N-am să mai scriu pentru concursuri

Concursuri? Nu sunt pentru mine! Si va explic in cateva sute de cuvinte de ce…

 

Am participat pana acum la cinci concursuri.
Pe primul l-am pescuit de pe un site, nu mai stiu care (ar trebui sa ma intorc la postare sa vad)… tema concursului era ceva de genul „Mai scrieti si gratis mno!„. Iar eu m-am conformat… am scris gratis si pana atunci, de altfel.
Am trimis postarea, dupa care am realizat cat de penibila era. Am scris un email sau un mesaj organizatorilor (nu-mi mai amintesc) in care ceream sa fie exclus din concurs articolul meu. Motivul: n-am interpretat bine tema concursului.

 

Revenind peste cateva zile pe site-ul respectiv, am constatat ca articolul meu se zbatea intre pozitiile 9-10… adica ultimele. Obtinusem nota 9 pentru sinceritate .. nu inteleg de ce nu 10 ? Pentru ca am fost 100% sincera cu cititorii mei. Printre altele, am dat de o mentiune a organizatorilor in care se scria , asa cum am cerut, ca autoarea (adica eu) nu a inteles tematica. Ok…

 

Urmatoarele 4 articole au venit cam unul dupa altul. Iar nu-mi aduc aminte ordinea, deci scuze daca gresesc. Cred totusi ca ar fi : „PhotoFancyMania”, „Caldura mare”! (pentru Climatico), „Lenjerii de pat – Outlet” (ce titlu!!!!) si ultimul „La placinte, inainte!” (pentru Kaki).

 

Desi am luat totul ca pe o provocare, ca pe un mod de a invata sa scriu in orice fel, ajung acum la concluzia ca nu ma incadrez in standardele concursurilor. Blogul meu nu e facut pentru asta.

Nu ma simt in nici un fel frustrata ca n-am castigat. Sa nu ma intelegeti gresit. Am vazut insa cum stau treburile. N-am acordat atentie valorii premiilor, culiselor si cliseelor care stau la baza unor concursuri, pana in ziua in care am citit un articol publicat de Vienela. Corect, un articol inscris intr-un concurs de promovare a unei firme sau a unui produs trebuie sa faca impresie, sa adune clickuri, sa-i poarte pe cititori pe site-ul respectiv si, de ce nu, sa cumpere eventual.

Asadar, sunt luate in considerare vizitele pe site, like-urile si comentariile de pe Facebook sau alte retele sociale, impactul si curiozitatea cititorului de a vizita sponsorul pe care  o trezeste articolul tau in mod „natural”. Cel putin, asa sta treaba teoretic. Practica este, insa, cu totul alta.
Si apoi eu pe cine sa trimit pe site? Pe surorile mele care ma citesc o data la o luna? Doua, trei prietene imprastiate prin lume… una prin Spania, alta prin Portugalia, alta prin Grecia? Pe fiul meu … pe mama? Cei pe care-i am in Romania se zbat printre facturi… sunt „nemuritori de foame” (hahaha) cum spunea cineva, filozofic, odata…
Daca au un ban n-o sa-l cheltuie nici la Climatico, nici pe lenjeriile de pat de la Outlet (desi, facand calculul, sunt mai mult decat rentabile si frumoase !!!).
Cu alte cuvinte, lista mea e plina de oameni fara bloguri (care sa promoveze eventual articolul meu), fara curiozitatea de a da click pe un link din articol… fara participare, fara comentarii…

 

Ce sansa am eu atunci ? Zero !
Sau ar trebui sa fac precum altii… sa fac parte din grupuri like/like, comentariu/comentariu s.a.m.d.

 

Nu, doamnelor si domnilor!  Blogul meu nu este pentru concursuri. Blogul meu este un simplu jurnal al unei simple femei. Un Blog unde – vorba Anei Barton – ma „produc” si ma aplaud singura.

 

Deci, adio concursuri !

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

One thought on “N-am să mai scriu pentru concursuri

  1. :)))))))) am ras cu lacrimi pentru ca si eu sunt patita.Am participat la multe concursuri, inclusiv la editia de primavara 2013 Superblog dar un singur sponsor de-a lungul timpului a simtit nevoia sa ma premieze cu un loc 2 :)))) Clar concursurile nu sunt pentru mine. Decat sa scriu moca pentru un sponsor mai bine scriu despre un artist handmade sau despre trasnaile mele in lumea handmade. Succes in Superblog!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: