Parul lung si mintea scurta

Sinead O’Connor
Ani de zile m-a obsedat, pâna la manie chiar, chestia cu parul lung. Simbol al feminitatii pure. Evident, daca nu se prea-lungeste pe alocuri.

Nu stiu daca m-am nascut „spâna” sau am avut si eu acolo câteva firisoare de par. Daca am avut, le-am pierdut la prima baie, cu siguranta. Sau au ramas agatate, pe undeva, prin caciulita de finet alb.

Rar, moale, firul subtire, lins si, unde mai pui, blondin. Asta era, si slava Domnului înca mai este, parul meu. Seman cu tata. Pe el mi-l amintesc chel, oricum.

Surorile mele au par mai mult, mai bun, mai lung… de la ondulat pâna la cret, castaniu, maroniu. În fine, par mai normal decât al meu.
Le invidiam. Si de atâta invidie, le-am tuns pe amândoua odata, demult… O asteptam si pe mama s-o prind la’nghesuiala, dar nu mi-a tinut figura.

În tinerete am avut câteva tentative de a-l lasa sa creasca balai, pe umeri… sa mi-l fluture si mie vântul. M-am ales cu o codita de grosimea degetului mic. „Buna si aia”, mi-am zis!
L-am spritat cu bere, l-am spalat cu detergent de rufe sa stea batos, l-am ciuciulit cu dosul palmelor sa se încreteasca. Adica i-am aplicat toate „tratamentele”, doar doar îl stimulez vreun pic.

Acum, la a doua tinerete, am tras concluzia ca am disperat toata viata pentru nimic. Mai mult, încep sa cred cu ardoare ca parul lung se hraneste cu materia cenusie a purtatorului. Coenzima Q10, responsabila pentru asigurarea energiei celulelor organismului, mareste rezistenta la imunitate, încetineste îmbatrânirea celulelor, dar … micsoreaza creierul!!!

Ia uite ce scrie Wikipedia: „Studiile demonstrează efectul esențial al CoQ10. În Biochemical and Biophysical Research Communications, Folkers a descris cazul unui bărbat de 43 ani suferind de cardiomiopatie. După ce i s-a dat CoQ10, inima sa mărită s-a micșorat…”!

Clar atunci! Asta-i explicatia. CoQ10, care este prezenta în mai toate produsele de îngrijire a parului, îsi face pe deplin treaba. Pe ambele parti. Parul ti-l face claie, si mintea o laie! Am si dovezi, daca vreti…  Doar nu degeaba au renuntat azi atâtea femei la podoaba lunga si neagra, blonda sau roscata de deasupra, în favoarea celei cenusii, de dinauntru!
Mai toate preferatele mele de câtiva ani încoace au parul scurt. Tuns baieteste. Actrite, modele, cântarete, scriitoare… Petronela, Ana, Simona. Si eu, of course!

Pa lânga faptul ca economisesc timp si bani, femeile cu parul scurt diminueaza si ratia de materie cu care se îmbuiba firul lung de par. Pentru ca una e sa hranesti 4-5 cm acolo, alta e sa te „storci” pentru 40-50 cm. Corect ?

Si ca sa închid … promit ca la a treia tinerete ma tund a la Sinead! Daca nu m-or parasi suratele pâna atunci. Ca cam asa se zice: parul prost paraseste capul destept! Sa nu?

P.S. Ador cacofoniile! Nu mi-o luati si p’asta!
Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

3 thoughts on “Parul lung si mintea scurta

 1. Mi-a placut articolul :))) Si eu am parul scurt. Am avut o tentativa de a-l lasa lung, foarte lung dar am cedat nervos dupa aproape 2 ani de chin si l-am tuns periuta. Imi lua prea mult timp intretinerea lui pentru ca fiind foarte des statea ca o matura daca nu il gadilam cu tot felul de perii si tratamente. Asa scurt, rezolv problema in 10 minute cu un sampon si putin fixativ.

 2. Buna. Te invit la un concurs cu tema: „Ce ai face 88.000 de lei? O fapta buna sau ti-ai satisface o placere vinovata?” Astfel premiez cele mai bune trei articole:
  Premiul 1 – 500 de lei;
  Premiul 2 – 200 de lei;
  Premiul 3 – 100 de lei.
  Scrie un articol si castiga! Castiga cu visul tau si demonstreaza-mi cat esti de iscusit in taina scrisului! Mai ai la dispozitie exact o saptamana!
  Mult succes!
  https://literestacojii.wordpress.com/2014/09/02/concurs-avbs-credit

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: