Haine „albe” pentru zile „negre”

Grăbeşte-te, draga, că vi…
Vinerea Neagră?
Winne tou iarna, touuu, şi rămâi în fundul gol! Mai ia-ţi şi tou nişte outfituri, că astăzi îmi intră poziţia nr. 2 şi mai luăm un dulap, dacă-i nevoie! Să le ai acolo… Haine albe pentru zile negre!

***

La fiecare poziţie, îmi face câte un cadou. Deci, fiecare poziţie cu plăcerile ei! Nu? Aşa am stabilit, iar eu nu stau prea mult în cumpănă! Săptămâna trecută, cum a turnat cimentul, cum a luat banii pe prima poziţie. S-a ţinut de cuvânt… m-am făcut cu un dulap nou. Numa’ bine să-l umplu cu lucruşoare de pe Answear.ro!

Pornesc la atac, până se răzgândeşte! Am un buget de 1000 de lei şi vreau să mă încadrez în el! Şi nici nu vreau orice! Nu vreau haine care umblă singure pe stradă, cum zicea, odată, cineva care se referea la hainele comune, pe care le vezi în fiecare zi la toţi. Cu alte cuvinte, haine fără personalitate. Vreau Wow-uri şi Sfinte Sisoe! Nu mai puţin! Vreau să ies îmbrăcată din casă şi să ajung înapoi dezbrăcată… de privirile ciudoase, of course! Să mă disting prin „ţinută” măcar, dacă prin altele nu mai poci!

Deci, nu sunt tipul care crede că haina-l face pe om, ci… marca, brandul! Hahaha! Aş umbla cu hainele pe dos, numai să le li vadă şi lor… eticheta! Cred că aşa s-a şi inventat moda cu acele cusături pe invers. Am mai scris despre asta! Sau nu?

Oricum, fără glumă, sunt convinsă că nimănui nu-i este indiferent cum se îmbracă, cum îşi alege ţinuta, de unde, cum se simte faţă de ceilalţi şi, mai ales, faţă de el însuşi.
Ţinuta influenţează oarecum comportamentul persoanei. Un outfit în care se simte perfect, confortabil, chic, cochet, modern, îi va da „purtătorului” un aer de încredere, de optimism, o stare de bine care se va reflecta mereu asupra sa şi, implicit, asupra celor cu care interacţionează.

Dintre toate stilurile de vestimentaţie, cel mai mult mă atrage Casual Look… ţinuta de zi de zi, potrivită, cu mici excepţii, aproape fiecărui moment al zilei.
Casual Look este pentru mine cea care întruneşte toate condiţiile, dacă aşa s-or numi, pentru a te considera mereu chic, elegant, la modă şi, repet, confortabil.
V-am vorbit în articolele precedente despre pasiunea pe care am făcut-o pentru vestimentaţia denim, în special blue jeans. V-am vorbit şi despre ţinutele cu eticheta Dress Code, ex. Black Tie… V-am vorbit despre toate acestea, pentru că pe toate am reuşit să le combin şi să le găsesc la preţuri avantajoase pe site-ul de pe care mă pregătesc acum să-mi cheltui… poziţia.

Danielo, nu te mai lungi! Sări pe ţoale! Sunt curios să văd ce-alegi!
Da’ n-ai pace, omule? Lasă-mă să mai bat puţin câmpii!

Chiar aşa! Omul meu mi-a dat o idee. Haine albe pentru zile negre!  Şi, cum azi este una din acele zile mohorâte, ploioase, în care cerul e mai mult negru decât albastru, cred că nimănui nu i-ar trece prin cap să se îmbrace cu haine deschise la culoare. Dar mie-mi plac în orice anotimp, aşa că nu te poţi pune cu plăcerile omului…

Am purces la cumpărături online!

Prima piesă după care mă uit este un pardesiu/palton, deci, nici prea gros, nici prea subţire… evident, deschis la culoare, alb/gri/crem/roze, cu revere largi şi care să nu-mi mănânce mai mult de un sfert din buget!
Am ales paltonul „Inverness” al brandului Medicine, croială dreaptă, buzunare oblice, material combinat 70% poliester şi 30% lână, ceea ce-mi spune că nu se va umple de scame şi va fi uşor de întreţinut. 219,90 lei. Vă puteaţi imagina un aşa preţ?

 

Palton Inverness - Medicine
Următoarea piesă, un pantalon/legging care să se potrivească…
Nu a trebuit să caut mult. Am ales pantalonul Cremalle, de la Mango, formă tub, mulat pe picior, cu buzunare cu fermoar, 75% viscoză. Lăsând la o parte preţul, care la 99,90 lei este pomană curată!, vreau să vă spun câte ceva despre viscoză.

Viscoza este materialul meu preferat, înţelegând aici dintre ţesăturile din fibre artificiale, deoarece are luciu mătăsos, elasticitate, rezistenţă şi oferă o senzaţie extrem de plăcută în contact cu pielea, indiferent că alegi un tricou, o bluză ori pantaloni. Este un material moale, nu se lăbărţează, nu se „descentrează”, foarte uşor de întreţinut. Cu alte cuvinte, îl ai mereu nou.

 

Pantaloni Mango

Puloverul şi/sau cămaşa aş dori să fie lejer/ă, simplu/ă, de asemenea deschis/ă la culoare… Hai să vedem ce găsesc!
Greu să mă decid, gama de pulovere fiind atât de variată!… Pentru toate gusturile! M-am oprit la puloverul marca Only, 159,90 lei, pentru că este simplu, modern, chic şi, cum veţi vedea mai jos, se va potrivi perfect cu… cu…

Pulover Only
Cămaşa, alternativa pentru vremea mai puţin rece, este perfectă pentru ţinuta pe care vreau să mi-o compun. Vaporoasă, simplă, cu nasturi şi buzunare. E o Mango, la 139,90 lei! Mai bine de atât nu se putea!

Cămaşă Mango

Trec repede la accesorii, o cureluşă, un şal, o căciuliţă şi mănuşi… vă las la final surpriza! Să vă rup gura! Iar!

Am ales cureaua Oregon Waist, redusă de la 199,90 la 52,90 leioups! E ultima bucată! O pun în coş deja!
Căciulă, Inverness, Medicine 43,90 lei! Şalul de la Review109,90 lei… cam scump, dar se asortează nemaipomenit! Mănuşi simpatice Roxy 109,90 lei! Wow!

Şi-acum, repede la botine!  Sfinte Sisoe!!!

Vreau botineeee!

Amoreeeeeeee! Depăşesc!
Să nu te-aud!
Ba’ să m-auzi! Am rămas fără botine!
Ai dulapul plin!
Glumeşti? Vreau botineeeee! Hai, mai donează ceva aici!
La poziţia nr.3! La mine te-ai gândit, cumva…?
Bineînţeles! Uite! Şosete Levi’s!  Neam de neamul tău nu a purtat aşa ceva!!!

Sosete Levi's
Nu mă îmbălsăma! Hai, închide comanda şi gata cu smiorcăiala!
Ok… dar să ştii că…  219,90 + 99,90 + 159,90 + 139,90 + 52,90 + 43,90 + 109,90 + 109,90 + 52,90 şosetele tale (!!!)…
Ce?
Că… că tot nu-mi ajung!
Cât îţi mai trebuie?
Păi… 1000! De lei, nu euro!
– Ceeeee???

***

Of, ceeeee chin! Dar mi-am luat şi botinele! Sunt Pepe Jeans, oameni buni! Cele fără de care ţinuta mea n-ar fi avut niciun… happy end. Am beneficiat de o reducere la fiecare produs, datorită faptului că m-am înscris în Answear.Club. Am reuşit sa-mi mai iau şi un colier Mango…  şi să-l îmbrac la modă şi pe Ricci! Că au şi pentru căţeluşii cu părul creţ câte ceva!

Botine Pepe Jeans

Amourette? Îmi mai trebuie încă o piesă! Una importantă!!! Un… ştii tu ce!
Încă un sponsor!?
Nu, dragule! Un sutien… un fel de…  mno! Lift Me Up!
Ce-i aia, draga?
Păi, ceea ce numiţi voi, italienii, Tiiiiiirami Su!

 

Outfit Answear. alegerea mea!
Iată cum arată combinaţia pe care am făcut-o… praf, cu piese vestimentare de la Answear.ro, pentru următoarea ieşire! Mie-mi place! N-ai ce-mi face! Şi culorile se potrivesc… cu ale Blogului! Na-ţi-o!

***

Nu ştiu dacă alegerile mele chiar v-au convins că, într-un fel sau altul, mă deosebesc de toţi ceilalţi… mai ales când tre’ să umplu coşul! Casual, elegant, chic, modern, sport, confortabil… Nu stilul mă defineşte, cum spuneam mai sus, ci calitatea hainelor, rafinamentul, gustul pentru armonie între culori şi materiale, locul de unde şi momentul în care aleg să cumpăr! Azi, de la Answear!
Aha! Uitam! Mă mai defineste şi…  poziţia! A lui, nu a mea!

***

Amoreee, ieşim şi noi… undeva, ceva…? Să mă „integrez” şi eu cu ţinuta mea?
Un’ să mai ieşim? Integrează-te în decorul vintage din casă, acum! Sau, mai bine zis, dezintegrează-te! M-ai chelit de tot! Auzi la ea! S-a gândit şi la mine! Şosete Levi’s…  Madre mia!

– Na, ja! Cool!  🙁

 

Surse foto: answear.ro; thefrisky.com

 

 

Proba nr. 18 „Lift Me Up” – Answear.ro

SuperBlog – 2016

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

7 thoughts on “Haine „albe” pentru zile „negre”

  1. Azi am studiat cu mult interes…tinute de gala! Extrem de rafinate si piperate. Bineinteles ca nu le voi putea avea niciodata! Nu-mi permit. Dar, realmente, pentru ochii mei a fost o uriasa desfatare. Ce sa mai comentam…n-are sens!

    1. Pai, sora-meo! Tinuta „de gala” este cel mai usor de „pacalit”. O rochie simpla, pe care o poti gasi ieftin, accesorii, câteva bijuterii „glamour” si pantofi impecabili. Atât!
      Te-ai uitat si pe site-ul pe care vi l-am recomandat?
      🙂

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: