Spicuiri https://spicuiri.ro Jurnal de femeie puţin plecată... Sun, 25 Nov 2018 17:20:07 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://spicuiri.ro/wp-content/uploads/2018/01/cropped-Model-3-Logo-Spicuiri-512x512-Transparent-32x32.png Spicuiri https://spicuiri.ro 32 32 109421841 Timpul trece, programul „Work and Travel” ramâne https://spicuiri.ro/timpul-trece-programul-work-and-travel-ramane/ https://spicuiri.ro/timpul-trece-programul-work-and-travel-ramane/#comments Tue, 13 Nov 2018 20:18:08 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2783 "De-acolo" ne veti simti dorul, stiu. Dar tot la fel de bine stiu ca veti "cuceri" America. Va veti face prieteni, veti împartasi cu ei si bune, si rele, va veti întoarce cu multe amintiri, dornici sa repetati experienta de câte ori va va fi posibil.

Pe noi ne veti gasi aici, mereu... mai batrâni, mai oblojiti, rasfoind albumele cu fotografii. Dar când veti poposi, o veti face cu aura celor ce au învins timpul. Atunci vom sti a ne mai lua din griji. Atunci vom sti ca ne-am îndeplinit cu succes misiunea cea mai nobila: aceea de a va fi parinti.

Articolul Timpul trece, programul „Work and Travel” ramâne apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/timpul-trece-programul-work-and-travel-ramane/feed/ 9 2783
(Îm)potriveala de acasă nu se potrivește cu cea din spital https://spicuiri.ro/impotriveala-de-acasa-nu-se-potriveste-cu-cea-din-spital/ https://spicuiri.ro/impotriveala-de-acasa-nu-se-potriveste-cu-cea-din-spital/#comments Sat, 10 Nov 2018 12:54:56 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2773 La un moment dat, dintre toate siluetele - care-mi apăreau de-acum ca niște fantome, ca niște umbre înfricoșătoare pe pereții alb strălucitor ai camerei - se destacă una și se îndreaptă către mine. Îmi strânge ușor mâna în timp ce se prezintă, informal, mă asigură că totul o să decurgă bine și se întoarce la treaba-i (pe care eu o consideram mai puțin importantă, doar pentru că domnișoara nu avea halat alb, ci verde!!!) adresându-i-se uneia din personalul medical prestant:  Adormiți-mi-o "p'asta" înainte să-mi leșine pe-aici!

Articolul (Îm)potriveala de acasă nu se potrivește cu cea din spital apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/impotriveala-de-acasa-nu-se-potriveste-cu-cea-din-spital/feed/ 7 2773
În ziua de dupa… https://spicuiri.ro/in-ziua-de-dupa/ https://spicuiri.ro/in-ziua-de-dupa/#comments Thu, 08 Nov 2018 21:20:18 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2737 Exact Travel Club este mai mult decât o agentie de turism, mai mult decât un club al iubitorilor Japoniei. Este un proiect care se desfasoara de peste de 20 de ani, printr-o strânsa colaborare româno-japoneza. Astfel, un circuit în Japonia nu este un simplu circuit, ci este Exact ceea ce eu am nevoie: un circuit în Japonia cu ghid vorbitor de japoneză. 

Am ales, întru dorinta de a-mi raspunde atâtor întrebari legate de acest minunat popor, circuitul Japonia mistica si Moderna 2019 - cu Ana Maria Caia.

Articolul În ziua de dupa… apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/in-ziua-de-dupa/feed/ 6 2737
Ambasador Sano Vita pentru o zi https://spicuiri.ro/ambasador-sano-vita-pentru-o-zi/ https://spicuiri.ro/ambasador-sano-vita-pentru-o-zi/#comments Tue, 06 Nov 2018 21:45:19 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2727 Semințele chia, preferatele mele, fac parte din categoria alimentelor complete, fiind bogate în:

Proteine - la cca. 100 de grame de semințe, 20,4 grame de proteine, absolut necesare copiilor în creștere;

Acizi grași Omega 3 - esențiali pentru sănătatea umană și pe care organismul nu-i poate produse în mod natural. Semințele chia sunt considerate alimentul vegetal cel mai bogat în acizi grași Omega 3;

Fier, calciu, zinc - care oferă organismului energie și o dezvoltare armonioasă, stimulând și îmbunătătind și activitatea creierului, pe perioade mai îndelungate sau în care se depun eforturi mari mari.

Fibre - în aproximativ 25 de grame de semințe se găsesc în jur de 9 grame de fibră, necesară organismului pentru digestie și curățare a tractului digestiv. Ajută și la eliminarea constipației;

Magneziu, fosfor și o sursă importantă de antioxidanți.

Articolul Ambasador Sano Vita pentru o zi apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/ambasador-sano-vita-pentru-o-zi/feed/ 7 2727
Încinge soba, tușă, că vin! https://spicuiri.ro/incinge-soba-tusa-ca-vin/ https://spicuiri.ro/incinge-soba-tusa-ca-vin/#comments Sun, 04 Nov 2018 21:04:32 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2719 Când s-a trezit, și-a scos repede cârligele din punguță și a început să ne împletească șosete. O fi mare nădușala acilea, la voi, da cu tălpili pă podeaua aista reșe, vă îngheată dejtele precum coarnele vițălului. Frigul de la chișoare să-ntrupește!

Articolul Încinge soba, tușă, că vin! apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/incinge-soba-tusa-ca-vin/feed/ 10 2719
Lee Ann, Lee N’am… Variațiuni pe aceeași temă https://spicuiri.ro/lee-ann-lee-nam-variatiuni-pe-aceeasi-tema/ https://spicuiri.ro/lee-ann-lee-nam-variatiuni-pe-aceeasi-tema/#comments Thu, 01 Nov 2018 21:27:14 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2678 Am poftit la el! Da, am fost mereu atrasa de acei Bad Boys Blue, cowboys cu pinteni... la cizme, cu palarie si jeans. Nu stiu de ce, dar si acum am impresia ca blugii stau mai bine pe barbati. Probabil pentru ca, de când i-am decoperit, nu m-am mai despartit de ei.

Articolul Lee Ann, Lee N’am… Variațiuni pe aceeași temă apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/lee-ann-lee-nam-variatiuni-pe-aceeasi-tema/feed/ 10 2678
Traduci corect în limba engleză? Nici eu! https://spicuiri.ro/traduci-corect-in-limba-engleza-nici-eu/ https://spicuiri.ro/traduci-corect-in-limba-engleza-nici-eu/#respond Tue, 30 Oct 2018 18:08:25 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2693 Promovezi firme? Tipăreșți flyere și etichete, volante promoționale sau cataloage cu produse ori servicii? Ce s-ar întâmpla, de exemplu, dacă ți-ar scăpa câteva greșeli și le-ai vedea după ce ai tipărit câteva mii de exemplare? Te-ai gândit vreodată?

Articolul Traduci corect în limba engleză? Nici eu! apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/traduci-corect-in-limba-engleza-nici-eu/feed/ 0 2693
Cum a crăpat piatra-n patru! https://spicuiri.ro/cum-a-crapat-piatra-n-patru/ https://spicuiri.ro/cum-a-crapat-piatra-n-patru/#comments Tue, 30 Oct 2018 12:53:32 +0000 https://spicuiri.ro/?p=2672 Bloggerii reprezintă azi, peste tot în lume, o forță, un alt fel de a mediatiza și promova, mai credibil decât cel cu care ne obișnuisem. Bloggerii sunt creativi, dinamici, spontani și sinceri. Și, mai mult decât orice, bloggeri au suflet.

Articolul Cum a crăpat piatra-n patru! apare prima dată în Spicuiri.

]]>
https://spicuiri.ro/cum-a-crapat-piatra-n-patru/feed/ 7 2672