Primul pas către ceea ce-ți dorești

În articolul precedent vă spuneam că nu mi-a plăcut niciodată cuvântul „ultim„. Ca să echilibrez balanța, vă voi spune aici cât de mult iubesc cuvântul „prim„. Câte speranțe îmi pun îl el, câte perspective îmi oferă. Un cuvânt atât de mic… dar, pe cât de mic, pe atât de generos. Un cuvânt care se multiplică prin el însuși. Nu vi se pare? 
Primul zâmbet, primul pas, primul cuvânt, primul sărut, prima casă, primul copil, primul credit, primul lux pe care mi l-am permis. Şi pot continua la nesfârșit. 
Micuțul meu cuvânt nu limitează ci, dimpotrivă, deschide porți, orizonturi, oportunități. După primul, va urma un „al doilea”, „al treilea” ș.a.m.d.
O singură dată m-a pus în încurcătură cuvântul. Şi cu cât mai mult am vrut să descifrez enigma, cu-atât mai mult m-am cufundat în mister.

Care-a fost primul? Oul sau găina?

Spun cercetătorii că între ou și găină s-ar fi aflat „proto„. Element de legătură, tranziție, mutație ori evoluție. Cum vreți să-l percepeți.

Urmând firul…

Blogul sau bloggerul? Aș pune între ele pasiunea pentru scris și o platformă, pentru început. Apoi… credibilitatea, onestitatea, integritatea, capacitatea de a interacționa și te relaționa cu ceilalți, colegialitatea și fairplay-ul. Apoi… succesul.

Online sau offline? Connect? Călătoria perfectă, de la trecut la viitor, prin vasta Arena IT? Eu, tu, ‘mnealui? Nimicuri, fantezii ori armonie între sexul slab și cel puternic?

Natural, legătura între online și offline suntem noi. Noi și toate Blogurile noastre. Noi, SuperBlogul și comunitatea Chic-Elite de oameni minunați care se bucură de credit. Creditul românilor. Românilor care știu românește. Creditul cititorilor noștri!
Şi nu, nu este un credit pe care l-am obținut ușor. Nu este un credit rapid, ca acela pe care-l ai chiar astăzi, dacă dorești, de la AVBS. Este un credit pentru care ne-am „ipotecat” sufletul. O garanție pe care-o oferim celor care cred în noi. Un credit de nevoi personale, din care tragem foloase în egală măsură. Un credit cu sau fără dobândă, dar, cu siguranță, cu „bătaie lungă”.

Cine nu-și dorește să răzbească în viață?

Toți avem un țel și luptăm cu îndârjire pentru a-l atinge.
Fie că ne alegem drumul, ori ne alege drumul pe noi, fie că pornim cu bagajul încărcat sau, simplu, cu mâinile goale, țelul rămâne mereu acolo, mereu același. Succesul!

Eu am fost dintotdeauna o luptătoare, dar am refuzat categoric ajutorul, sfaturile, consilierea. Drumul mi-a fost anevoios și țelul pare că s-a tot îndepărtat. A devenit, cu timpul, un strugure la care nu am reușit să ajung.
Nu zic, ca vulpea, că e acru. Din contră, îi simt încă parfumul, aroma și dulceața. Mă îmbată gândul că-l voi culege într-o zi.

Piramida Succesului
Piramida Succesului – varianta mea, inspirată de piramida lui John Wooden
Există atâtea momente în viață, în a mea, a ta, reală sau virtuală, în care trebuie să admiți faptul că o „trambulină” te-ar ajuta enorm să ajungi la acei struguri. Strugurii tăi. 

Nu-i lăsa, acolo, să mustească!

Ai nevoie de un credit bancar, soluția ar fi un broker experimentat.  

Ai nevoie de credibilitate? Alătură-te unor parteneri care se bucură deja de creditul celorlalți, cum spuneam.
Logic, nu?
De ce te-ai sfii să încerci? Permite-ți luxul, pentru că ne-am întâlnit(!), spune dl.Valentin Anghel, fondatorul AVBS Credit. Un lux care nu te costă

Credit sau credibilitate? Pune-te pe tine, omule, între cele două noțiuni! Fii tu legătura dintre ele, fii tu – cu toată ființa și dorința de a izbuti -, fii onest, integru, fii așa cum ți-ai dori să fie cei cu care interacționezi, și le vei avea din plin pe amândouă!
Fii bun, amabil și omenos, totodată, pentru că fără cumsecădenie succesul nu va străluci, nu va avea aura divină. Nu va fi bine(-)cuvântat… cu alte cuvinte!

Gala SuperBlog 2015
Gala SuperBlog 2015

Pune-te pe tine, bloggerule, cu pasiune și perseverență! Dăruiește-te lor, cititorilor tăi, cu sufletul curat… și succesul online îți este garantat!
Nu-i trăda și nu abuza de încrederea lor, pentru că, așa cum te-au „săltat”, la fel de ușor te pot coborî! Şi de jos, din ponor, strugurii nici măcar nu se mai văd, dară…

Sigla AVBS Credit

Pune tu, cititorule, AVBS-ul între credit și credibilitate! Dă frâu visurilor tale! Pune-le aripi și lasă-le să zboare! Nu le închide în „colivie”… Libere fiind, la tine se vor întoarce!

Fă cu AVBS primul pas către ceea ce-ți dorești! Îndrăznește!
Cu acest articol, mi-am asigurat un loc printre finaliștii Spring SuperBlog 2016.
Proba nr. 16, sponsor AVBS Credit

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

9 thoughts on “Primul pas către ceea ce-ți dorești

 1. Ehehei… Tu știi ce vreau să zic deja, înainte de a zice, dar tot o sa zic. "Prim" ăla e de plăcut, mai mult decât "ultim", dar amândouă vin cu emoție la un moment dat. Adevărat, poate părea că în "prim" e mai multă fericire, pe când "ultim" ar bălti în tristețe. Dar nu e tot timpul așa. Cred că îmi plac amândouă, dar mai ales ce e între ele. Și îmi plăcură și emoțiile tale, pe care le-ai dosit pe la manșete, pe la tivuri, da' tot se văd! Finalisto, ne întâlnim acușica la Gală, pentru prima dată! 🙂

 2. Aia emotie! Pe cât ma dau de dura uneori sau ma prefac ca pic în nepasare, pe atât de sensibila si emotiva sunt în momente de genul "Gala".
  Poate râzi, dar mi-am imaginat de multe ori "scena", mi-am facut si discursuri, ma vedeam dansând cu voi… Acum, ca sunt acasa, mai aproape de voi si de eveniment, ma cuprinde asa o emotie si asa o teama, de parca ar urma sa dau examenul vietii mele.
  Când am iesit cu Cristi, cu doua seri în urma, l-am întrebat pe taximetrist daca stie unde este Hotelul Golden Tulip Times. Stia, bineînteles, dar când m-a întrebat daca vreau s-o ia pe traseul ala sa-l vad, am amutit.
  Da, minha alma, de-abia astept sa va cunosc, chiar de-ar fi sa ma fâstâcesc toata si sa nu trec examenul. 🙂

 3. Si-apoi, minha alma, am încercat sa-i dau caesarului ce-i al caesarului :)))
  Pozitivism, optimism, speranta. Daca-l asociam cu prima greseala, prima deceptie, prima nereusita… si acelui "prima" urma o "a doua", "a treia", articolul era realist, nu creativ :))))

 4. Singura limită este cerul. Să începem cu acel „prim” și să nu avem parte niciodată parte de acel „ultim”. Odată atins un obiectiv, să ne punem un țel nou, ca și cum lanțul succesului nu s-ar încheia vreodată.
  Mulțumiri și felicitări pentru articol!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: