Lumânare perfecta !

Unde erai draga Cristiana* când aveam nevoie de tine? Probabil ca nici nu erai nascuta când mi-am epilat eu picioarele pentru prima oara. Cu ceara, metoda traditionala, cica.

N-aveam experienta, nu stiam prea multe despre tehnicile epilatului si nici atât despre aparatele de epilat. Trebuia însa s-o fac si eu, ca toate femeile … nu?
Folosisem de cateva ori lama (ma întreb si acum de ce oare se mai face reclama la aparatele de barbierit pentru femei) si, în loc sa scap de el – de surplusul de par -, m-am trezit cu codite.

Ma aflam în Brazilia. Tara unde iarna-i cald si vara-i si mai cald. N-aveam intentia sa-mi pun pene si sa dansez samba la Rio, ci doar sa ies si eu, ca tot omul, la gratar, în curte, în pantaloni scurti, fara sa dau ocazia cuiva sa-mi admire coditele.
În timp ce doamnele, sotiile colegilor mei, pregateau de zor friptanele, eu si Ioana pregateam de zor ceara pentru epilat.
N-am întrebat-o daca se pricepe. Banuiam, însa, ca da. Era mai cocheta decât mine. Si apoi, daca nu stia, nu era nicio problema. Cum era studenta eminenta la medicina, ma rezolva tot ea în caz de nereusita a operatiei.

Zis si facut …
A încins ceara. Nici urma de talc sau cine stie ce alte preparative premergatoare actiunii. Când mi-a spus „Sunt gata !” mi-am aruncat picioarele în aer, într-o perfecta lumânare, ca doar facusem gimnastica pe când eram copilita, si asa am ramas  (ca o lumânare, nicidecum copilita) . Cu ceara pe picioare, întarita, lipita acolo definitiv. Si irevocabil. Si iretractabil. Si nedemontabil !

Aveam de-acum doua picioruse perfect galbene, îmbracate în ceara de sus pana jos. Ma tineam batoasa ! Doar fitilul îmi mai lipsea…
Am încercat sa desprind bucatica cu bucatica ceara beton, dar n-am reusit sa ma lepad de ciorapeii galbeni nicidecum. Ce mai ! M-am dus asa la gratar ! Si pe masura ce toti umpleau masa de bunataturi, eu ma ocupam de decorarea acesteia. Asadar, mi-am pus cele doua lumânari galbene pe masa în vazul tuturor – evident fara papucei -, rastimp în care Ioana scotocea de mama focului. Multumesc lui Dumnezeu ca nu scotocea dupa fitil, ci dupa metode prin care sa ma readuca cu picioarele pe Pamânt.

Ce vremuri !

Azi, de m-ar plati serios cineva sa mai repet figura, n-as mai fi în stare. Si nici nu cred c-ar mai fi cazul.
As merge pe mâna celor de la Total Pro Beauty de data asta. Mi-as lua ceara de la ei, fara discutie. Sau mai bine, Kit-uri cu materiale consumabile pentru epilarea cu ceara de unica folosinta. Igienic si, la urma urmei, fara riscul de a ma trezi, dupa epilare, cu parul Ioanei pe picioare. Asta mi-ar mai lipsi, mai ales ca ea e putin bruneta.
Cu Kit-ul Trio Basic le-as curata de puf pe toate damele din cartier. Le-as face si eu acum, ce mi-a facut Ioana mie, cu 25 de ani în urma. Cu o singura diferenta: contra cost !
Kit epilat TRIO BASIC de la TPB
Cica epilarea s-ar fi practicat înca din Epoca Neoliticului. Ce-o fi fost în capul lor ? Banuiesc ca foloseau lame si razuitoare de cupru si arama. Sau cine stie ? Înca uneltele din silex neslefuit. Ce mai conteaza ? Fapt este ca s-au gandit si la asa ceva.
De n-o faceau, ne prindea secolul XXI îmblaniti de numai Photoshop-ul ne mai scapa !
* Cristiana este cosmeticiana care prezinta produsele Total Pro Beauty si tehnicile de epilare (pe Youtube).
Articol înscris la proba nr. 4 a concursului SuperBlog 2014, proba sponsorizata de Total Pro Beauty. 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: