Timpul trece, programul „Work and Travel” ramâne

„De-acolo” ne veti simti dorul, stiu. Dar tot la fel de bine stiu ca veti „cuceri” America. Va veti face prieteni, veti împartasi cu ei si bune, si rele, va veti întoarce cu multe amintiri, dornici sa repetati experienta de câte ori va va fi posibil.

Pe noi ne veti gasi aici, mereu… mai batrâni, mai oblojiti, rasfoind albumele cu fotografii. Dar când veti poposi, o veti face cu aura celor ce au învins timpul. Atunci vom sti a ne mai lua din griji. Atunci vom sti ca ne-am îndeplinit cu succes misiunea cea mai nobila: aceea de a va fi parinti.

Read more

Pe drumul Margheritei

A tunat şi ne-a împrăştiat pe toate. Ca pe potârnichi. Eram prietene nedespărţite, un grupuşor de fete tinere, vesele… „patru iepe, sirepe şi năbădăioase”, ca-n basmul lui Ispirescu.
Nu ne-am văzut mulţi ani, dar, cum orice rău are şi o parte bună, Facebook-ul ne-a reunit de curând. La ideea uneia dintre prietenele mele, am alcătuit Clubul Crizantemelor, un cuibuşor de nebunii, de amintiri ce ne bântuiau pe toate de amar de vreme.

Strada Crizantemelor (de aici numele Clubului) era locul nostru de joacă. Locul unde am crescut, am copilărit, ne-am împrietenit… Credeam, la un moment dat, că ne şi împământenisem acolo, printre oameni săraci, romi şi bătrâni… marginalizaţii regimului. Dar, cum spuneam, a tunat…

Read more