Draga, eşti frumoasă „come un latte macchiato”!

Frumoasă come un latte macchiato,

frumoasă

cald şi fără spumă…  Ei, bine! Am o frumusețe aparte şi când fac spume. O frumusețe transformațională. Din latte macchiato mă deghizez în caffè espresso, pe (supra)fața căruia se formează o spumă groasă, de culoarea alunei, denumită în continuare „cremă”. O cremă cu cel puțin două proprietăți: protecție împotriva somnului, care mi-ar alipi genele încărcate până la refuz de Mascara DevilLash – îmbinarea perfectă între textura cremoasă și pensula versatilă, care asigură genelor densitatea (+67%), volumul (+196%) și curbarea (+3%) de care au absolută nevoie – și rezistență îndelungată, mai ales când hota de la aragaz nu trage. Vă dați seama cum ar fi dacă aburul intens al oliței, în care dă în clocote ciorbița de văcuță, mi-ar transforma cremuța, din groasă și lucioasă, ca uleiul de măsline extra virgin, într-una cu aspect matifiant instant? Dar, tot frumoasă aș fi… pentru că am trusa cu „unelte” la îndemână. Am toată gama Gerovital Beauty!

 

frumoasă

 

Când mă complimentează al meu, un italiano vero, con gli occhi pieni di malinconia – care i se rotesc în cap, ca două girofaruri, după toate cuconițele cu piele de velur caffè – nu știu dacă tre’ să râd sau tre’ să plâng. Ori să mă dau cu fundul de pământ. Are el stilul lui… așa, cât să mă facă să mai cumpăr câte un ingredient activ de ultimă generație. Mai o pudră de diamant, mai un acid  sulfuric hialuronic.

Cu vitaminele stăm prost amândoi. Prost stăm și cu banii, când, ahtiată după culoare – Mai mult decat culoare – îi dau pân’ la ultimul cent  pe produse de cosmetica decorativa. Păi, ce să fac dacă azi se poartă Nude, mâine Rose, poimâine Smokey?

Ah, ador Paleta fard de pleoape Smokey din noua gamă! Conține 6 nuanțe, mate și sidefate, și o perie dublă. Cu două capete! Paleta este i d e a l ă pentru pentru umbrirea, evidențierea și definirea ochilor. Apropo! Cea mai smokey am fost când am ars bucătăria. Ăla da machiaj! Trusa de atunci n-avea ceva și pentru deschiderea ochilor!

 

frumoasă

 

– Draga, ești și mai frumoasă nudă! La vârsta ta, da! Ce? Crezi că n-ar mai fi și alții care să-ți aprecieze nulitatea, naturalețea și eleganța? Mai ales că ești așa… nu știu cum să-ți spun, într-o formă compactă, ergonomică… și modernă.

– Nuditate, draga!  Nuditate!  Pfoaa! Auzi la el! Nulitate…

Are Farmec omul meu. Dar nu mă întrece! În timp ce el încă trage de o spumă de păr (căci l-am tuns la chelie, din motive de economie), eu mă răsfăț cu primele 74 de produse Gerovital Beauty. Mi-am acoperit toate necesitățile unui machiaj complet, adică ten, ochi, sprâncene, buze și unghii.

Zic unii că, atunci când ochii fac o declarație, buzele ar trebui să „tacă”. Nu e cazul la mine. Eu dau sfoară-n țară clipind rapid din gene, ridicând sprâncenele, murmurând printre buzele intens colorate „cum, fato, să n-ai tu gama asta?”.

Mi-am acoperit și imperfecțiunile. Și tot mi-au mai rămas câteva. Finchè non sarò perfetta come tu mi vuoi, n-o să mă las! N-o să mă las neiluminată, nenuanțată, necreionată, până când n-o să-mi spui că-s mai frumoasă decât un latte macchiato. Până când n-ai să vezi cu ochii aiă ai tăi, mici și incompetenți, beneficiile certificate ale produselor recent achiziționate din magazinele brandului. Și asta, fără cabinete de cosmetică sau școli de machiaj! Așa, pur și simplu, de la facerea lor, în laboratoarele Farmec, și până la munca mea asiduă… ca să-ți fiu mereu frumoasă. Draga!

N-o să mă las nici până n-o să le fac și pe surorile mele să-și cumpere câte o trusă. Să-și dea și ele… importanță. Să simtă că fac ceva pentru ele însele, indiferent că ar pierde o oră pe zi ca să se înfrumuseteze, sau două, sau trei (că-s cam neîndemânatice duduițele). Pierderea se transforma în câștig, cu timpul. Uite, de exemplu, ai pierdut elasticitatea tenului, ai câștigat o cremă tonifiantă! Ai pierdut nopți și ai pungi în jurul ochilor, ai câștigat un anticearcăn care conferă fermitate zonei. Ai pierdut din volumul și cromatica buzelor, ai câștigat rujuri cremoase, mate, lucioase, cu textură bogată. Ce-i așa greu de înțeles?

N-o să mă las până n-o s-o văd și pe Olimpia(da)* cu o trusă Makita! Oups, asta făcea parte dintr-un alt advertorial!  Oricum machiată, oricum pudrată, oricum dermatografată. Ce tot atâta „cum m-a făcut mama”? N-am să mă las până nu am s-o aud cu propriile mele urechiușe clăpăuge spunând „sunt așa cum m-a făcut Dana (să fiu)!”.

Si, iar n-o să mă las! N-o să mă las până nu le-oi converti și pe domnițele de pe Facebook, care mi-au umplut notificările cu aplicația virtuală de makeup. Nu, nene! Să-și aplice pe șleau, pe față, pe bune, produsele minune! Să apară, apoi, în almanahul Times New Roman și să-mi mulțumească în cor. Că nu mă împrospătez și mă îngrijesc numai pe/de mine. Mă grijesc și de ele!

Așa! Cum spuneam…

Sunt frumoasă! Și mă mai fac!

 

Sunt într-o continuă săvârșire. Pân’ mă duc, o să tot aduc acasă truse și trusulițe, pămătufuri și pensulițe, creioane și furculițe (de păr)…

Și… voi pune a mea silință
Adevăru-a imita,
Măcar în vorbele mele
Să poci să găsesc văpsele**.

 

– Gluma-i glumă, dar apucă-te și de articol, draga!  Nu-mi cheltui și internetul degeaba, bella mia!  Drege-o și tu… măcar la final!

 

Ok!

 

Sunt fan declarat al produselor Farmec, în general, și al brandului Gerovital, în mod special.

Noua gama de machiaj Gerovital Beauty acoperă toate necesitațile unui machiaj complet. Creată cu ingrediente active de ultimă generație: acid hialuronic, pudra de diamant, Vitamina E, conferă, doamnelor și domnisoarelor(!), beneficii certificate: hidratare, protectie, rezistenta indelungata, matifiere. 

Gama conține 74 de produse, reunite sub sloganul „Mai mult decat culoare„, ce sunt disponibile doar in magazinele de brand Gerovital şi Farmec şi în magazinul online www.farmec.ro.

 

– Moreee, am machiat-o puțin! Ce zici? Nu-i așa că-i muuuult mai frumoasă acum?
Ba daaaa! I-a crescut cota!
Nota, amore… Nota tre’ să-i crească!

 

 

 

Proba 10. Gerovital Beauty – Mai mult decât culoare

Spring SuperBlog 2018

 

*Așa o alintă al meu pe Olimpia; **Dex, ALEXANDRESCU, M. 224.

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

12 thoughts on “Draga, eşti frumoasă „come un latte macchiato”!

 1. Am râs în spasme, de era să-mi sară machiaju’ din advertorialu’ tău. Asta în primul rând. În al doilea (stai, că sunt tot pe primul rând…tot…tot…gata, sunt pe al doilea!!!), când să dau like, în locul feţei mele, eu aşteptam să apară un emoticon şi zău că nu înţelegeam de ce apare moaca mea. Şi, în al treilea, „draga!!!”, nu mai da’ din casă, cum că eu nu mă machiez deloc! 😛

  Acu, cin’culege, seamănă… ! 😛

  1. Oli, tu chiar stii ca noi (eu si Antonio) asa functionam. Complimentul, care nu prea era compliment, mi l-a facut dupa o sesiune de o ora de machiaj, în fata oglinzii din baie, fara sa aprind becurile neonice. Folosisem pentru prima oara în viata mea un fond de ten (mult prea deschis la culoare), iar ochii mi-i conturasem cu nuante de cafeniu. Buzele-mi erau maro de-a binelea. 🙂

   Si-apai, pe tine chiar ca o sa te machiez! Macar o data. Zi mersi ca ma retin! Pe fete le-am tuns! 🙂

 2. Excelentă fraza: Atunci când ochii fac o declarație, buzele ar trebui să „tacă”. Nu care cumva sa vorbească ȋn contradictoriu! Cum ar mai sta ȋn picioare declaraţia respectivă? Cȃt despre desăvȃrșire… poate n-ai observat. M-a desăvȃrșit mama natură! Sunt numai bună pentru ,,programul rabla”. Bla, bla, bla! Sau, mă salvez prin cei trei R: Recuperare gene, recondiţionare păr, refolosire ce? Strict cazul meu! La modul cel mai serios, noroc cu ,,Farmec” și ,,Gerovital”. Fac minuni pentru orice doamnă care se respectă. Să știi că m-am uitat ȋn oglindă și la capitolul gene stau binișor! Vă pup, mascara(ritelor)! Felicitări, Daniela! Apropo! Cȃte o trusă pentru fiecare surioară! Oli, m-ai auzit?

  1. Mica vi le cumpar eu! Ar trebui sa puneti mâna de la mâna sa-mi cumparati voi trei mie! 🙂
   Da, Gabriela! Fac minuni pe fata, nu în dulapior. Degeaba le ai, daca nu le folosesti!
   Multumesc pentru apreciere!

 3. E o chestie pe care nu o înțeleg. Trebuie să te machiezi pentru ca apoi să te demachiezi? Pentru ce altceva ar exista demachiantele? Eu, de exemplu, atunci când vopsesc o aripă la mașină prefer să folosesc o vopsea permanentă! Iertată să-mi fie ignoranța, te rog!

  1. Hahaha! Machiatul si demachiatul sunt ritualurile femeii. Un „set” de ritualuri intime, pe care nu le-ar schimba cu nicio varianta permanenta, chiar daca ar fi mai comoda. Femeia trebuie sa-si ofere aceste placeri, printre putinele în urma carora se simte cu adevarat femeie.

  1. 🙂 Ar trebui sa fie, nu? Altfel n-as fi scris 1000 de cuvine! Vreo 999, asa…
   Multumesc, Crina! Ma bucur ca am reusit sa va smulg câteva zâmbete zgomotoase.

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: