Omul, cel mai feroce pradator

Nu m-as fi gandit vreodata ca o sa ma preocupe atat de mult aceasta tema. De ceva timp colaborez cu cateva organizatii si asociatii de protectie a animalelor. Imi distribuie link-uri sau postari pe Facebook, Google si Youtube. Ma-nspaimanta ceea ce vad, ce citesc. Si nu numai… incepe sa ma doara de parca pe mine m-ar trata cineva cu acea cruzime cu care tratam noi animalele. Toate animalele, aproape fara exceptie.

Urmaream deseori documentare tip Wild Nature pe Discovery sau National Geographic. Acum insa, incep sa schimb canalul… sa dau mai departe pentru ca nu sunt in stare sa le mai privesc. Leoaica ucide caprioara, vulpea iepurasul, tigrul, sacalul, hiena, puma, rasul sau leopardul… Micul animal pierde cursa in fata marelui pradator. Dar asta e natura si in felul asta s-a mentinut echilibrul ecologic atatea milioane de ani.

Trist insa este faptul ca omul distruge acest echilibru, aceasta ordine pe care natura a creat-o cu atata maiestrie. Si a creat-o in asa fel incat s-avem cu totii loc pe Pamant. Omul ucide pentru atatea „nevoi” personale care depasesc cu mult pe cele esentiale, adica supravietuirea si conservarea speciei umane. Omul ucide din placere, omul ucide pentru blana, pentru piele, pentru lux. Omul ucide cu atata ferocitate incat a devenit pradatorul numarul 1 al tuturor speciilor. Cel mai de temut pradator !
Cautati o specie pe care nu o vaneaza omul.
Ieri am fost la restaurant sa mananc o friptura. Steakhouse „Don Camillo”, renumit pentru calitatea carnii si modul de pregatire. M-am infruptat mai ceva ca o leoaica. Imi place carnea, de orice fel. Departe de mine gandul de a ma transforma in vegetariana.
Astazi insa, am regretat amarnic si am plans pentru fiecare bucatica de carne pe care am mancat-o. Nu numai ieri… dar cred ca pentru toata viata. Am vizionat un video. Se numeste „Coridorul mortii”. Nu vi-l recomand. Nu cred nici macar ca am sa incetez sa mai cumpar sau sa consum carne. Stiu insa ca am sa incerc s-o fac din ce in ce mai rar. Si poate daca am face toti asa, am salva in fiecare zi sute sau mii de animale sacrificate pentru a ne noi umple burtile.
Daca va mana curiozitatea si cautati totusi materiale informative, daca aveti curajul sa priviti doua, trei video sau documentare pe aceasta tema, imi veti da cu siguranta dreptate.
Nu stiu ce impact poate avea pentru cei mai multi dintre Dvs. articolul, asa cum nu sunt convinsa ca omul, in general, va incerca macar in limitele bunul sens sa-si schimbe atitudinea fata de animale.
Nu stiu decat ca si ele au aceleasi emotii ca si noi, iar daca dintre toate emotiile frica si durerea sunt cele mai frecvente sentimente si pe care nici o persoana nu si le-ar dori, ganditi-va cate animale intra zilnic in lume pe acel coridor al mortii… cata frica si durere indura ele ca sa ne simtim bine noi !

         
Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: