De la Diego la Diego, din Paleolitic până în prezent

Diego - Ice Age
Diego – Ice Age

Mă strânge camera… Mi-e mică. Ori am crescut eu?

Patul nu-mi mai ajunge, biroul e scund și în scaunul portocaliu nu mai încap decât pe-o parte! Simpaticul Diego îmi rânjește încă de pe pereții tapetați ca-n jungla preistorică… Mare ți-e gradina zoologică, maică!

Nu fac mișcări greșite, să nu cumva să mă trezesc, Doamne ferește (!), în Ice Age 5… de pe mocheta „albă ca zăpada”, într-un Blue Sky, în Collision (of)Course.

Ce ți-e și cu filmele astea! Dacă nu se potolesc ăștia, am să îmbătrânesc în Paleolitic!

Chiar nu-și dă seama că nu mai am 5-6 ani? Că nu mai adun de mult ghinde? C-am trecut de faza abecedarului, că nu mai dau extemporale la istorie și că domnișoara care mă vizitează nu îmi este colegă de bancă?

***

– Mama, cu toata nostalgia pentru copilaria fericită pe care mi-ai oferit-o, aș vrea să schimb câte ceva prin cameră! Prin casă… peste tot! Nu crezi c-ar fi timpul? Mă ia cu frig în Ice Age-ul ăsta! Un pic de culoare, niște perdele șic, un parchet laminat modern și covoare 3D! Mai ții minte când ai renovat ultima oară?

Răzvan se-apropia de vârsta de 20 de ani. Dar pentru ea, mama care-l crescuse singură, era încă un copil… copilul ei drag, căruia reușise să-i împlinească întotdeauna visurile și dorințele, indiferent câte sacrificii ar fi trebuit să facă pentru asta.

Se simți încurcată. Ar fi vrut să-i răspundă, dar gândul că i-ar fi vorbit din nou de greutățile vieții și el ar fi putut interpreta greșit răspunsul o opri de îndată. Se învârti în jurul ei și privi tristă mobila, covorul tocit și perdelele îngălbenite de timp.

Și-ar fi dorit o casă mai mare, un dormitor larg și luminos, dulapuri încăpătoare…și, poate, un dressing, asa cum văzuse în filme. O cadă cu picioare de aramă și perdele de mătase sau dantelă. O sufragerie vintage, cu canapele de catifea și sfeșnice argintii. O masuță de lemn vechi și parchetul acela, perfect lustruit, în care să se oglindească și care să dea nota elegantă și luxoasă a stilului pe care și-l imagina.

Își aminti de casa în care copilărise și pe care un decembrie nefast o transformase-n praf și pulbere. Își aminti de-acele timpuri, și-și spuse încă o dată că pierderea lor era nimic pe lângă pierderea acelor mame ale miilor de tineri care plătiseră cu viața dreptul la un trai decent.

Tot ceea ce avuseră era îngropat în moloz… „totul” devenise pentru ea „nimic”. Şi din acel nimic reușise să răzbească. Să meargă mai departe, cu demnitate, și să-și crească copilul până la vârsta în care, da, „îl strângea camera și patul nu-i mai ajungea”.

***
– Închide ochii, mama… închide-i și visează! Lasă-ți dorințele să zboare odată cu imaginația și poate ți se vor îndeplini… îi spuse Răzvan, care observase tristețea și melancolia în care căzu, deodată, Nina.

– Nu ne-am putut permite mai mult, dragul meu… își făcu Nina curaj.

Răzvan se simțea de-acum bărbat în casă, iar reamenajarea apartamentului era primul lucru pe care dorea să-l facă pentru ei doi.
Nu stătu prea mult pe gânduri, și, pe masură ce Nina „proiecta vise”, el căuta febril magazinul cu ajutorul căruia să le concretizeze.

Diego România

Diego!

– Oh, nu! Nu spuneai că vrei să scapi de el? întreabă Nina contrariată.
– Magazin cu sistem modular de franciză care a adus faima partenerului din România, cu peste 20 de ani de activitate și peste 140 de magazine în cele trei țări în care este reprezentat, peste 5000 de produse și, mai ales, servicii pentru toate categoriile de produse cumpărate de la ei și profesioniști care ne pot ajuta să decoram casa așa cum ne dorim! Oferă și-o cafea la întâlnirea pe care o vom avea pentru stabilirea tuturor detaliilor.
– Şi prețurile?
– Un adevărat Festival al Reducerilor! Hai, ce alegem?
Tapet, parchet laminat și covoare, perdele și ceva accesorii, răspunde Nina entuziasmată, fără să ezite!
Un covor clasic ar crea cadrul perfect pentru vintageArt Deco Loire este superb! Mă simt deja pe Valea Loarei, pășind pe covoarele saloanelor somptuoase ale castelelor renascentiste.

Covor clasic Art Deco Loire
Covor clasic Art Deco Loire

 Tapetul Retro? Ce zici, s-ar asorta? Ar scoate în evidență frumusețea covorului?

Tapet Retro
Tapet Retro

Dar perdeaua Spider, fină și dantelată, care lasă să pătrundă lumina zilei, dând, totodată, camerei prospețime și eleganță?

Perdea confectionata Spider, cu inele
Perdea confecționata Spider, cu inele
– Gata! Am ales! Greu să mă hotărăsc, dar am ales! se declară Nina mulțumită. Plătim cu cardul?
– Și parchetul? Ce-i  mai important ai uitat?
– Nu! Ai zis că echipa lor ne poate ajuta când imaginația ne joacă feste… Au așa de multe tipuri de parchet laminat, că îmi este absolut imposibil să mă decid.
***
La sediul magazinului Diego, Răzvan și Nina erau așteptați cu „masa pusă”. Două cafele aburinde trezeau până și cele mai ascunse simțuri ale celor doi vizitatori. 
Nina se ridică brusc, răsfoiește catalogul de produse și strigă, la fel de neașteptat precum se ridică, „Woodstep Strong V+ să fie”!
– Putem să alegem pentru tot apartamentul! Este rezistent la deteriorări și are garanție de sistem de 30 de ani! 
– Cade casa și parchetul rămâne! adaugă Răzvan, zâmbind complice tânărului expert în decorațiuni interioare. În caz de-o nouă revoluție, recuperăm, totuși, ceva!
Nina continuă să ceară informații și detalii privind serviciile incluse, cele plătite și livrarea produselor, ignorând ultima parte a frazei. Nu dorea să-și strice ziua cu amintiri dureroase, cărora nici măcar o fotografie nu le-a rezistat eroic.
– Ce culoare să fie parchetul, doamnă? V-aș sugera unul închis la culoare! Incrustațiile delicate contrastează cu robustețea lemnului, aspectul provance fiind the last touch al vintage-ului ales de dumneavoastră.

Parchetul laminat Woodstep Strong V+
Parchetul laminat Woodstep Strong V+

Sau puteți alege o altă culoare din gama disponibilă…

Nina se lăsă, deci, pe mâna tânărului, considerând alegerea lui la fel de sofisticată ca și el. Scoase, apoi, notița cu dimensiunile camerei, lăsând magicianul să-și ducă misiunea la bun sfârșit. 
– Plătim cu cardul, se laudă apoi, de ca și cum al ei ar fi fost primul card bancar pe care firma, care vânduse ani de zile peste 30 de milioane de metri pătrați de pardoseli, îl trecea prin dispozitivul de citire. 
Serviciile noastre includ tăierea laminatului la dimensiunea potrivită, transportul la domiciliu în condiții extrem de avantajoase, surfilarea mochetei la prețul de 3,99/ml
– Care mochetă? Nu am pus pe lista de dorințe nicio mochetă, se repezi Nina să clarifice.
Nu-i plăceau încurcăturile, iar azi era o zi în care nu avea voie să apară vreuna.
– Am adăugat eu, o lămuri Răzvan. O mochetă de „basm”, care-mi va răsfăța tălpile atunci când Ice Age se va fi terminat și va rămâne doar o amintire a copilăriei mele. Nu-ți face probleme! Se asortează minunat cu visurile tale, mama!
Mocheta Oleander
Mocheta Oleander
***
Nina era mândră de noul aspect al apartamentului. Ar fi fost în stare să stea cu ușa deschisă de dimineața până seara, pentru ca trecătorii să-i admire casa și să-i aprecieze bunul gust.
– Draga mea, le-am luat pe toate de la Diego, îi spune prietenei, completând în stil… advertorial:
Nu ai nevoie de mii de magazine
ori sfaturi – fel de fel – de la vecine!
Du-te la sigur! Mergi la Diego!
El este al tău Alter Ego!

Şi, uite-așa, mi-am decorat grila cu 10 puncte penalizare la 
cea de-a treia probă a concursului Spring SuperBlog 2016
probă sponsorizată de Diego România

Sursa foto (mai putin prima) Diego România

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

8 thoughts on “De la Diego la Diego, din Paleolitic până în prezent

 1. Da, Maria! S-a întâmplat! Am tras tare, dar nu am reusit, asa ca a ramas sa-l urc astazi în platforma.
  Da… la alegerile mele lipseste ceva. Casa! hahaha
  Multumesc mult pentru apreciere!

 2. Danielă, da' să ştii că penalizarea vine din platformă, ea sesizează că ai întârziat cu o zi. Sponsorul habar n-are! Asta apropo de comentariul tău din finalul textului. 😉 Cât despe text, merge la inimioară. Evoluționist, chiar! :)) Ai dat naştere unui nou curent:Diegonism!

 3. Raluca, stii tu… "Capul face, capul trage"! Daca as fi ales asa si în casa în care locuiesc, as fi facut curatenie în zece minute. Dar eu am combinat, combinat, asa încât nu pot sa ma laud ca gusturile mele sunt si reale, nu doar virtuale.
  Multumesc pentru apreciere!

 4. Oli!!! Eu am un defect care le bate pe toate celelalte: ma critic, ma penalizez, ma pedepsesc. Odata am facut caz de o greseala într-un articol (de-al meu, evident) pe care nimeni nu o observase. Daca taceam… :))))
  Da, Diegonism suna wikipedic! Îmi place!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: