Nu uitaţi să ne taguiţi!

1 Iunie - Ziua internaţională a copiilor

Sursă foto: eurojust.ro

Circulă pe Facebook, de o vreme-ncoace, o provocare: Una care se vrea virală, ca orice chestie care porneşte cu avânt şi cu „Dă mai departe”!
O provocare în care te afişezi, în faţa tuturor, în postura de mamă fericită, alături de odraslele tale, zâmbitoare şi mândră… Taguieşti alte câteva mame, care-şi confirmă pe deplin numele. Ia aminte, însă, că e o provocare!!! Una pe care nu poţi să o ignori! Altfel, nu ţi-ai fi expus fericirea în văzul lumii, nu?

Nimic rău până aici. Şi m-am bucurat ca un copil să mă regăsesc printre taguri. Dar mă chestionam, ca de obicei, dacă-mi merit locul, dacă sunt cu adevărat o mamă fericită, o mamă bună de pus în „ramă”, fie pe peretele meu, fie pe al altora.

Teoretic, suntem toate! Suntem fericite pentru că am ales să fim mame (cele mai multe dintre noi), pentru că ne-am jurat nouă, înşine, să fim mereu acolo unde fiii noştri au nevoie de noi, să fim cu „normă întreagă”, căci timpul nu mai are nicio conotaţie atunci când vine vorba de copii. Pentru că orice poate schimba natura asta, dar nu şi faptul că suntem părinţi. Pentru totdeauna!

Mă gândeam şi mă întrebăm dacă, dintre atâtea mame fericite, fiul meu m-ar fi ales pe mine. M-ar fi ales să-i fiu părinte, m-ar fi taguit vreodată

#ceamaibunămamădinlume.

V-aţi întrebat şi voi?

Aţi fost mereu acolo? Atunci? Sunteţi acum? V-aţi îndeplinit „sarcinile”? Aţi avut mereu un răspuns la întrebările lor? Şi răbdare? Atâta răbdare şi tact, cât să nu simtă pe umerii lor vreodată greutatea sacrificiilor voastre?

Multe mame se bat în piept şi spun că „da”! Eu plec ruşinată capul. Eu nu mă simt o mamă fericită, mulţumită de felul în care mă „achit” de responsabilităţile de părinte.
Eu nu l-am avut aproape pe fiul meu mulţi ani, nu i-am fost cel mai bun exemplu, poate… Eu nu am avut mereu zâmbetul pe buze, deşi sufletul îmi urla de bucurie, eu nu am avut „diplomaţie” atunci când trebuia să am, nici răbdare, atât cât să trecem „hopul” fără să se zgâlţâie ceva în relaţia noastră.
I-am spus întotdeauna fiului meu că am încredere în el, dar nu a fost mereu aşa! L-am încurajat, dar i-am tăiat craca de sub picioare când mi se părea mie că merge pe căi „greşite”. Că se abate de pe drumul proiectat de mine! Că nu ţine pasul cu dorinţele mele, cu nevoia de a-mi vedea visurile împlinite prin el.
L-am întrebat, dar nu am ţinut cont prea mult de răspunsurile lui. L-am vrut perfect, deşi sunt, probabil, cea mai imperfectă mamă!
Pot să fiu fericită? Pot să spun, cu mâna pe inimă, că îmi merit tagul viral?

Teoretic, suntem toate! Şi nu am accepta vreodată să fim catalogate altfel! Pentru că a fi o mamă fericită online, înseamnă, de la bun început, să scoţi la iveală numai părţile bune, numai calităţile. Înseamnă să priveşti din perspectiva ta, şi numai a ta!

La o adică, suntem toate mame! Mai bune, mai rele, mai dedicate, mai dezinteresate… Iar ei sunt copiii noştri! Mai buni, mai responsabili, mai maturi decât noi, de multe ori.

Le-aţi mulţumit vreodată copiilor voştri pentru simplul fapt că datorită lor vă puteţi expune astăzi fericirea de a fi mamă?

Îmbrăţişaţi-i în fiecare zi, nu doar azi, şi fiţi recunoscătoare lor, celor care v-au iluminat viaţa şi v-au transformat-o într-o eternă poveste de dragoste.

La mulţi ani, copii! Fiţi voi fericiţi… şi nu uitaţi să ne taguiţi!

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

2 thoughts on “Nu uitaţi să ne taguiţi!

  1. Ce om frumos si sincer! Ma regasesc, draga mea Dana . Nu sunt perfecta. Am multe momente in care ma întreb daca meritam un copil atât de bun si frumos. Te imbratisez

    1. Nici nu trebuie cautata perfectiunea. Important este sa-i iubim si sa-i apreciem pe copiii nostri asa cum sunt, sa fim pozitivi si sa construim cu ei o relatie bazata pe respect reciproc si încredere.

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: