Şi, uite-aşa m-am distrat de ziua mea!

 

– Ţi-a sosit green cardul! Hai, coboară!
– Ce mi-a sosit? N-am depus actele la loteria vizelor!
– Panoul ăla verde… cum se numeşte? A sosit… cu copii cu tot!

PartySnap - Fundal verde

Toma al meu nu are habar de nicio chestie. Dar se bagă în seamă de unul singur. Când i-am spus că o să chem la distracţie echipa PartySnap, m-a întrebat în ce divizie joacă! Degeaba îi explici lui că este vorba de o nouă modalitate de a-ţi distra invitaţii la petreceri şi alte evenimente, căci pentru el tot găselniţă se numeşte.
Pentru a-l convinge şi a-i explica mai bine cum funcţionează „găselniţa”, am prelucrat online câteva fotografii de-ale lui şi… credeam că a înţeles.
– Da, da! Bine! Şi panoul ăla verde ce-are de-a face? Unde-l mai punem şi pe-ăla când vine şi cabina?
Nu e cabină foto! Uite cum arată, omule!

PartySnap - Aparatul foto

Panoul verde „funcţionează” exact la fel cum funcţionează opţiunea de fundal transparent la editoarele de fotografii online. Musafirii se vor aşeza în faţa panoului, vor face fotografia (10×15 cm), iar apoi se „transferă” cu ajutorul software-ului aparatului PartySnap pe un fundal la alegere. Vrei Piramidele? Piramide să fie! Turnul Eiffel? Ăla să fie! Şi tot aşa!  În plus, invitaţii se pot distra cu recuzita PartySnap… cu photobooth, de exemplu, sau vor putea să scrie mesaje ori să facă adnotări direct pe fotografii. Ai înţeles acum?

 

PartySnap - Turnul Eiffel

***

Platourile cu snackuri! Aici, pe mese, vă rog! Şi aperitivele… cele reci în dreapta, cele calde în stânga! Hurry up, babe!, mă englezesc la o fâţă, că au început să apară invitaţii!

Nu-mi mai serbasem ziua de (la) mulţi ani. Uitasem aproape cum este să fii în centrul atenţiei, să fii gazdă şi sărbătorit, totodată. Dar împlinirea unei jumătăţi de secol, nu-i de ratat! Aşa că, după ani de zile în care am petrecut în cadru restrâns, ne-am decis să… lărgim cadrul.
În timp ce eu mă ocupam de toate cele, Toma al meu se distra cu aparatul care tocmai venise, fotografiindu-se şi punându-şi când mustăţi, când ochelari de soare, când coifuri şi măşti. Pentru el petrecerea începu din momentul în care operatorul de la aparat îl invită să apese pe touchscreen.

Dragă! Mai avem nevoie de scaune! Şi adu navetele cu bere aici, mai aproape de grătar! Dragă! Dragă!

Da de unde! L-am pierdut pe Toma! Butona omul la aparat de mama focului! Învăţase rapid mişcările şi nu fu chip să-l mai dezlipească careva de pe minunea care-l „purta” pe tot mapamondul.  Cucerise Everestul, păşise pe Lună şi-şi pregătea acum terenul şi pentru Marte!

Dacă mă superi, mă duc şi la Honolulu, şi la Bora Bora… şi cine-ţi mai întoarce micii?

Am reuşit, finalmente, să-l „extrag” din filele de poveste şi să-l readuc în sala de petreceri, care părea din ce în ce mai neîncăpătoare. Deşi îmi întâmpinam invitaţii la uşa, ca o gazdă fină şi educată cum mă ştiam de demult, şi-i conduceam la locurile „rezervate”, niciunul dintre aceştia nu era încă aşezat la masă. Se buluceau toţi la maşinăria din mijlocul sălii de la intrare. Nu eram nicidecum vedeta zilei, cum crezusem… Cu toate astea, eram fericită că reuşisem să-i fac să se simtă bine şi, ca tot omul, mă bucuram că de platourile de pe mese, de mici şi de bere nu se mai atingea nici…

Dracul! Dracula! Cu el vreau să-mi fac poză! Se poate? Doar nu mi-o trebui acordul lui, nu?
Dacă vrei doar cu dinţii, da! Se poate! îi răspunse omului meu simpaticul fotograf, care, vadită treaba, avea serios de lucru la petrecerea mea.

***

După câteva ore, în care singurele persoane cu care am reuşit să închin un pahar au fost grataragiii, m-am pus pe degustat…. şi am mâncat, şi am mâncat, şi iar am mâncat!

Opreşte-te, draguţo! Că nu o să mai ai loc în cadru!

Ah! Bine că-mi aduse aminte! O poză cu invitaţii acum, la final, s-avem, dară, şi noi o amintire!

Haideţi, oameni buni, să facem o fotografie împreună, că cine ştie când mai reuşesc să fac 50 de ani şi dacă ne mai întâlnim cu toţii!

Doamna Daniela, ne pare rău! S-au scurs cele patru ore, s-au epuizat clişeele, şi foile, şi mustăţile! Nici litere să scriem un mesaj colegilor nu mai avem! Dar dacă vreţi să va distraţi şi dumneavoastră, găsiţi pe Facebook fotografiile invitaţilor! Ah, şi era să uit! Ultima poză a consumat-o domnul acela mic, burtos… italianul! Şi-a pus coarne, doamnă!

***

Şi, uite-aşa am sărbătorit cu prietenii ziua de naştere a subsemnatei. Dacă mă mărit la anu’ , căci văd că Toma al meu a luat-o razna de când cu PartySnap-ul (se crede Keanu Reeves şi, cică, pleacă la filmări, la Hollywood) ştiu la cine să apelez pentru fotografiile de nuntă. M-am împrietenit deja cu fotograful, mi-am umplut frigiderul de fotografii magnetice cu mustăţi şi buze senzuale, de nu mai ştiu cine-s persoanele din spatele lor…  Am avut parte de fotodivertisment şi am pus trei kile pe mine, de care o să scap până la următoarea şedinţă live view în open air. Am plătit o mie de fotografii protejate UV şi împotriva lichidelor… Ce mi-aş mai putea dori? Aha! Ştiu! Să vină cât mai puţini (40, cât intră-n cadru), că au oamenii de la PartySnap o aplicaţie super! Le trimit invitaţilor lipsă poza pe care, chipurile, au făcut-o cu noi la nuntă… ies mai ieftin! Negreşit!

PartySnap - Sigla
Draga! Ştii cumva unde mi-am pus trench-ul şi ochelarii negri? Că mă aşteaptă scenaristul pe platou! Turnăm cimentul The Matrix (Re)Reloaded azi!
– Nu ştiu, dragule! Ştiu doar unde ţi-ai pus coarnele… de cap să-ţi fie!

– Apropo! Smack-uri mai sunt? Snack-uri, dragule, snack-uri! De smack-uri ai avut tu grijă mai devreme!

Smack

A doua zi…

Amoreee! Anul viitor te duc la Roma de ziua ta! Păstrează numărul de telefon al celor de la PartySnack! Au fundaluri cu Fontana di Trevi, nu-i asa? Şi dacă n-au, facem noi rost de unul până atunci!

Sursă GIF: photobucket.com

 

Proba nr. 13 „PartySnap – O nouă dimensiune a divertismentului!” – sponsor PartySnap

SuperBlog – 2016

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

9 thoughts on “Şi, uite-aşa m-am distrat de ziua mea!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: