Nu incetati sa visati !

Visul, rascrucea interioara unde rasuna tot zbuciumul vietii (Henri-Frédéric Amiel)

Poate o oarecare naivitate ce ma caracterizeaza, poate o personalitate distincta sau, pur si simplu, coincidente ale profilului numerologic, astral sau a altor stiinte oculte care ma plaseaza deseori in sfera pasionatilor de ezoteric ca tipologie a persoanelor si caracterului celor nascuti intr-o anumita zi sau sub semnul anumitei zodii… Sau poate doar pentru faptul ca le-am adorat intotdeauna desi nu am fost in stare sa le deslusesc vreodata, eu cred si-mi traiesc visele.  Sunt esenta noptilor mele, hrana imaginatiei absurde si de neconceput. In ele prinde viata umbra acelei fiinte lipsite de orice urma a perfectiunii dar care-si exprima sentimentele liber si fara teama de a-i fi inscriptionata in frunte zeu sau demon.

Am visat dintotdeauna. Si bun, si rau, si frumos sau urat, si colorat sau pamantiu – asa, a la filme vechi. Persoane, locuri, situatii, chestii adevarate sau imaginate, dorinte, frustrari, lacrimi, fericire, vina, adulatie, soare sau mocirla, viata sau moarte. Tot ceea ce se poate visa. Daca as aduna toate elementele care compun visele mele intr-o ecuatie, pe langa faptul ca ar fi interminabila, sunt sigura ca rezultatul ar fi un mare X.

X-ul vietii mele necenzurate. Partea obscurata si neexplorata a fiintei mele. Partea de care ma tem cand mintea imi este lucida, dar pe care as vrea sa o cunosc

Am citit mult despre vise. Aveam senzatia ca numai mie mi se intampla si nu ma refer la simplul fapt de a visa, dar la multitudinea de mesaje si trairi pe care mi-o dezvaluie visele.
Interpretarea viselor prin metode stiintifice este tot atat de inutila ca si cea empirica (daca o pot numi asa). Grupate in categorii sau tipuri, catalogate sau deslusite de dictionare (?) in ordinea alfabetica a subiectului principal a visului exact ca in lista distributiei unui film in care apar „disciplinate” numele actorilor si colaboratorilor, nu sunt nici pe departe raspunsul la intrebarile cele mai simple care iti inunda mintea dupa un vis.
Visele sunt atat de personale si de neinterpretat de altii, incat singura modalitate de a patrunde inauntrul lor si a dezvalui eventualul mister este abordarea individuala a acestuia. Stabilirea punctelor de contact cu realitatea chiar daca nu intotdeauna sunt evidente sau chiar si atunci cand se refera la o realitate de mult traita si ingropata in amintirile copilariei sau adolescentei, ar fi primul pas pentru o interpretare corecta a propriilor vise. Notarea in jurnale  de zi, schitarea si desenarea lor pe de o parte si, in paralel, o succinta trecere in revista gandurilor constiente, procuparilor si realizarilor zilei, trairilor emotionale indiferent de cum si de ceea ce le-au provocat, sunt sugestii ale cercetarilor pentru a reusi o minima conectare a fiintei tale constiente cu cea  libera si desfranata – cum imi place s-o numesc.
Odata dezvaluit, misterul visului de noapte are puterea de a crea o noua Tu. O noua fiinta care si-ar trai viata mult mai usor, neinchistata intre atatea sentimente de vinovatie sau ura, neimpovarata de atatea dorinte nerealizate sau esecuri, nebantuita de atatea necunoscute si nelimitata de atatea obstacole.
Visele au probabil un rol latent in viata noastra iar cand stiinta va reusi sa rezolve puzzle-ul si mesajele acestora, vom trai intr-o lume mai dreapta… o lume de vis. Sau cine stie ? In infernul pacatos, dezlantuit si  plin de patimi…

Dar daca vreti cu adevarat o lume mai dreapta, nu incetati sa visati ! Vise sau visuri, cu ochii inchisi, sau deschisi… si „nu visati lucruri marunte pentru ca ele nu au puterea sa miste inimile oamenilor.” (Goethe)

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: