O saber nao ocupa lugar

Femeie, simpla Femeie - La computer

Un proverb portughez, care ar însemna, în traducerea mot a mot, (adica, cuvant cu cuvant), „Stiinta nu ocupa spatiu”. „Stiinta” in sens de cunoastere…
Cu alte cuvinte, nu te doare mintea daca o fortezi un pic.
Cum nu este o servitute, ci doar o functie facultativa a creierului, multi se lasa in voia nimerelii. Uneori au noroc, alte ori nu.

Asta a fost introducerea. Sa trecem la continut. Cu notele explicative de rigoare.
Tot ceea ce am invatat sa fac in internet (blog, mini-site-uri, bannere, implementare cod, modificare etc.etc) este rodul unei munci asidue. Ore si ore de studiu, nopti nedormite, tentative esuate, experiente s.a.m.d. De cate ori am declarat ca-mi iubesc Blogul (indiferent de natura pe care a avut-o), n-am exagerat. Pentru ca numai eu stiu cat efort si munca am depus sa inteleg, cat de cat, cum functioneaza, ce sa fac, cum sa fac.
Sunt, prin gena, o perfectionista. As putea spune insa ca perfectionismul poate fi un dezastru pentru un incepator. Pentru unul caruia ii lipseste baza. M-am straduit insa sa imbin vointa cu dorinta si perseverenta, asa incat sa capete contur ceea ce fac.
In internet, in business, in viata, nu exista limite. Ceea ce cunosc eu inseamna nimic pentru unii in aceeasi masura in care poate insemna prea mult pentru altii. Si nu as vrea sa dau exemple …
Sunt mandra de mine. Punct.

Dar hai sa va povestesc ultima patanie cu Blogul.
Manata de dorinta de a avea cat mai multa participare pe Blog si tanand cont de sfaturile catorva persoane mai avansate decat mine, am concluzionat ca partea de Comentarii de pe Blog este un pic deficienta. Am adaugat fiecarei postari un mic plugin Facebook, dar nu toti au cont acolo. Google+, sau mai bine zis comentariile utilizand Google+, nu erau de asemenea varianta cea mai buna, asa ca am cautat solutii pentru a va da dreptul la cuvant in modul cel mai simplu.
Ieftinul te poate costa scump. La fel si cu simplul, care poate deveni complicat pana sa-ti dai seama. Asadar, am instalat o aplicatie pe Blog care permitea cititorilor mei sa comenteze iar mie sa moderez comentariile. Adica sa dau la cap aluia care-mi scria acolo vreo marsavie.
Eh … n-am instalat corect aplicatia. Urmarea fireasca: n-am reusit s-o dezinstalez corect. Rezumand, in prima faza aveam o veritabila casuta de comentarii (cu creare de cont si logare pentru a putea comenta!), apoi, dupa dezinstalare, aveam un mic motor de cautare a contului – care nu mai exista – si care dadea eroare pe pagina.
E vorba de Disqus, platforma care faciliteaza integrarea comentariilor pe site-uri.
Dupa luni si luni de munca pe Blog, postari, articole si cateva comentarii pe care nu voiam sa le pierd, m-am trezit in situatia in care trebuia ori sa transfer Blogul, ori sa-l sterg, ori s-o iau de-a capu’ formatand sablonul.
Durere… asta e ce-am simtit. Mi-am reprosat la un moment dat excesul de zel, de initiativa .. dar apoi am considerat ca din greseli inveti. Si eu am invatat.
Dupa o saptamana de chinuri, am reusit, singurica singurea sa elimin bazaconia de pe Blog. L-am eliberat, saracul ….
Dar n-am dormit nopti pentru asta. Si, in mod straniu, nu am gasit in absolut nici o parte o metoda care sa functioneze pentru incepatori, ca mine !
N-am rezolvat la nimereala. Si nici norocul n-a fost de partea mea. Dar m-am oprit, am gandit si am folosit acele cunostinte … exact cele care nu ocupa spatiu.
Satisfactia este enorma. Poate doar pentru mine. Dar cand spun „mine”, nu spun putin. Credeti-ma !

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

3 thoughts on “O saber nao ocupa lugar

  1. Si eu care ma pregateam sa-mi pun Disquis pe blog. Imi facusem cont, imi transferasem din comentarii. Urma sa pun widgetul pe blog, dar am amanat. Si ma bucur ca am facut-o si ca am dat peste postarea ta. Altfel faceam o prostie. Nu as vrea ceva care sa-mi dea atatea batai de cap.
    Iti doresc multa inspiratie,cat despre banner, daca vrei sa-l faci transparent (sa nu mai apara acel gri in background) va trebui sa il lucrezi putin in Photoshop. La fel cu alte poze, acesta e lucrul care nu prea imi place mie la blogger, dar pot sa ma adaptez cumva la el.

  2. Pentru a comenta, cititorii trebuie sa se inregistreze pe Disqus. Asta ii va impiedica pe multi sa participe la discutii. In plus, nu-i chiar atat de simplu pe cat pare sau il descriu altii. Eu am avut probleme, ma bucur insa ca am rezolvat fara sa pierd Blogul.
    Cat despre bannere, nu stiu la care te referi. Am setat sablonul transparent. Curand o sa renunt si la bannerele de publicitate, ca nu-mi ajuta la nimic practic :).

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: