Frumusetea care vine din interior

Frumusetea interioara
Sursa foto: www.gopixpic.com

Ma omoara cu zile fraza „Frumusetea vine din interior”. Mi-am pus-o în frunte ani de zile. O viata-ntreaga, de fapt. Pâna când am realizat ca da, ceva vine din interior, dar nu frumusetea propriu-zisa. 

În ce ma priveste, de câte ori am încercat sa fiu mai frumoasa decât „sunt”, am dat în ridiculozitate.
Frumusetea care vine din interior are cu totul si cu totul alta conotatie. E valabila pentru cei care nu intentioneaza, în vreun caz, sa te tavaleasca putin prin asternuturile lor sau sa-ti preschimbe numele de fata mare. 
Frumusetea care vine din interior doar împaienjeneste ochii si mângâie sufletul celui care se va folosi de cumulul tau de stupide si inutile calitati frumoase, care „sparg gheata” si ies, într-un final, la suprafata (cica). Pentru ca ceva-ceva trebuie sa fie frumos si la tine. Dar acea frumusete nu are nimic în comun cu frumusetea de care auzim si vorbim în fiecare zi din viata noastra. 
N-o sa auzi niciodata un barbat spunând : „Mi-am tras o gospodina de mama focului ! „. Sau „…una inteligenta, cu bun simt si atât de simpatica ca mi-e teama ca mi-o cucereste altul”.
Nu. O sa auzi mereu în juru-ti „ce picioare are x”, „ce fund are y”, „ce fite de diva sexy” are z… si tot asa.
M-am întrebat, de atâtea ori, cum ar fi fost viata mea daca as fi fost într-adevar frumoasa. Adica, ten curat, dantura perfecta, par des, picioare lungi, fund bombat si, bonus, ceva „avutie” de la parinti sau ceva talente, de la „Dânsul”, înghesuite acolo… stiu eu ? Pare ca Dumnezeu le sculpteaza, le doteaza si le „modeleaza” în detaliu pe frumoase.
Dragele mele, n-am reusit sa „construiesc” imaginar o viata în care eu sunt frumoasa. Se rupe firul pe la mijloc. Îl tes, cu toata fantezia de care dispune mintea mea obosita, si nu-mi iese…. Nici în cele mai îndraznete vise ! De ce oare ? De ce când ma visez frumoasa îmi apare imaginea alteia ?
De ce nu mi se arata în vise acea frumusete interioara ? De ce nu mai tânjesc dupa ea ? De ce am trait o viata întreaga cu senzatia ca frumusetea fizica deschide benevol toate portile, iar eu am batut si-am asteptat numai la cele închise, ferecate ?
Nu ma mai omorâti cu fraza de la început, va rog !
Urmaream zilele trecute emisiunea „Extrem Schön„. Sloganul acesteia: „Finalmente, o noua viata !„.
Niciuna dintre femeile înscrise nu cautau sa-si puna în valoare frumusetea interioara. Toate, dar absolut toate, cautau sa ajusteze artificial ceea ce natura a gresit la ele. Sau ceea ce frumusetea interioara a ruinat, cu timpul, la exterior. 
Sunt si eu în rândul atâtor frumoase urâte. Si nu-mi pare prea bine…

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

4 thoughts on “Frumusetea care vine din interior

  1. Bărbaţii apreciază şi frumuseţea interioară, fireşte, dar numai şi numai după ce te-au remarcat datorită celeilalte frumuseţi 😀
    Pe bărbatul meu l-am cunoscut la serviciu – ne-am angajat în aceeaşi lună şi am nimerit în acelaşi birou. Şi m–a invitat să ieşim în oraş în prima zi în care-am renunţat la blugi şi adidaşi şi am venit la serviciu într-o rochie strâmtă şi cu tocuri de vreo 10-12 centimetri. 😛

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: