Puma, No matter what!

Am niste pantofi sport „Puma” de-ti vine s-o iei la goana… ca testoasa din reclama.

Puma, No matter what!

Doua perechi stau nou-noute, neatinse, în comoda de pantofi, cu cocolosul de hârtie înauntru, si alta, tot prin zona, îsi asteapta „garnitura” la culoare. Cu toate astea, nu m-am îndurat înca sa-i arunc pe cei mototoliti. Au prins deja forma monturilor mele, umbletului meu sleampat si… sunt de piele. Rar mai gasesti pantofi sport din piele!

Într-o sâmbata seara, dupa o ploaie de mama focului si ramasa fara tigari, am luat repede ceva pe mine si am fugit la benzinaria care era deschisa pâna la orele 22,00, sa-mi iau macar un pachet. Nu cumva sa ramân descoperita noaptea sau duminica dimineata, ca-i jale. Tigarile pe care le fumez eu nu se gasesc peste tot.

Puma, No matter what!
Am încaltat pantofii „Puma” si am riscat! No matter what!, daca tot îti arde sufletul dupa ea. S-apai, ce nu face un fumator pentru tigara lui?

 

Pantofii despre care va spun, au talpa cu un fel de crampoane. Nu de otel, dar de plastic. Le imita, doar, pe cele ale atletilor. Pe pamântul ud, alergi bine. Dar pe trotuar…  Dezastru!

 

Am ajuns la benzinarie. Eram doi, ultimii clienti ai serii. Eu la tejghea si un domn la furtunul de alimentare. În timp ce eu ieseam, el intra sa plateasca. Am pus piciorul pe carosabilul ud si, în momentul urmator, m-am pravalit cât sunt de lunga. Omul, grijuliu, mi-a sarit repede-n ajutor. El ma tot întreba daca m-am lovit, eu râdeam ca toanta-n târg, rusinata oarecum de situatie.

 

Am plecat catre casa, ploaia fortându-ma sa accelerez putin ritmul pasilor… marunti, de altfel. Nu m-am mai uitat în urma. Dusa am fost!

 

Ajunsa acasa cu balta-n fund, m-am schimbat si dau sa-mi aprind o tigara binemeritata. Ia-o de unde nu-i! În buzunarul de la geaca nici urma de pachet!
Confuza si iritata, ma reped la usa cu intentia sa fac cale întoarsa pâna la benzinarie si numai ce aud soneria de la interfon. O voce masculina ma întreaba daca nu cumva îmi lipseste ceva. O doaga, i-as fi raspuns, dar m-am abtinut si am deschis.
Dragul de el! Domnul de la benzinarie, om cu suflet, îmi aducea pachetul de tigari acasa. Cica m-ar fi urmarit, m-ar fi claxonat, dar eu, femeie serioasa…

***

Azi i-am luat iar în picioare. Ieri a plouat cu galeata, dar, între timp, trotuarele s-au uscat. Singurul loc unde era o balta era cel de la Netto. Dupa ce se încarca masina cu sacii de sticle goale, care lasa dâre de suc si bere în urma, lucratorii spala cu furtunul locul cu pricina. Eh, tocmai în balta aia am calcat si… iar am dat cu fundul de pamânt! Dupa care am luat-o, din nou, la goana catre casa.Te pomenesti ca suna interfonul, desi, la prima vedere, n-am pierdut nimic! Nici macar pantofii „Puma” nu mi-au sarit din picioare.  O data, dar pentru totdeauna!
Îi vrea careva? Daca da, sunt gata sa-i ofer. Cu pernuta anti-soc, bonus!!! M-am saturat sa tot crap asfaltul!
Uite ce le poate… pielea!

 

Pantofii mei "Puma", de toata beleaua!
Wow!

Daniela

Lasă un răspuns