Fericirea este sinonim cu tine !

Happiness

 

Te-ai gandit vreodata ca tu esti singurul responsabil pentru nefericirea ta? Ca nefericirea e un viciu, o stare de mediocritate pe care tu ai ales-o de teama ca fericirea te-ar putea face sa suferi? Pentru ca fericirea e doar un moment care ti-ar frange aripile atunci cand tocmai te-ai pregati sa strigi in gura mare: Sunt fericit!?? Ca nu te aventurezi in cautarea fericirii, gandindu-te ca ti-au luat-o altii inainte? Ca fiecare zi in care ai decis sa fii nefericit este o zi pierduta din viata ta?

 

Fericirea este clepsidra vietii. Sau, mai bine zis, acel mic orificiu prin care se scurge fiecare minut al existentei tale: prezentul. Fericirea nu inseamna sa vezi jumatatea plina a paharului. Si nici sa plangi pentru cea goala. Fericirea e atunci cand din cele doua jumatati ai construit clepsidra. Atunci cand trecutul si viitorul dispar, facand loc prezentului. Momentului.
Fericirea e atunci cand sageata timpului sfideaza legile universului, oprindu-l in loc, facandu-l sa vibreze pentru tine.

 

Oriunde ai fi, poti trai acele momente de fericire.
Inchide ochii si atinge cu gandul petala unei flori. Clateste-ti fata cu roua diminetii. Lasa-ti inima sa bata in ritmul valurilor ce se sparg la mal. Lasa soarele sa-ti incalzeasca sufletul si ciripitul pasarilor sa-ti cante melodia vietii.

Acum stii unde-i fericirea? O vezi? O simti? Fericirea e in tine. A fost acolo dintotdeauna…
Si daca ai trait candva acele momente, iar acum le cauti si ti se pare ca nu le mai gasesti, intoarce clepsidra. Fa-o sa curga din nou in favoarea ta! In orice moment al vietii. De cate ori vei avea nevoie. Fericirea moare atunci cand incetezi s-o cauti. S-o vrei…

 

Te simti nefericit? Ti-s ochii inundati in lacrimi si sufletul descompus de atata suferinta? Intoarce clepsidra! Daca ai daruit, fa asa incat sa primesti. Daca ai varsat prea multe lacrimi, fa asa incat sa zambesti. Daca destinul si-a aratat doar coltii, intoarce iar clepsidra… si nu mai hoinari. S-ar putea sa-ti bata norocul la poarta exact atunci cand esti in gradina, cautand cu disperare trifoiul cu patru foi. Deschide-i poarta fara teama!

 

Fericirea poate fi un moment in viata. Sau viata ta, in atatea momente….
Tu alegi !
Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

One thought on “Fericirea este sinonim cu tine !

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: