Muncesc sa-mi intretin barbatul !

Slava Domnului, nu eu. Incerc insa sa ma pun in locul acelei nenorocoase femei. Cea care munceste ca sa-si tina barbatul, si nu asa oricum, ci pe picior mare.
In ziua de azi totul e de-a-ndoaselea. Femeia se vrea barbat, barbatul femeie. Femeia munceste, barbatul sta acasa… femeia naste, barbatul primeste concediu si daca se orienteaza un pic (adica isi ia Atestatul de absolvire a cursului de puericultura), pe langa cele 5 zile mai primeste alte 10 de concediu platit. Nu-i chiar rau, daca acele zile le-ar folosi cu adevarat pentru a da o mana de ajutor. Ma tem insa ca dragutii de ei fug repede la mare cu prietenii si proaspata mamica isi face treaba, ca de obicei, de una singura.
Multe femei tinere casatorite cu barbati mai in etate ajung la un moment dat sa fie vioara intai. Adica baza in familie. Sunt multe altele care toata viata au castigat mai bine ca barbatul, asa ca intr-un mod sau altul l-au cam intretinut. Nici una dintre aceste variante nu este insa de criticat sau judecat.
Ma refer in articolul meu la acele lichele, acei barbati oportunisti care traiesc pe spinarea femeii fara nici un fel de rusine si fara sa aiba macar minima intentie sa schimbe situatia, asa cum ar fi, macar teoretic, mai normal. Cunosc cateva cazuri, dar mi-am adus aminte de unul mai „special”.

Lucram la un fel de Bistro italian. Un cafe-bar unde majoritatea clientilor erau italieni. Multi dintre ei serveau cafeaua dimineata in goana calului… astia erau cei care lucrau. Altii treceau pe la bar la pranz, in pauza de masa… si astia faceau parte din categoria celor buni. Erau insa mai putini la numar decat cei care pierdeau dimineti sau zile intregi in bar, jucand carti sau stand ore-n sir in fata monitorului computerului, cautandu-si consoarta pe net, desi erau insurati.
Nici unul dintre ei nu lucra. Motive inchipuite, handicapuri si tot felul de argumente pentru a justifica faptul ca stateau acasa (in bar, de fapt). Nevestele lucrau insa. Ba mai mult, era una care avea doua servicii, doi copii de crescut si un ditamai barbatul de intretinut.
Ditamai la propriu, pentru ca tanarul adunase cu atata sudoare peste 150 de kg, obezitatea fiind cea care-l incomoda in mod „oficial” sa lucreze. Avea si certificat de persoana cu handicap. Meritau kilogramele de grasime o diploma, nu ?
Venea in fiecare dimineata, isi juca cafeaua … Daca avea noroc, una, doua cafele ii ieseau gratis. Daca nu, le trecea pe cartela si le platea (cica) ulterior, cand ii „intra” pensia de handicapat. De multe ori povestea celorlalti cu atata brava cum astepta ca sotia sa intre in baie, unde pierdea ceva minute aranjandu-se pentru a merge la serviciu, iar el ii scormonea portofelul si-si lua premiul pe ziua respectiva… 20 de euro, sau 30 .. cat reusea atat incat sa nu bata la ochi. Firava nevasta (era slabuta) ducea copiii la scoala, fugea apoi la primul serviciu, lua copiii de la scoala si se grabea apoi sa ajunga la cel de-al doilea loc de munca. Banuiesc ca seara, ii punea sotului masa si-si facea si celelalte datorii de mama si sotie.
Ani de zile… ani in care si-a intretinut matahala de barbat cu toata firea ei plapanda. Iar el isi intretinea kilogramele in bar zi de zi. Semna condica de prezenta la bar mai ceva ca nevasta lui la cele doua servicii laolalta.
La un moment dat a disparut. Si el… si cartela lui de datorii fata de bar, atunci cand depasise limita bunului sens. Nu l-am mai vazut cel putin un an. Aflasem insa ca schimbase barul pe sala de fitnes. Nu-i rau, mi-am spus. Poate mai da jos ceva kile si se-apuca de treaba. Adica isi cauta si el un serviciu, ca orice barbat adevarat. Mare mi-a fost insa mirararea cand am inteles ca dorinta lui disperata de a slabi nu era nici pe departe pentru a intra in randul lumii, ci pentru faptul ca tanarul se-ndragostise !!! Si cum nu-si tinea gura, brava din nou, de data asta in fata altor spectatori – adica in alt bar plin de barbatei intretinuti – ca o paraseste pe nevasta-sa pentru una mai tanara si mai capabila ! Una tare de tot, cum spunea el …
Eh dragutul domn a pierdut peste 70 de kilograme. A pierdut si nevasta insa, si copiii .. si pe tinerica tare de tot ! A spus adio si celor 20 – 30 de euro pe care-i fura nevestei zi de zi din portofel …
Nu stiu pe unde-i acum. L-o fi salvat vreo „batranica” cu bani, ca-i in trend. E la moda barbatul platit. Si el barbat este… sau ce naiba ?
      

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: