știm. La noi, însa, problema e mare! Bun articolul și toţi cei interesaţi vor aprecia, cu siguranţă, toate informaţiile găsite aici! BMW este/rămȃne o mașină pe care mulţi si-ar dori-o.

    1. Când ai fost la noi, te-am luat cu BMW-ul de la autogara. Cred ca nu mai stii, dar cât de eleganta era îti aduci aminte. BMW-ul a masina sanatoasa, durabila, performanta. Cei ce stiu s-o îngrijeasca, o pot avea pe viata.

      Sigur, conteaza mult si autostrazile, conteaza si sa ai garaj unde s-o tii. Dar cel mai mult conteaza sa o tii originala. Sa nu pui fake-uri pe ea.
      Multumesc, Gabriela! 🙂

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: