De prin camine, adunate…

Gospodina perfecta
Sursa foto: marialourdesblog.com
S-or spala ele, rufele caciorite, în familie, dar de întins, tot afara se-ntind.
Nu vad mai departe de fundul cratitei, se lauda Mioara, muza eminesciana. Doar cu ochelarii, dar si cu ei în ceata. Cine-si mai permite în ziua de azi sa-i schimbe, asa… mutatis mutandis?
Bolero-ul ceaunului cu mamaliga clocotinda si ritmul ostinat al bataii telului, sunt muzica si dansul pe care le cunosc. Castaniete ? Care castaniete ? Castane rascoapte… azi-noapte.
Ma-ntrebi ce fac? Si eu, p-acasa…
Citesc si oftez usor încurcata. Nu. Nu citesc ziarul, nu revista. Cu alea sterg geamul, sa nu ramâna urma de urma pe ele. Sa ma vad întrânsul ca-n oglinda fermecata din castelul super f(e)recat. Citesc reteta lu’ madam Annette si nu mai înteleg nimic: 5 EL Milch, 1 Fläschchen Rumaroma… Face aia o placinta, de te tot duci… Înainte!
La „razboi” n-am mai tesut. Nu-mi mai da mâna. Si nici ata nu mai intra-n ac ca pe vremuri.
Ascult si stirile, ce crezi? O stii pe ultima? Au dus-o pe mamaita de la trei cu Salvarea. Nu mai iesea din casa de luni de zile. Se ofilise de tot, saraca.
Eu tot mai ies, în special Lunea. Baga astia marfa proaspata la Penny. Stii tu, Sâmbata nu-i o zi buna pentru cumparaturi. Si-apoi, Sâmbata e zi de curatenie. „Luna… cu doi sateliti. Cum îi cheama, cred ca stiti: ei sunt peria si crema”. De unde era asta? Ah, o poezie de la scoala…  Scoala am întrerupt-o. M-am maritat devreme. Dar lasa, eu am scoala vietii.
Îti miroase si tie? Vanilie si cocos. Uneori scortisoara sau lamâie, sa dispara mirosul clorului si otetului. Chanel 5 ? Nu stiu de care zici. Poate Canal D! Daaa, mai trag câte un ochi… atunci când nu mi se închide. Am vazut si emisiunea lu’ Maruta. S-a dus si ProTv-ul asta! Numai emisiuni de scandal. Sau confund channel-urile?
Mie nu-mi plac scandalurile. Le evit. Nici cu al meu n-am mai avut vreunul. Nu-i dau motiv. Sunt o gospodina perfecta! O mama si mai si. O sotie model si…
„Si totusi exista iubire”… vorba raposatului Paunescu.
Si daca exista, iubeste-te femeie! Cum nu te-a iubit nimeni vreodata!
Nu-ti transforma caminul în loc de munca! Munca la domiciliu nu e pretuita. Si nici (ras)platita la justa valoare. Nu-ti mai frânge oasele, de dimineata pâna seara, omorând covoarele-n bataie! Nu-ti pudra zilnic fata cu faina 3 zerouri!
Trezeste-te, Mioaro! S-a dus vremea monumentelor!
Puneti rujul roș’ pe buze, asa expirat cum este, rochia mâncata de molii si sandalele fara flecuri, daca altele nu ai, si iesi din castelul ferecat chiar astazi. Ia-l de mâna pe al far’ de motive de scandal si mergeti la un teatru, la un concert, la o terasa sau în parc. Ia-l tu, pâna nu ti-l ia alta… si-atunci s-auzi ce Trio în la minor sau Cvartet de coarde în fă major se cânta prin camera de „oaspeti”!
Stii ce melodie fredona ‘sta-noapte-n barul de peste drum?
„Miroseai a busuioc aseara
Si prin par ti-iesea… castana,
Nu stiam… Sa ma-nfior?
Sau s-o iau, nene, la goana?”
Trezeste-te, Miorițo laie bucalaie, ca Eminescu n-a scris retete culinare! Si nici Ravel nu si-a scrântit degetele acolo sa-i pângaresti tu Bolero-ul cu… mamaliga!

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: