Şi v-am descâlcit povestea…

Rapunzel
Sursa foto: www.aleksakura.deviantart.com
Cine n-a fost vrăjit sau prins (şi legat fedeleş) de magia poveştilor de dragoste? Siropoase, mieroase şi cu happy-end?

Eu ador poveştile de-amor… încâlcite, aşa cum sunt.

Hai să vă descâlcesc povestesc una…
O poveste hair-dressed, din cap până-n picioare. Capul ei, picioarele lui, varianta mea.

***

A fost odată, ca altădată, când am mai scris pentru acest sponsor… dar hai, să nu ne lungim, un regizor, director de film, pe nume Glen Keane. N-aţi auzit de el, sunt convinsă, dar dacă greşesc, corectaţi-mă!

Glen s-a apucat de treabă şi i-au trebuit vreo 14 ani să termine ce-a început… eu o să fiu mai scurtă, că n-avem timp de pierdut. Am să vă povestesc, în doar câteva rânduri, ceea ce pe el l-a costat 14 ani din viaţă şi pe producătorii Walt Disney vreo 13 milioane de… Silk’n Glide (260 milioane dolari). Dumnezeule, câte femei şi-ar fi văzut visul cu ochii!

Dar, wait! A meritat efortul!

Deci, a fost odată… o floricea cu puteri miraculoase. O floare-a-soarelui, care se găsi să crească, aiurea, pe colţul unei stânci pe care nici cei mai temerari alpinişti nu s-ar fi încumetat s-o-ncerce. Doar maica Gospel… pardon, Gothel, o băbuţă căţărătoare, sprintenă şi abilă, o află cu câteva sute de ani în urmă şi-i testă pe propria-i piele, zbârcită rău, de altfel, toate beneficiile extra-lumeşti, magice. La auzul oricărei melodii… ce mai contează care, florica se-nvioara, se gudura toată şi-şi etala-n vânt pletele… Nu, pletele-s mai jos! petalele luminoase, dătătoare de tinereţe fără bătrâneţe şi piele mătăsoasă, imaculată, fără fir de păr.

„Flower, gleam and glow
Let your power shine
Make the clock reverse
Bring back what once was mine”… 
Văzând cum stă treaba, precum şi caracteristicile tehnice ale floricelei, măicuţa, întinerită ad-hoc după ce-i murmură un refren acolo, se hotărî s-o ţină ascunsă. Era, doar, izvorul ei tămăduitor, generatorul ei de tinereţe şi frumuseţe veşnică, nu?  N-aş fi găsit şi eu o florică d’aia!
O ascunse, aşadar, până-ntr-o zi, când fu descoperită de soldaţii iubitului şi mult îndrăcitului King, a cărui Queen se îmbolnăvi taman când s-o aducă pe lume pe micuţa Rapunzela.
Aceştia porniră în căutarea florii magice, o găsiră – fie vorba între noi, avură un noroc!… şi nu d’ăla chior -, şi-o aduseră cu forţa la Palat.
Rapunzela se născu miraculos de sănătoasă, moştenind, aparte „coroana”, toate puterile magice ale florii-soarelui. Cu alte cuvinte, o lăsară soldaţii, prin gestul lor patriotic, pe măicuţa Gothel cu buza umflată şi pielea cam şifonată.
Dar, că există întotdeauna unul, şireata măicuţă se caţără pe zidurile grosolane ale Palatului şi, cu intenţii bune, de altfel, încercă să-şi încarce bateriile, cântând o melodie micii prinţese. Părul acesteia se lumină în plină noapte, confirmând bănuiala lui Gothel. Mângâie uşor părul micuţei cu o forfecuţă bine ascuţită, vrând să-şi însuşească o buclă, din prea-multe câte avea deja prinţesa. Părul luminos se stinse, însă, pierzându-şi puterile magice, săraca măicuţă fiind nevoită să se care – la subraţul proaspăt epilat – cu toată prinţesa, pe care o ferecă apoi în Tuuuuuurnul în care locuia.
Cică se purta frumos cu ea… dulciuri, jucărele, cărticele, acuarele, nu ştiu. Ştiu doar că îşi spuneau de trei o pe zi că se iubesc una pe alta. Eh, una mai mult, alta mai puţin. Tot la categoria iubire intră şi aia!

Nu mă-ntrebaţi dacă King-ul şi Queen-a au suferit! Sigur că au suferit!
Ca dovadă, lansau pe cerul înstelat, anual, de ziua prinţesei dispărută-n ceaţa de atunci, lămpile cu ceară de epilat, ca pe o expresie a durerii nemărginite. Se crea, astfel, un big-bang pe cer, de până şi Rapunzela, care le observa mereu de la oblonul Tuuuuuurnului, se întrebă dacă nu cumva haosul acela (stele, lămpi, ceară) avea ceva de-a face cu aniversarea ei. Că prea se potriveau datele…
Când ajunse la majorat, Rapunzela ceru măicuţei Gothel, să o lase şi pe ea să zburde puţin p-afară. Era şi timpul! Voia prinţesa, care nu ştia că-i prinţesă, să vadă cu proprii ei ochi, de-aproape, ceara de epilat pe care o folosea Casa Regală de 18 ani încoa’ şi de care tot încerca să se descotorosească, dar nu reuşea.
Măicuţa Gothel-Ştie-Tot, că doar Mother Knows Best de ce, se împotrivi ca betonul cuiului, spunându-i răspicat:
– Nu mă mai ciocăni la cap!

Pauză… să fumez o ţigară!

Offf, necaz mare la Palat! Nu fu de-ajuns că se furase prinţesa cum se fură la noi miresele! Se fură, acum, şi coroana cu nestimate a acesteia, ca să fie tacâmul complet!
Iar soldaţi în acţiune, afişe Wanted! Dead or Alive!… ştiţi voi.
Hoţul, un tânăr fermecător, şarmant, manierat şi mincinos, pe numele lui de user – Flynn, furase frumuseţea de coroniţă, pe care o ascunse în gentuţa lui mişto, de real leather.
Ajuns „împins” de goana calului Max(imus) la turn, găsi de cuviinţă să se hodinească puţin exact în închisoarea în care tânăra Blondie, frumoasa Rapunzela, îşi petrecea monoton zilele de atâţia ani şi care de-abia aştepta o ocazie să evadeze.
Şocată de apariţia neaşteptată a ocaziei, răvăşită, încâlcită şi speriată, îl chestionă pe Flynn, dar numai după ce-i scapă câteva tigăi după ceafă:
– Cine eşti? Cum m-ai găsit? Ce vrei de la mine? Cine mai ştie că-s fer(m)ecată aici?
Şi-apoi îi puse întrebările care mă leagă intim pe mine de subiectul probei:
Ce-ai tu cu părul meu? Vrei cumva să mă laşi fără el? Eşti cumva cosmetician?
Am uitat să vă spun că părul Rapunzelei creştea, creştea şi nu se mai oprea… cât să acopere 70 de picioare (feet), 21.336 metri (conform metricamerica).
Când se convinse că-n gentuţa de piele nu avea vreo valoare, vreun aparat de epilare IPL, pe care oricum nu ar fi ştiut să-l folosească, ci doar o amărâtă de coroniţă, se linişti şi, după doar câteva fraze schimbate – şi alea de complezenţă, îşi făcură promisiuni solemne: el o scotea şi pe ea în lume, ea îi recompensa efortul cu propria-i gentuţă de piele, bonus coroniţa.

Eh, aventuri, tsunami, cataclisme, cântece, visuri, răzbunare şi… a lot of magic hair în calea lor către lumină. Lumina lămpilor plutitoare, vă amintiţi?
Finally, le văzură, le apreciară, făcură şi un review, de altfel.
Şi, colac este pupăză, se mai şi îndrăgostiră perdutamente
Cu măicuţa Gothel pe urmele lor şi complicii la furtul coroniţei, pe care fiecum nu o mai voiau, nah, nu le fu tocmai bine porumbeilor. Calul nărăvaş şi câţiva borfaşi, însă, îi ajutară gratis, aşa că reuşiră să o radă… de fapt, s-o epileze definitiv de pe faţa Pământului pe măicuţa profitoare, acţiune în urma căreia el, Flynn, fu străpuns şi ea, Rapunzela, rămase fără

Mda! Fără păr, nu fără el!

N-are rost să vă mai spun că nici măcar nu l-au recuperat, în vederea folosirii acestuia în scopuri umanitare. Câteva peruci, douăzeci, treizeci… câte ieşeau din podoaba ei capilară.
Lacrimi ei, lacrimi eu, emoţii ei, emoţii eu
V-am spus că povestea-i încâlcită, dar cu happy-end, nu?
Lacrimile ei, magice de asemenea, îl retreziră la viaţă pe Flynn, care o luă de-o mânecă pe Rapunzela şi o predă, cu password cu tot, aparţinătorilor, adică King-ului şi Quenn-ei acelui minunat ţinut.
***

O să vă întrebaţi ce are Tangled cu Silk’n Glide.

Nu ştiu! Şi eu mă-ntreb de câteva ore!
Probabil o analogie a efectelor permanente ale pierderii părului de prisos prin utilizarea tehnologiei revoluţionare Home Pulsed Light ori Intense Pulsed Light sau efectele celor 50.000 de impulsuri luminoase ale modelului Glide, cu posibilitatea reglării pauzelor între acestea de la 1.5 la 3,5 secunde, ori încărcătura electri… zantă (deşi portabil, aparatul se încarcă la curent electric), cu efectele filmului asupra mea, starea reconfortantă de după, cu bucuria şi emoţia de a vi le putea prezenta vouă, pe ambele, sub forma amuzantă a unei poveşti de dragoste scâlcite…
Probabil nimic.
Probabil un mod de a mulţumi sponsorilor pentru premiul acordat la proba trecută şi a-mi cere scuze dacă nu m-am „pliat” prea bine pe asta. Nu ştiu!
În orice caz, declar cu oarece jenă că am coafat, epilat, cosmetizat această incredibil de frumoasă poveste, doar pentru a vă stârni curiozitatea să o vizionaţi (recunosc că eu am văzut filmul de-abia acum, cu ocazia probei) şi, în aceeaşi măsură, dacă nu mai mult, să vă recomand epilarea definitivă ca pe soluţia cea mai eficientă în lupta voastră contra tepişorilor inestetici.
Să vă recomand un lux necesar. Un lux hollywoodian pe care acum vi-l puteţi permite şi voi, de ce nu? Epilarea acasă, în timpul în care vă relaxaţi urmărindu-l pe Yul Brynner, primul actor baldhead cu priză la femei, dacă filmul ales de mine nu vă inspiră!
 
Eu promit să revin cât de curând cu detalii asupra epilatorului Silk’n Glide, evident, numai după ce-l voi testa pe surplusul meu.
Epilatorul Silk'n Glide - HPL-IPL
Sursa foto: www.silkn.ro

Până atunci, am încălecat pe-o şa…  Maximus!!! Pfiuuu-pfiut!!!

Acest articol participă la concursul SuperBlog – Ediţia toamnă 2015
Proba nr. 22: Epilarea definitivă – De la Hollywood, în casele noastre.  Sponsori: Silkn Romania si Total Pro Beauty
Sigla Silkn Romania

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

5 thoughts on “Şi v-am descâlcit povestea…

  1. Pai, Olimpia, contestatii nu mai am! Utillizam strategia acum ;)!
    260 de milioane de dolari! Cel mai scump film de desen animat realizat vreodata. Dar si-au scos banii. Filmul a realizat încasari de peste 600 de milioane. Dadeau faliment cu asta, daca le mergea prost.
    Da, 13 milioane de femei fericite…de ce nu s-or fi gândit? Copii, femei, batrâni…
    Poate doneaza din încasari, cine stie?

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: