Hair-Files, Cod SS1 Junioare: Epilarea în masă!

Noi, femeile, suferim de sindromul „turmei”! Şi legat de ăsta, suferim încă de unul (care intră puţin în altă categorie): ăl al nerecunoaşterii! Suntem orgolioase până peste…
Hai, să nu-mi spuneţi că nu este aşa! Lepădaţi-vă măcar de ultimul sindrom!
De câte ori nu v-aţi cumpărat rochiţa sau pantoful pentru că şi-a cumpărat la fel şi madam X-ulescu sau nu mergeţi la sală dacă nu va ţineţi companie una alteia… Nici în Club , la toaletă, nu îndrăzniţi să rupeţi lanţul, să scoateţi cătuşele!

Cum merg fetele la toaleta în Club
Sursa foto: Facebook

Eu le-am trăit pe toate, „pe pielea mea”. Şi când vine vorba de piele, nu uiţi vreodată experienţele dureroase, mai ales dacă s-au dovedit a fi oarecum inutile şi, ca atare, evitabile. Niciuna dintre noi nu avea păr în exces sau… spărgea baloanele  cu gambele „cactus”. Ştiti ce vreau să spun, nu?
Dar să începem cu începutul…
Eram sportivă. Făceam sport de performanţă, în echipă. Eh, exact în echipă efectul „gândirii de turmă” atinge apogeul! La noi se potrivea perfect. Ca la baletul în apă, adică la înotul sincron. Asta ca să rămânem în zona sportului.
Deci, ce făcea „şefa”, că exista una întotdeauna, făcea şi turma. Dacă, din fericire, ideea era bună, ne pupam şi ne felicitam… dar dacă nu? Suportam toate consecinţele, conform principiului – pe jumătate – „Toţi pentru unul…„. Ultima parte a principiului funcţiona şi ea, dar la începutul acţiunii, atunci când unul gândea pentru toţi.
Aşadar, la Disco, toate; la meciuri, toate (chiar şi dacă ţi se lăţea fundul pe banca de rezerve); grămadă pe un băiat, toate… fericitul de el! Toate peste tot, într-o formă nedemontabilă!
Prin analogie, imaginaţi-vă o echipă de handbaliste (cu rezerve şi rezerve la rezerve, cu tot), vreo 21 de capete şi, prin consecinţă, 42 de picioare…,  la epilat!!!
Se întâmpla pe la Oradea, într-un început de toamnă, după un cantonament de toată beleaua la Năvodari! Bronzul nostru era încă în termenul de valabilitate.
La geniala idee a „şefei”, am luat cu asalt salonul de înfrumuseţare al unui Hotel SPA din centrul oraşului, salon „de conjunctură”, de „uz intern”, a cărui capacitate era limitată la doar „două picioare pe şedinţă”.

Aşteptam la rând, în linişte, că să savurăm mai cu poftă chiotele celei din cabinet. Supliciul devenea cu atât mai greu de suportat, cu cât te aflai mai la coadă, nu? Şi eu exact acolo mă aflăm, că o iepurică… iepurică.
Cică Urma scapă turma! Oare? Anagramată şi cu adăugiri, afirmaţia ar fi corectă, da! Turma scapă (de păr, la) urma (urmei)! 
Mi-aduc aminte că pe la jumătatea tragicomediei, mă rugăm la toţi Sfinţii să se termine ceara înaintea mea. Ce laşă!
Afurisita nu s-a terminat nici după mine, aşa că… am fost epilată!!!
Câtă ceară s-a consumat, câte firişoare s-au „măturat”, cât bronz a rămas pe „masa de operaţie” şi câte Ouch!, Aoleu!, Mamăăă! sau pomeniri anapoda, nici nu vreau să calculez! Ceara de pe vremuri avea o textură diferită de cea pe care o utilizăm astăzi. Mai mult ca sigur, pentru că era toată… cioburi în urma noastră!
Păi, de la ceaunele improvizate şi ceara aia maronie care semăna a materie… d’aia,  la încălzitoarele de ceară şi ceara pentru epilat de acum, e diferenţă ca de la cer la pământ. Cabinetele moderne de cosmetică din zilele noastre, sunt echipate cu aparatură ultra-sofisticată, de ultima generaţie şi, mai ales, cu personal super-calificat, care ştie cum să mânuiască şi să folosească ceara fierbinte. Azi se folosesc tehnici diferite, aşa încât epilarea nu mai este o tortură, nici chiar în zonele extrem de sensibile ale corpului.
Ia să-l fi trimis noi la epilat pe antrenorul Junioarelor I de la SS1 (Scoala Sportivă nr. 1), la vremea aia! Of, Dumnezeule! Chicoteam toate la mare când l-am văzut cu blăniţă… şi pe faţă, şi pe dos! Păi omul ăla şi-ar fi dat şi duhul acolo, nu numai blana!
După prima epilare, care m-a lăsat şi fără ţepişori, şi fără piele, am mai avut o tentativă prin Brazilia. Şi aia eşuată! Vax albina! Nici atât…
Aparatul pe care l-am achizitionat ulterior,  m-a salvat de atâtea ori de-atunci, dar, cât de bine ar lucra el, tot nu reuşeşte să te descotorosească de pufuleţii şi firicelele mici, aflate în faza de creştere.
Mulţi sunt de părere că epilarea cu ceară nu va putea fi uşor înlocuită cu alte forme de epilare, aceasta fiind foarte eficientă şi, de ce să nu recunoaştem, foarte convenabilă la preţ. Mai nou, pachetele conţinând accesoriile pentru epilat (Kit-urile pentru epilat) vin cu instrucţiuni de folosire foarte atent elaborate, aşa încât şi cel mai nepriceput om îşi poate face singur şi fără probleme „toaleta”.

Kit epilat Trio Basic
Sursa foto: tpb.ro – Kit epilat Trio Basic
Kit-ul pentru epilat Trio Basic, pe care vi-l recomand, contine un încălzitor pentru trei flacoane de ceară, două role de hârtie de epilat de 60 de metri fiecare, zece flacoane ceară de epilat cu miere şi sticla de ulei calmant, cu aromă plăcută şi delicată de muşeţel, care, pe lângă rolul antiseptic pe care-l are, închide porii, previne iritaţiile, tonifică şi catifelează pielea. 

Picioare "smooth"
Sursa foto: Google 🙂

Există, de altfel, câteva mici secrete/trucuri pentru a diminua, sau chiar reduce la zero, durerea/neplăcerea epilării, trucurile funcţionând la toate tipurile de piele şi la oricare metodă de epilare pe care o alegeţi:
1) Folosirea unei creme cu conţinut de Lidocaină (4-5%). Aceste tipuri de creme, care se găsesc în farmacii şi se eliberează fără reţetă, au efect de anestezic şi sunt folosite şi la procedurile de tatuare sau epilare pe zone mari ale corpului. Bărbaţii folosesc, de exemplu, pentru epilarea părului de pe piept. Crema se poate aplica cu o ora înaintea procedurii, efectul de amorţire ţinând circa două-trei ore, timp suficient pentru întreagă operaţiune de epilare;
2) Dacă nu doriţi să folosiţi o crema anestezică, faceţi un duş fierbinte cu puţin timp înainte de epilare, insistând pe zonele „de epilat”. Apa fierbinte înmoaie pielea, deschide porii, astfel încât epilarea se face mult mai uşor, cu disconfort minim;
3) Folosiţi o mănuşă abrazivă de cosmetică, pentru exfoliere. Exfolierea este un procedeu utilizat în toate cazurile în care se doreşte curăţirea şi purificarea pielii, iar în cazul epilării este recomandată pentru a desprinde de pe piele celulele moarte, pentru firele încarnate (ingrown hair), pentru cele care cresc în sens opus şi pentru a facilita cerii „agăţarea” firicelelor în creştere. Exfolierea este recomandată, de altfel, zilnic, dacă doriţi să diminuaţi acel „ingrown hair” şi să creşteţi, concomitent, efectul smooth, catifelat, al pielii proaspăt epilate;

Ingrown hair
Sursa foto şi info: aici

4) După epilare, folosiţi creme, geluri, balsamuri sau uleiuri anti-iritatie şi antiseptice, pentru a evita eventualele infectări, înroşiri exagerate sau aspectul de „pojar” al pielii, în special al celei sensibile;
5) Utilizaţi produse de calitate, căci dară va puneţi propria piele la bătaie! Produsele oferite de Total Pro-Beauty sunt ideale pentru uzul domestic, preţurile fiind accesibile tuturor;
6) Apelaţi la profesionişti, dacă procedurile vi se par complicate sau sunteţi mai comod… din fire!

Ţineţi cont de experienţele şi sfaturile mele! Dacă nu, nu-mi rămâne decât să vă spun sincer că… „N-aş vrea să fiu în pielea voastră„!
P.S.  Hei, Junioarelor! Să nu mă trageţi de… păr! Că nu mai am…
Acest articol participă la concursul SuperBlog – Editia toamnă 2015
Proba nr. 4: Hair-Files Sponsor: Total Pro Beauty

Sigla Total Pro BeautyActualizare: 100 de punte

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

14 thoughts on “Hair-Files, Cod SS1 Junioare: Epilarea în masă!

 1. Sa-ti spun eu despre efectul de turma si consecintele sale dezastruoase? In blocul nostru locuia una dintre cele mai frumoase fete ale cartierului (nu, nu eram eu :D). Ea era cea care dadea tonul mereu, atat la bune, cat si la rele. Noi, oile, o urmam orbeste. Ea ne-a invatat sa ne radem puful de pe picioare cu lama de barbierit. Din cauza ideilor ei ma chinui si astazi, caci puful s-a transformat inca de atunci in par nu tocmai moale. :)))

 2. Cam asa si la mine… Vezi ca am dreptate? La barbati nu prea ai sa întâlnesti sindromul asta! :))))
  Am mai avut o tentatie la care era cât p-aci sa cedez. Dar m-am retras la timp!
  Sora-mea a adunat odata câteva prietene la ea acasa, unde ma aflam din întâmplare, ca venea cineva sa le epileze… în grup! Orgie, nu gluma! Când mi-am adus aminte de experientele trecute, m-am "dezis". Dar le priveam dintr-un colt… Nu-ti pot spune ce priveliste minunata! :)))

 3. Eu fac parte din acea categorie de femei cu prea mult par pe cap și zero in rest, dar ceva zone intime tot epilez și mereu cu ceara. Dar am locuit o vreme intr-un internat de fete, deci știu cate ceva despre efectul de turmă, recunosc, desi l-am evitat cat am putut. Soră mea, in schimb, se tinea după mine mereu. Se pune? Da, cu siguranță…două mieluțe rătăcitoare

 4. Da, în internat valabila, de asemenea, treaba cu turma. Si în familiile cu multi copii se practica :).
  Apropo' de par, balanta mea este echilibrata. În minus, adevarat, dar tine acul pe mijloc. Nici nu ma pot imagina cu prea mult par. Cred ca n-as sti sa-l port, la fel cum nu stiu sa-mi port ochelarii.
  Multumesc de vizita, Adriana!

 5. La internat am stat şi eu. Frumoase vremuri şi multe întâmplări hazlii… Efectul de turmă e prezent şi va fi mereu. 😀 Sfaturile tale, numai bune de urmat şi produsele… demne de luat în seamă. 🙂

 6. Sfaturile sunt totul în acest articol, cred că sinceritatea și deschiderea ta ți-au adus cele 100 de puncte, felicitări pentru premiu și să te bucuri de ele.
  Cu siguranță puține sunt cele care recunosc durerea din spatele unei proceduri de epilare, nu-s de unde atâta bărbăție ascunsă în ele în astfel de momente când eu mă smiorcăi și mă dau de ceasul morții.

 7. Eram foarte tânara când se întâmplau toate astea. Sinceritatea nu este mereu apreciata. Am avut noroc. Ma bucur ca o poveste reala a reusit sa fie pe placul juriului. Cât despre sfaturi, ele sunt adunate si din experientele mele (nu toate cu ceara, de aceea am precizat ca sunt valabile pentru aproape toate tipurile de epilare), si din experientele altora. M-am documentat si le-am extras pe cele mai usor de aplicat.
  Multumesc frumos, Bianca!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: