Europa are nevoie de noi!

Europa plânge. Plânge şi-şi îngroapă morţii. Lacrimile nu i se mai usucă, protestele nu-i mai ajută. Cât oare o mai îngădui Dumnezeu? Câte petale de flori vor mai cădea şi câte monumente ale durerii se vor mai ridica?
Europa are nevoie de noi! De ambasadorii păcii, turismului, culturii şi tradiţiei popoarelor noastre. Europa trăieşte! Trăieşte pentru noi. E a noastră şi noi aparţinem, cu trup şi suflet, ei!
Astăzi, Je suis Bruxelles… Ieri Londra ori Paris. Je suis CND Turism! Pentru că nu voi lăsa ca teroarea şi frica să pună stăpânire pe vieţile noastre. Pe Europa noastră. Pe bucuria de a călători, de a o străbate în lung şi-n lat, de a o cunoaste şi a-i aprecia frumuseţile şi valorile construite de atâtea milenii de popoarele ei.

De aceea, am ales pentru voi un sejur de vis! O vacanţă de neuitat în capitala Regatului Tărilor de Jos.
Într-o capitală a contrastelor, a luminilor şi culorilor, a vechiului care îmbrăţişează modernul… o capitală a bicicletelor şi bărcuţelor, a canalelor şi străzilor înguste, a „vitrinelor vii” şi parcurilor liniştite. Un oraş pentru mici şi mari, pentru tineri rebeli sau cupluri îndrăgostite şi bătrâni nostalgici. Un oraş al muzelor şi artistilor, al muzeelor şi cafenelelor, al monumentelor şi pieţelor largi, magazinelor luxoase şi târgurilor de artizanat. Un oraş pe care-l să-l iei la… saboţi. Celebrii saboţi olandezi.
Celebrii saboţi olandezi
Foto arhiva personală
Un oraş din care să nu te întorci fără un bulb de lalea, pe care să-l plantezi în grădina ta şi să-i admiri „rodul” în fiecare primăvară, amintindu-ţi de frumuseţea Olandei de-acasă, de pe pridvor.

Vă propun, prin intermediul celor de la Vacanţe Speciale, oferta de sejur la Amsterdam.

Amsterdam - CND Turism
Amsterdam
Noi am vizitat oraşul cu doar câţiva ani în urmă. Cum planificarea sejururilor nu este tocmai punctul nostru forte, ne-am aventurat în neantul „gloriei”.
Ajunşi spre seară, obositi şi dornici să ne relaxăm puţin înainte de a porni în turul de noapte al oraşului, cum obişnuim să facem, am căutat imediat un hotel sau o pensiune.

Am ales în grabă unul pe lângă Gara Centrală, am plătit 330 euro pentru o singură noapte, dar, poate, nu neapărat preţul m-ar fi făcut să vă recomand serviciile unei agenţii de specialitate, deşi, veţi vedea, că şi acesta este un indiciu.
Camera hotelului era un dezastru absolut! Nu intru în amănunte, dar a fost cea mai scumpă cameră de hotel pe care am plătit-o vreodată pentru a lăsa, la urma urmei, doar bagajele până a doua zi. Am preferat să ne plimbăm toată noaptea, decât să dormim în acele condiţii.
Cu toate astea, Amsterdamul rămâne pentru noi unul dintre cele mai captivante şi interesante locuri pe care le-am vizitat până acum. De-ar fi să-l mai vizităm vreodată, am face-o organizat, cu bani puţini, cu serviciile şi facilitaţile CND Turism.
Ofera lor este imbatabilă! Pornind de la varianta de preţ cea mai scumpă afişată pe site-ul lor, adică 567 de euro/adult – loc în cameră single -, şi îmi permit să împart suma la 5 nopţi cazare la Best Western Blue Tower 4* (aprox.113,50 euro/noapte), adăugând apoi micul dejun la hotel, biletele de avion, transferurile de la hotel la aeroport, turul oraşului cu ghid local şi însoţitorul de grup, consider că mai bine de atât nu se poate.
Prin CND Turism puteţi opta pentru excursiile prin împrejurimi, având posibilitatea să vizitaţi locuri minunate la preţ avantajos, cum ar fi oraşele Delft, Haga şi Rotterdam sau satele pescăreşti din jurul Amsterdamului, ori, dacă aşa preferaţi, să vă petreceţi timpul liberi, alegând dumneavoastră obiectivele turistice şi locurile pe care doriţi să le vizitaţi, fie Centrul de Stiinţă Nemo, Muzeul Van Gogh sau Cartierul Roşu, fie casa în care a locuit Anne Frank ori Palatul Regal. Şi Marele Dig, dacă tot sunteţi acolo!
Volendamul, pe care l-am vizitat de două ori şi care-i inclus într-una dintre excursiile mai sus amintite, este o bijuterie de sătuc pescăresc care vă va cuceri cu morile lui de vânt, străduţele pietruite şi mini-căsuţele locuite de localnici, cu zecile de restaurante cu terase şi magazinele de suveniruri, cu plimbările cu vaporaşul şi evenimentele culturale organizate mai tot timpul anului, şi vă va întregi imaginea a ceea ce este, cu adevărat, Olanda.

Amsterdam - Volendam
Colaj foto din arhiva personală
La Volendam am servit prânzul, savurând cele mai delicioase muscheln în vin, acompaniate de sosuri diverse şi nelipsiţii cartofi prăjiti olandezi.
La Haga veţi putea vizita Palatul Huis ten Bosch şi galeria regală de pictură, precum şi sediile instituţiilor şi organizaţiilor internaţionale şi, probabil, vă veţi putea bucura de plaja minunată şi piesajul exotic pe care nordicii au reuşit să-l creeze şi să-l menţină pentru turiştii dornici de o vacanţă exotică, dar în stil olandez.
La Rotterdam, unul dintre cele mai aglomerate oraşe-port ale Olandei, veţi fi absolut încântaţi de arhitectura modernă a Caselor Cubice şi veţi putea face un shopping-tour prin cel mai ieftin târg de bunuri şi îmbrăcăminte/încălţăminte al Europei.

Rotterdam
Colaj foto din arhiva personală
Bruxelles, oraşul sufletului meu, merită el însuşi un articol detaliat, aşa că las vouă plăcerea de a-l descoperi în excursia celei de-a cincea zi a sejurului, eu prezentându-vă, pentru delectarea retinei, doar câteva fotografii făcute de noi.

Bruxelles
Colaj foto din arhiva personală
Sigla CND Turism

Nu ştiu cât de mult v-au convins descrierile mele, pentru că a „vorbi” de toate aceste frumuseţi în doar câteva cuvinte, este ceea ce s-ar numi un scurt discurs „electoral” într-o campanie oarecare de promovare a turismului, dar ştiu sigur că alegând pe cei pentru care astăzi mă „deghizez” în purtător de cuvânt, ambasador cu îngăduinţa dumneavoastră, alegeţi profesionalism, oferte personalizate, servicii de calitate la preţ redus. Alegeţi turismul la cele mai înalte standarde, fie că optaţi pentru sejururi, circuite cu autocarul sau escapade de un week-end, un city break relaxant ori o vacanţă exotică.

Alegeţi ceea ce eu nu am fost în stare să aleg pentru mine la momentul oportun şi plătiţi înzecit mai ieftin, lăsând acasă GPS-ul, stresul, preocuparea, aventura în necunoscut fără siguranţa că ai unde pune capul liniştit, pe o pernă curată, seara.
Cu CND Turism vă puteţi permite ceea ce-aţi visat dintodeauna: o vacanţă ideală, oricând şi oriunde! 

Cu acest articol pro-turism, am încheiat a noua probă a concursului Spring SuperBlog 2016
probă sponsorizată de CND TurismVacanţe Speciale
 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

2 thoughts on “Europa are nevoie de noi!

 1. De fiecare dată când i se întâmplă Europei câte ceva, ne tânguim. Da' i se întâmplă Europei? Nu! Răul ăla li se întâmplă unor oameni, câteva sute de oameni și vine de la alți oameni, vreo 2-3, dispuși să se sacrifice în numele libertății lor. Eu nu cred că oamenii se vor vindeca vreodată de ură. Nici cultura nu o poate face, fiindcă nu îi ajunge pe toți, oricât am vrea noi. Eu nu pot pot mânca un animăluț de curte, dacă l-am cunoscut. Cu toate astea, din când în când, mănânc pui de aprozar, care a fost crescut special pentru asta, ca să fie mâncat. Analizează un pic ce am spus. Ai văzut cum m-am apărat? 🙂

  Sigur, oamenii vor continua să călătorească, indiferent de amenințări. Dar parcă nici călătoriile nu mai pot fi ce-au fost. Și nici întoarcerile acasă. Trăim într-o lume care fierbe de vreo câțiva ani buni încoace, de la turnurile americane până la redacția franțuzească. Ne învățăm minte? Înțelegem ce vor oamenii ăia? Nu! Din păcate.

  Na, c-am cuvântat… M-am lăsat luată de val, când poate ar fi trebuit să mă fure priveliștile pe care ni le-ai întins. 🙁

 2. Este foarte adevarat ce spui. Vorbeam cu mama la telefon si-i ziceam ca scriu un articol pentru CND Turism. Prima întrebare a ei a fost: Cine mai are curaj sa calatoreasca, sa faca turism? Nu vezi ce se întâmpla!
  Vedem toti, dar putini întelegem.
  Chestia care m-a impresionat, dupa un reporaj facut în Bruxelles, faptul ca oamenii îsi continua viata la fel ca înainte. Cei de la poalele vulcanului, se întorc si-si refac casele dupa ce lava se raceste.
  Viata merge înainte, strâmb sau drept, doar istoria ne-o va spune. Nu noua, ci generatiilor viitoare.
  O încurajare ar fi vrut sa fie… valabila si pentru mine, si pentru toti care se opresc la mijlocul drumului de teama ca urmatorul pas le-ar putea fi ultimul.
  Trist, da…

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: