La placinte, inainte !

La razboi insa, inapoi !!!
Blogul meu, si nu mai zic „al nostru” ca vad ca nu se „bate” niciunul pe el, este apolitic. Dar nu insensibil. Ma cuprinde o tristete inimaginabila ori de cate ori aprind televizorul sau rasfoiesc paginile ziarelor care de ceva timp ne bombardeaza numai cu stiri „de pe front”.
Orientul Mijlociu a fost, si continua sa fie, scena atator razboaie de-a lungul multor decenii, sau chiar secole …
Musulmani, arabi, evrei, crestini ! Mama ei de religie care permite, ingaduie si incurajeaza atatea atrocitati, atatea vieti irosite, atatia copii cu arme in maini, atatea femei cu bombe sub fuste !
Ma uit ca mata-n calendar la toate franturile de transmisiuni si nu inteleg nimic. Nu pentru ca-s tare de cap, ci pentru ca e de neinteles. De neinteles si neacceptat !
Atatea organizatii teroriste, atatea executii in piata publica, atatea acte teroriste in care-si pierd viata ora de ora sute, mii de persoane inocente…

Incercand sa ma dumiresc un pic in ce priveste conflictul israeliano-palestinian, am citit zeci de articole, am vizionat documentare. Am pierdut zile si nopti in ideea ca poate reusesc sa inteleg motivele reale ale acestui conflict. Sunt multe, unele legate de teritorii, altele de suprematie, altele de religie… cred insa ca toate la un loc s-ar grupa in doar doua esentiale pentru toate statele beligerante din zona, deci nu numai pentru Israel si Autoritatea Nationala Palestiniana, si anume: Ierusalimul, asa-zisa „Tara Sfanta” (The Holy Land) si accesul la rezervele de apa, atat de importante in acea zona a lumii.
N-am sa intru in detalii si nici nu sunt, in orice caz, partasa vreunei parti. Chestiunile sunt atat de vechi si, din pacate, atat de actuale…  iar daca iei la despicat firul in paispe ai sa intelegi ca terorismul tine doar de definitie, ca nu mai exista nici un Dumnezeu, ca Zidul Plangerii este manjit cu sangele atator nevinovati, ca sacrul si „sfantul” s-au echipat de razboi (sper ca nu de la Kaki)… ca pacea, linistea si armonia nu-si au locul in „Tara Sfanta”(!!!), asa cum sacrificiul lui Iisus nu si-a avut rostul niciodata !
Aveti curajul sa va aventurati ? Sa calcati desculti taramurile lui Iisus ? Ca doar Iisus a zis: „Veniti la mine toti…”.
V-as propune o alta varianta. Descarcati o fotografie actuala a Nazaretului, sau a Ierusalimului … sau a Betleemului, puneti-va bocanci in picioare, camuflati-va bine si… inainteee, la placinte ! Adica montati-va un colaj foto online. E mai sigur !
Sau, si mai sigur, luati-va cortul si mergeti pe Valea Argesului. Atata frumusete, pace si liniste-i acolo…

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: