Campania „Nu înseamnă nu!”

Campania durerii…

Daca as putea sa întind mâna catre tine si, cu o atingere, sa-ti iau durerea toata asupra mea, sau macar sa-ti alin câtusi de putin suferinta, as face-o, fara dar si poate. Ca mine, ar face zeci de mii de persoane… sute de mii, poate milioane. Mâini împreunate, strâns unite,  care ar forma zidul solidaritatii cu tine, copila draga.

Credeam, la un moment dat, ca sentimentele umane m-au parasit si ca viata dura mi-a luat ceea ce fiinta mea avea mai de pret: sensibilitatea si puritatea sufletului. Dar, nu! Nu reusesc sa-nchid un ochi de când am aflat de drama prin care ai trecut. Nu reusesc sa-mi stapânesc emotia si lacrimile, durerea, furia si indignarea, revolta si ura care-mi bântuie sufletul. Sentimente contrare, amestecate, stiu… dar nu le mai pot controla.

Eu nu cred în haruri. Cred, însa, în destin. Iar destinul tau este asta, copila draga. Cel de a spala fata mizera a lumii. Cel de a fi punctul de rascruce a multor alte destine. Si vreau sa cred ca, odata cu lupta ta, se va schimba ceva: fie mentalitatea, fie simtul civic al oamenilor printre care traim, fie legea sau chiar notiunea de justitie. Vreau sa cred ca din bezna în care bestiile te-au târât fara voia ta, licareste speranta pentru un viitor mai bun în lume.

 

 

Copila draga, nu voi avea tihna pâna când vinovatii nu vor fi fost pedepsiti. Nu voi avea tihna pâna când viata nu îti va fi oferit ceea ce meriti: respect si gratitudine pentru curajul tau. Nu voi avea tinha pâna când nu vor fi încetat abuzurile fata de femei… Pentru ca, vreau sa stii, Nu esti – si nu vei mai fi – singura în lupta asta. Au fost întinate, deodata cu tine, si Ana, si Maria… si Ioana, si Georgiana. A fost întinat cuvântul femeie!  A fost abuzat cel mai elementar drept al nostru, al femeilor. Cel pe care nici Dumnezeu nu ni-l poate lua: cel de a spune Nu!

 

Copila draga, nu voi avea pace pâna când acel Nu!, pe care l-ai strigat în disperare, nu va fi însemnat, odata pentru totdeauna, Nu! Nu violentei! Nu violului! Nu abuzului si agresiunilor sexuale de orice tip!
Nu, copila draga! Nu…

 

Participa si tu la Campania „Nu înseamna NU!”

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: