Legamânt de suflet

Câtiva dintre partenerii Spring SuperBlog 2015

Ca SuperBlogul creeaza dependenta, o stim deja cu totii. E de ajuns sa bei o singura data din Cupa Învingatorului ca sa te îmbeti si sa mai vrei. Nu premiile te motiveaza, ci competitia în sine. Cel putin eu asa vad lucrurile.

SuperBlogul a adunat ani de-a rândul sute de bloggeri talentati, multi dintre acestia ramânând fideli concursului, fie onorându-l cu participarea editie de editie, fie sustinându-l si promovându-l de pe margine”. Eh, nu-i chiar o margine de prapastie ! As numi marginea asta banca suporterilor.
Pe banca suporterilor îi veti gasi întotdeauna pe cei care sunt înca atasati, cu trup si suflet, SuperBlogului. Nu le e usor. Sângele le fierbe-n vene. Parca ar vrea sa scrie din nou articole si sa transpire trei camasi pâna la dead-line, parca li se par mai usoare si mai potrivite probele acum, inspiratia le-ar bate transpiratia în aceasta editie si-n urmatoarele, probabil, dar…  Dar au ales sa sustina competitia.
Ce avantaje au ?
Pai nu prea au. Si daca nu au, de ce o fac atunci ? 
Hai sa vedem câteva raspunsuri de la trei bloggerite partenere, foarte dragi mie si altor bloggeri:
Dana Lalici, cu blogul SexulSlab.info, câstigatoarea locului I SuperBlog 2013 :
De ce sustin SuperBlog? E simplu: pentru ca simt. Ma simt legata de acest concurs si de comunitate si nici nu încerc sa ma desprind. A fost primul care mi-a oferit o confirmare a scrisului meu, a faptului ca în lumea asta mare virtuala, contez. SuperBlog este locul de unde am pornit si tot ce am devenit, tot ce am câstigat în online ( bani, stima) a pornit de la SuperBlog. Mi-a dat aripi. În plus, ma regasesc în emotiile concurentilor, în nervii lor, în rândurile lor uneori. Traiesc finalul cu o emotie puternica, care înca mai seamana cu cea pe care am simtit-o cu un an si jumatate în urma. Sustin SuperBlog pentru ca si el ne sustine pe noi, câstigatorii. Nu ne-a asezat într-un colt si apoi sa ne uite. Se mândreste cu noi, ne promoveaza. E un lucru singular acesta în lumea concursurilor de blogging. Si merita…”.
Cristina Lincu, cu blogul Armonie acvatica si site-ul Ghidusii.ro (recent lansat), câstigatoarea locului I SuperBlog 2014:
De ce sustin SuperBlog? În adolescenta cel mai bine ma simteam cu «gasca» mea de prieteni. Ne distram, povesteam si petreceam mult timp împreuna. Si cum înca nu am iesit foarte clar din adolescenta, am tot cautat o alta care sa îmi ofere si azi aceleasi trairi. Si am gasit-o tocmai în blogosfera, în arondismentul SuperBlogului. Anul trecut pe timpul asta. Si e de înteles ca dupa numai doua editii, în care am învatat foarte mult despre blogging, adrenalina, emotii si scris îndârjit, nu mai aveam cum sa ma rup de noua mea «gasca». Am ramas firesc, nu alaturi, ci înauntrul ei, în calitate de blogger partener. De aceea si continui sa urmaresc grupul SuperBlogului si discutiile din jurul probelor si al notelor, desi o fac cu inima stransa, caci tare îmi lipseste sa le traiesc iar la persoana I. Dar recuperez eu la Gala si emotii si tot, ca nu scapati de mine! Si asta e, iata, un alt motiv întemeiat pentru care sustin SuperBlogul – întâlnirile offline ale gastii!.

Alina Gheorghe, cu blogul Litere Stacojii si statut de blogger partener în Editia Spring 2015:
Pe scurt, susțin SuperBlogul pentru că este competiția care chiar m-a «crescut».

Participarea mea va avea întotdeauna sens. Încă n-am câștigat nicio ediție, chiar dacă am fost pe locul 3 de două ori consecutiv. Îmi place postura de juriu, de blogger partener, dar eu la bază sunt blogger. Bloggingul este marea mea dragoste. Această ediție mi-a fost greu să stau deoparte. Am simțit dorul emoțiilor, aș fi vrut să fiu din nou în miezul acțiunii. M-a «turbat» faptul că n-am putut să văd clasamentul. Cumva, SuperBlogul creează dependență. Odată ce-ai intrat în «horă», vei continua să o faci până vei fi declarat marele câștigător. Și nu pentru câștigul material și/sau financiar, ci pentru senzația fabuloasă de a fi considerat cel mai talentat blogger. Sigur că sunt și bloggeri care dacă nu reușesc din prima, nici nu mai încearcă. Eu nu sunt așa, eu m-am născut cu perseverența în sânge și de doi ani, prin venele mele «curge» SuperBlogul. Până nu voi câștiga, nu mă voi lăsa de SuperBlog. Și dacă nu o să mai particip, pentru că anumiți sponsori vor dori să lase în «mâinile» mele jurizarea, voi continua să susțin SuperBlogul pentru că această competiție formează talente și TOATĂ LUMEA are câte ceva de câștigat și de învățat. Fără excepție! Nimeni nu iese în pierdere cu nimic – acesta este punctul meu de vedere. Nu știu ce o să fac în toamnă, nu știu dacă voi participa, voi juriza sau doar îmi voi asuma rolul de blogger partener; dar știu sigur că voi susține întotdeauna superbloggerii și SuperBlogul. Misiunea mea nu s-a încheiat ÎNCĂ!.

 ***

Un partener media consacrat, si ma refer aici la reviste/ziare, posturi TV, posturi radio etc., ar putea avea niste mici beneficii fiscale, daca le-as putea numi asa, dar nu îndeajuns pentru a lua în considerare varianta asta. Ramâne, deci, în picioare doar varianta atasarii sufletesti de o competitie care reuseste de fiecare data sa nasca valori.
Blogurile partenere s-ar putea bucura de ceva reclama, trafic si, eventual, un numar crescut de cititori. Dar vi se pare de ajuns pentru a ne fi alaturi în fiecare editie a concursului ?
Raspunsul e clar. Nu.
Noi, românii, ne-am obisnuit sa daruim numai daca primim. Si stiu ca sunt guri care vor spune ca bloggerii parteneri au primit întâi si apoi au daruit. Da, poate fi întrucâtva adevarat. Dar nu toti cei care sustin de pe banca suporterilor au câstigat trofeul. Si daca l-ar fi câstigat, ar fi fost musai sa sustina si sa promoveze în continuare SuperBlogul ? Nu.
Seneca spunea Eu posed cu adevarat doar ceea ce am daruit. Bloggerul partener sustine ceea ce i s-a oferit, ceea ce iubeste: competitia, provocarea, emotia si mai ales persoanele care fac parte din tot acest ansamblu. Si apoi, daruieste benevol, si în aceeasi masura, ceea ce a primit.
Pentru tot ce ne daruiesc, partenerii SuperBlog merita o zi a lor. O zi în care sa le multumim si sa le aratam ca legamântul de suflet pe care l-au facut cu noi, în si în afara competitiei, este o medalie de merit cu doua fete: pe una, SuperBlog, pe alta super-bloggeri, medalie pe care am fi bucurosi s-o poarte cu mândrie la nesfârsit.
Ziua Partenerului SuperBlog ar fi una în care am putea sa fim cu totii mai mult decât categorii în lumea SuperBlog. Sa fim oameni care-si dau mâinile, se îmbratiseaza, se ajuta si se daruiesc pe sine,  având acelasi scop: sustinerea SuperBlog.  O zi în care sa urcam cu totii pe prima treapta a podiumului de premiere si sa închinam paharul în cinstea învingatorilor. O zi care ar completa, fara dar si poate, calendarul actiunilor SuperBlog.
Când ? 
N-as stabili o data precisa. As alege o zi de Duminica. Poate fi prima din luna Mai, de exemplu. În fiecare an ar cadea la alta data, dar mereu ar fi o zi în care s-ar putea organiza o festivitate, o zi în care ne-am putea lasa putin treburile personale pentru a participa la un asa eveniment. O data precisa ar putea sa cada într-o Joi sau Luni, ceea ce ar putea compromite participarea tuturor doritorilor.
Cum ? 
O Gala a Galelor. Ca la HFA (Hollywood Film Awards) în care ar fi nominati si premiati toti partenerii SuperBlog pentru contributiile lor pe tot parcursul anului. O Gala cu flori si multa sampanie, care nu s-ar încheia cu celebra fraza and the winner is… ci, mai degraba, cu melodia Together we are strong.
Unde ?
Un an aici, un an acolo… si tot asa pâna s-ar marca pe harta României toate judetele, si apoi orasele, si apoi comunele, si apoi satele.
Ar trebui sa va mai raspund la o întrebare: Cum am putea mediatiza acest eveniment ?
Bannerele, articolele, videourile distribuite pe toate retelele sociale sunt metodele clasice care au, sau nu, succesul scontat. Depinde din mâna carui artizan ies. Partenerii media ar fi de recomandat aici. Dar n-o sa-i punem exact pe ei sa-si faca reclama zilei respective. Ar fi ca si când sarbatoritul si-ar cumpara singur cadoul. Asa ca mediatizam noi, bloggerii.
Fiind primul eveniment de acest gen si tinând cont ca Editia Spring din acest an a fost una jubiliara, as organiza la 3 Stejari, locul unde se va tine Gala Spring SuperBlog 2015, o partida de fotbal pe terenul complexului. Echipa care ar pierde ar fi însarcinata cu promovarea Zilei Partenerului SuperBlog. Si pentru ca vorbim de bloggeri creativi, ar gasi ei cele mai potrivite metode pentru a face cunoscuta tuturor acea zi festiva.
Cum eu nu pot participa la Gala Spring, si-mi pare nespus de rau, am creat pentru sustinatorii si partenerii SuperBlog un mic video la care pot fi  facute modificari si completari, dupa nevoi.

Cu acest articol sustin si eu ultima proba a concursului Spring SuperBlog 2015.

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

4 thoughts on “Legamânt de suflet

  1. Suuuper dragut buchetul tau!!! Si citatul din Seneca a atins la mine coarda aia de absolventa de sectie de liceu limbi clasice. 🙂 Plus ca are si dreptate!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: