Diego, garanţia unui DIY perfect

Noi, femeile, avem un defect „de construcţie”. Când ne este bine, suntem amabile și săltăreţe la fiecare „Vreau și eu…!” al lui. Când nu ne mai este așa de bine, „Fă-ţi!”, „Ia-ţi!”, „Ce, nu ești în stare?”.
Greșesc?
Ştiam că într-o bună zi o să mi se întoarcă roata. Şi s-a răsucit, fir-ar ea să fie(!), exact când aveam mai multă nevoie de o mână dibace și experienţa de constructor.
Dar hai să vă zic de la început!
Anul trecut, în primele zile ale lui Ianuarie, am gătit… O reţetă „nouă”, din care a ieșit muuuuult fum.

 

A ieșit și bucătăria… după vreo săptămână. Dar negreala de pe pereţi, nu!

Arhiva personala

 

Ce-i de făcut? Simplu! Renovăm! Pensulăm! Cumpărăm!

 

***

 

Ne-am apucat de treabă în primăvară. Sufrageria și bucătăria (tip open) mi-au fost „rezolvate” de maestrul. Două, trei, patru mâini… Nu știu de câte a fost nevoie pentru a reuși să obţinem o culoare uniformă.
Am decis să vopsim maro pereţii sufrageriei. Partea destinată bucătăriei, însă, o voiam crème de la crème. La fel și celelalte camere.
Cum vă povesteam, dacă la prima parte am avut ajutor preţios, la a doua mi-am primit ciocanul în moalele capului: Do It Yourself! Hai, că-i ușor! Iei trafaletele, îl „ungi” cu vopsea și te plimbi cu el pe pereţi!
What???
Am luat câteva mărimi (de trafaleturi), pentru că-mi imaginam că pe porţiuni înguste am nevoie de unul mai mic, am luat și vopsea, folie de plastic să acoperim gresia, și…
Apucă-te de treabă, piromano!
Am chemat-o pe soră-mea (de la vreo 2000 de km distanţă), că ea este mai pricepută decât mine, și ne-am pus amândouă pe zugrăvit.
Pare simplu, dar nu e! Nu așa cum am facut noi!
Lasă prima mână să se usuce, las-o și pe-a doua, nu îmbiba prea tare cu vopsea, apasă puţin să se vadă pe unde ai dat și să nu mai vorbim de mișcarea du-te/vino a braţului. Cică e necesară puţină graţie, că altfel peretele respinge vopseaua ca organismul uman corpii străini.

Deci,

Am suit-o pe soră-mea pe pereţi! Eu coordonam lucrările de La Sol. Vreţi s-o vedeţi?

 

„Danielusha, să nu fii nemernică!”

Hahaha! Ce nu face omul pentru un Tulipo Carpet?

Partea bună, renovarea a schimbat oarecum „aerul” casei. Miroase a curat. Am înlocuit câteva piese de mobilier și bucătăria în totalitate, am facut primii pași, deși timizi, către stilul vintage pe care-l visez încă.
Părţile proaste, pentru că au fost destule, sunt faptul că nu am reușit să terminăm, că ceea ce am terminat nu a ieșit așa cum am dorit, calitatea lucrărilor făcute de noi fiind discutabilă. Şi adevărul e că multe discuţii au urmat lucrărilor. Unele constructive, altele lamentări cu „vărsări de lacrimi” postume.
Arhiva personală

„De ce nu ai pus tapet? Gresia nu mi se pare atât de vintage… Perdelele și draperiile clasice ar fi fost mai potrivite… Să nu mai vorbim de câteva covoare 3D, dimensiuni mici, dar care ar fi dat valoarea cuvenită parchetului”.

.

Există, spre bucuria noastră, a tuturor, și o parte foarte bună a experienţei. Există Diego! Cu stiliști, cu produse fără cusur și pentru toate gusturile. Există Diego cu soluţii ieftine pentru case de lux. Luxul pe care ţi-l poti permite și tu!
Am lăsat pentru anul acesta renovarea dormitorului. Nu pentru că așa am vrut, ci am fost nevoiţi. Dar, tot răul spre bine, nu?
Anul ăsta nu vom mai pierde nici timpul, nici banii. Un simplu calcul ne-a demonstrat că tapetul ar fi fost nu numai rentabil, dar și mai ușor de pus. Mult mai estetic, de asemenea, iar finisajele ar fi ieșit  ca la carte.
Nicio variantă prin care am încercat noi să obţinem o îmbinare perfectă a culorilor vopselelor nu a dat rezultat. Fie cu bandă adezivă, fie cu marcarea cu aţă a liniei de „frontieră”… zig-zag-ul a ţinut să ne arate că este în trend.  Eh, și măcar de-ar fi fost ca în acest tapet vlies.
Sursa foto: www.diego-romania.ro
Dormitorul va fi Di Egoul nostru. Va fi cartea de vizită sau, de ce nu?, cardul de fidelitate al clientului mulţumit. Clientului care se-ntoarce mereu pentru mai mult, plătind de fiecare dată mai puţin.
Vă imaginaţi mobilierul meu din lemn natur, retro, în „haină” modernă și cu stil?
Cu pardoseală rezistentă, călduroasă și pe care să-mi facă plăcere să calc cu piciorul desculţ, pe care s-o simt ca pe o traversă moale și cuminte sub greutatea pașilor mei? Că-s grea, nu glumă!
Sursa foto: www.diego-romania.ro
Şi dacă vă gândiţi că nu știu cum se pune parchetul, vă înșelaţi! Într-o jumătate de zi, am „încălţat” un mini-apartament acum câţiva ani. Parchet laminat în două camere, pe hol și, dacă era după mine, aș fi pus și-n bucătărie. Dar apartamentul nu era al meu, așa că ne-am limitat la a respecta dorinţele proprietarului. Eu am pus colţarele, da?
Dormitorul meu va beneficia de avantajele și garanţia de sistem de 30 de ani ale parchetului rezistent la apă, de galerie și șină pentru perdea cum nu a avut vreodată… de lumină, când draperiile se vor fi deschis ca o cortină a unui teatru de păpuși… de culoare, când păpușile își vor fi terminat rolul și se vor fi (re)tras, odată cu draperiile, în ropote de aplauze, în cutia de lemn vechi, așteptând următoarea reprezentaţie.
Dormitorul meu va fi chic, modern și retro în același timp. Va fi magie și încântare într-o casă, până de curând, palidă și fără de culoare…

 

Sursa foto: www.diego-romania.ro

 

Va fi rezultatul excelent al noului meu proiect DIY, de data asta cu amprenta și ajutorul lui… Diego.
Perdelele și draperiile vor fi tivite gratuit, traversele tăiate și surfilate la un preţ fără concurenţă, parchetul și tapetul transportate la domiciliu. Pentru că Diego se gândește la toate! Pentru tine, pentru confortul tău, pentru o casă cu finisaje perfecte realizate de amatori, neștiutori ca mine, dar la fel de doritori și visători precum cei… cei cu portmoneul doldora.
Diego este the last touch of perfection într-o lume atât de imperfectă. De aceea l-am ales. De aceea vi-l recomand.
Cu Diego nu dai greș! Vizitează-i chiar astăzi virtual (Pagina Facebook), acceptă invitaţia lor la o cafea reală și aromată, cere-le sfaturi și informează-te despre serviciile acordate, aplică – fără obligaţia de a cumpăra – la Cardul de Fidelitate și numai după aceea anunţă-mă despre reușita proiectului tău.
Sursa foto: www.diego-romania.ro
Așa am făcut și eu!
Acum sunt client fidel. Şi mă bucur de până la 50% reducere pentru a îmbrăca în haine noi următoarea cameră, biroul!

 

Articol scris pentru proba nr. 14 a concursului Spring SuperBlog 2016
probă sponsorizată de Diego România.

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

9 thoughts on “Diego, garanţia unui DIY perfect

  1. :-)))) Deci da!
    Știi ce mă enervează la treaba asta cu SuperBlogul? Când zic că am scris și eu ceva bun, dau peste o postare care mi se pare și de zece ori mai bună! Și mă ia o ciudăăăăăă! :-)))

  2. Alina, draguta, ar merita o nota buna numai pentru faptul ca am reusit sa-l termin. Prima zi în tara, revederea cu ai mei, drumul cu avionul, emotiile… Eram aproape sigura ca nu voi putea sa ma încadrez în timp. 🙂
    Multumesc!

  3. Rudia, draga! De câte ori nu ma încearca acelasi sentiment? Cred ca ni se întâmpla exact ceea ce i se întâmpla persoanei care gateste: pana termina de gatit mâncarea, s-a saturat deja. Parca ar vrea altceva…

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: