Marfa expirata

Uitati-va la termenul de garantie daca intentionati sa cumparati iubirea !*(cc)

Nu de putine ori ne intrebam unde-i iubirea. Atat de ravnita, cantata, scrisa si interpretata pe marile sau micile ecrane. 
Poetica iubire care topeste inimile, taie rasuflarea, alunga orice urma a ratiunii. Iubirea care contopeste doua inimi intr-una, batand apoi in amalgamul celor doua corpuri flamande de dorinte ascunse si pasiuni interzise. Iubirea care trezeste in tine acea disperata nevoie de a darui si primi in acelasi timp, care rastoarna muntii in loc si traverseaza continente. Acea iubire cosmica de care nu te-ai satura niciodata si daca ai lua-o de la capat, tot pe ea (iubirea) ai alege-o ca primul si cel mai important pas catre fericire.

In versurile poetilor de odinioara  ? Pe portativul pe care-si asternea candva, armonios, notele marele Strauss ? In filmele alb-negru uitate prin filmoteci cum ar fi Casablanca, Vacanta la Roma sau Pe aripile vantului … scoase la iveala, recolorate si digitalizate, doar doar ar mai starni in lumea asta bantuita de atatea nenorociri sentimente mai lumesti, atat de la-ndemana orisicui ?
Incep sa ma-ndoiesc ca acea iubire mai exista. Iubirea de azi incepe cu un „Daca…” si se termina cu „Ce-am avut, si ce-am pierdut…”.
Pretul iubirii creste de la zi la zi, conditionand iubirea de atatea lucruri posibile si imposibile, limitand-o si incarcerand-o cand metamorfoza sentimentului plapand o transforma din fluturele de matase mult visat in vierme, pastrand-o in ca pe o „comoara” de tinut doar atat cat straluceste.
Cumparam si vindem iubirea ori de cate ori trecem prin fata magazinului de bijuterii sofisticate, brat la brat cu cel care tocmai a lasat simandicos cheile Mercedesului de lux in mana portarului hotelului de 5 stele, stiind clar ca doar cu un zambet viclean si doua soapte ce promit dragostea vesnica, ajungem in posesia iubitului … diamant.
Cumparam si vindem iubirea ori de cate ori iertam pe cel ce ne tradeaza si abandoneaza pentru blonda cu picioare lungi si fusta de piele scumpa, pentru ca daca nu ierti ti se taie portia si tie, iar sincer vorbind mai bine putinul pe care-l primesti decat nimic.
Cumparam si vindem iubirea ori de cate ori rostim acel „Daca”, ori de cate ori inchidem usa si ne imbarbatam cu acel „Ce-am avut si ce-am pierdut” sau „N-oi fi tu singura fiinta ramasa pe pamant” !

Vindem iubirea fara scrupule, fara pareri de rau, ba chiar cu zambetul pe buze si convinsi ca am facut o afacere buna.
Si-apoi o cumparam ca pe o marfa oarecare, expusa in galantarul vietii, fara macar sa ne uitam daca nu cumva a expirat intre timp.

Creative Commons License

Uitati-va la termenul de garantie daca intentionati sa cumparati iubirea ! by Daniela Havarneanu is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License. Based on a work at https://femeie-simpla-femeie.blogspot.de/2014/05/marfa-expirata.html

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: