Phoenixul iubirii fara de lege

Cum ar fi iubirea sablonizata? Furnizata la pachet, ambalata cu fundite rosii si „pancarde”, conform standardelor ?
Cui ai reclama daca, odata primit pachetul cu iubire, nu ar corespunde normelor in vigoare ?
Ar fi utila crearea unui Help Center, dar nu de tipul consilierilor matrimoniali sau de cuplu care, probabil, nici macar nu au cugetat sa încerce varianta iubirii sablonizate pe propria lor piele.

Cum ne-am diferentia noi – iubitorii nonconformisti – de cei care pun pret pe sabloane? Gresim si noi, oare, sfidand normativele, sfidand legile firii, mizand totul pe misterele iubirii fara standarde?

Si-asa incepe povestea:

Barbatul ar dori-o in felul, chipul si asemanarea celei de care se indragostise cu 30 de ani in urma, pe de o parte. Pe de alta, cu totul noua, exceptionala, unica si in niciun caz cu vreun defect din cele care tocmai l-au facut sa se indeparteze de „dragostea vietii lui”.

Femeia si-l imagineaza, asa cum auzise ea prin vecini ca mai exista, harnic si far’ de cusururi, de casa, familist convins si tata pentru copiii ei din casnicia esuata.
Aluneca usor pe panta, se ghideaza la fiecare pas pe standardele iubirii clasice, sablonizate si se trezesc din nou, amandoi, in valtoarea unei noi iubiri, a iubirii imaginate. Insa nici el, nici ea nu corespund normelor. Iubirea e atipica si criza bate din nou la usa.
Nu deschid. Se grupeaza si lupta contra inamicului. Isi fac stratagemele… incerca din rasputeri sa-mbine frumosul de altadata cu visul si imaginatia noii iubiri care nu se-ncadreaza nici pe departe in sablon. Cand oboseste unul, lupta celalalt… Schimburi de noapte, schimburi de zi. Foc continuu pentru a intretine flacara iubirii nonconformiste.
Nu au atata timp ca odinioara. Clepsidra curge in defavoarea lor. Tre’ sa gaseaca o cale de mijloc alminteri iubirea se duce de rapa si de aceasta data.

Si au gasit-o !
El o aduce pe ea la felul, chipul si asemanarea celei de dinainte… Ea, renunta ca si prima oara la acele calitati pe care le-ar fi pretins noului iubit … Nonconformismul iubirii lor se standardizeaza. Si-apoi pace, liniste… Focul iubirii imaginate se stinge. Totul e din nou … cenusa.
Si din acea cenusa naste inca o data tentatia … Phoenixul iubirii fara de lege, fara standarde, fara sabloane. Iubirea pura si pacatoasa in acelasi timp … iubirea fara precedent in timp, in spatiu… in norme.

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: