UA-77766388-2

„Dar din dar…

Conexiuni internet
Sursa foto: www.mci.gov.sa
se face raiul„. Sau iadul. Vorba aceea: „Pentru unii muma, pentru altii ciuma„.
Iata-ma, din nou, în postura de a face bine si a-mi primi rasplata pe masura. Invers proportionala, dara si asta-i o masura, nu ?
Sa încep cu începutul…
Anul trecut, pe vremea asta, îmi batea la usa Hermes-ul (curier). Îmi aducea pachetul mult asteptat (când îmi doresc ceva, si 24 ore de asteptare mi se par o vesnicie). Un tânar, pe care nu-l mai vazusem pâna atunci, îmi facea, asadar, ziua… semnez de primire si dau sa închid usa si sa ma reped în pachet. Ma întreaba: „Sunteti românca?”…
„Da”, i-am raspuns. Numele m-a dat de gol. M-a întrebat apoi daca stiu de vreun apartament liber, sau care ar urma sa se elibereze în curând, prin bloc.
„Sigur ca stiu ! Apartamentul din fata este liber !”.Tare mândra ca pot sa-l ajut.
Chiriile din blocul în care locuiesc sunt mici, comparativ cu altele din zona. Blocul este vechi (cum va mai spuneam si în alte articole), spatiile mici, dar pentru familii restrânse sau holtei sunt perfecte. Cu o singura exceptie: sa nu faci abuz de caldura iarna. Caloriferele sunt de tip vechi si ele. Acumuleaza noaptea si „descarca” ziua caldurica. În fine…
Am combinat, deci, sa ne vedem cu el si cei de la imobiliare (pe care-i cunoastem bine) si sa-i punem o vorba buna ca sa poata închiria apartamentul de vis-à-vis.
Si asa am facut, doar ca cel care închiria era un alt curier, tot român, si nu cel care ma abordase initial. „Nu-i bai !”, mi-am spus. Unul ori altul, frate îmi este.
Asa s-a facut ca mi-am „tras” vecin român pe palier.
Prin iulie, la putin timp dupa ce s-a mutat, mi-a cerut parola de la internet. Stiam ca are sotie acasa, doua fetite înca mici, asa ca n-am rezistat rugamintii si i-am dat-o. Urma sa se conecteze wi-fi cu telefonul si sa comunice cu sotia via Messenger.
N-am cerut prea mult, ci doar sa nu-mi creeze probleme, având în vedere ca decizia de a-i da parola o luasem de una singura, fara sa ma sfatuiesc cu al meu.
La început a fost totul ok. În august a plecat acasa sa-si aduca familia, prin septembrie s-a întors (cu nevasta si copiii)… în octombrie îmi vine prima factura cu surplus.
N-am vazut, ca sa fiu sincera, surplusul atunci. M-am trezit de abia prin martie. Anul asta, adicatelea. Si iar ca sa fiu sincera, nici macar nu am fost eu cea care a observat, ci al meu barbat.
„Ce-i cu astia 10 euro în plus la factura?”. El nu face caz niciodata. Eram doar curiosi de unde vine surplusul. Ne gândeam ca Vodafonul ne încarca iar factura aiurea, mai ales ca noi avem în contract doua adaugiri („International 1” si „International 2”) pentru a putea vorbi cu numerele fixe din toata Europa.
„Nu stiu, trebuie sa verific. O sa merg la Vodafone sa vad ce si cum”, i-am spus.
Clar, cei de la Vodafone mi-au spus ca atâta timp cât am renuntat la factura detaliata, nu-mi pot preciza de unde apare surplusul. Am cerut, ca atare, factura detaliata pentru luna urmatoare si am asteptat.
Aprilie, iar costuri peste… De data asta îmi apareau minute de convorbiri pe „International 1” ( nu cu România, care-i pe „International 2”). Convorbiri ieftine, adica câtiva centi pe minut, dar fara sa fie înregistrate numere de apel.
Cum asa ? Nu reuseam sa înteleg, asa ca am facut reclamatie.
Mai, aceeasi situatie. Mai rau chiar. 20 de euro în plus, adica dublul sumei din lunile precedente.
Boahhh !
Am uitat sa va spun ca, între timp, vecinicii mei români s-au suit la etajul doi al aceluiasi bloc iar la parter a venit curierul care ma întrebase initial de apartament. Adica, doi vecini români pe scara, amândoi curieri Hermes, unul cu familie, altul cu prietena.
Si iar am uitat sa va spun ca pe ambii i-am ajutat cum am putut. Ceva mobilier, ceva vasaraie, ceva decoratiuni… ca de’, sunt si ei la început.
Revin la facturi…
Intru tare în astia de la Vodafone. Îi amenint ca închid contractul (desi nu pot înca) daca nu-mi rezolva problema. Si, din nou, asteptam…
Ca sa nu asteptam „în gol”, mai dam o mâna de ajutor noului vecin de pe palier. Chemam un electrician sa-i monteze aragazul (pe care noi i l-am dat) si, stupoare !!!, acesta-i cere 30 de euro pentru lucrare. Ne bate la usa si se lamenteaza, dar n-am avut ce-i face, cu toata parerea de rau.
A doua zi le duc niste vase si ei, curierul si prietena lui, drept multumire, ma invita la o cafea. Accept, ca sa nu zica ca-s ciufuta (cum mi-au mai auzit urechile), si constat ca, dragii de ei, au computer conectat la internet (ascultau muzica pe Youtube). Ups !!!
Vecinicii de sus, sa nu fie mai prejos, si-au adus si ei laptop-ul din tara si, la o gratareala, îmi povesteau ca vad emisiunile românesti cu nu stiu ce antena, tot wi-fi,  legata la computer. Ba chiar ma îndemnau si pe mine sa-mi iau una…
Primesc, totodata, si telefon de la Vodafone. Îmi spun ce-i de acolo ca au verificat linia mea internet si ca apar foarte multe aparate conectate la mine.
Hummm…
Mai mult, minutele de convorbiri de pe „International 1” erau provenite din telefonie IP (prin internet). M-au întrebat daca reusesc sa identific aparatele conectate (prin contract am dreptul la 10), indicându-mi cum si unde trebuie sa ma uit. Cu operatorul pe linie, cu pagina de administrare a modemului deschisa… 16 clienti online !!!
Ce sa mai ? Mi-au copt-o herpesii ! Pardon, Hermes-ii.
Parola am dat-o unuia dintre ei. De folosit, o foloseau toti, inclusiv ultimul venit (varul mic si neprihanit… si tot român) al Hermes-ului însurat. Dar din dar… stiti voi.
Deci, l-am gasit cuplat si pe proaspatul vecin de pe palier… computerul ala care cânta de dimineata pâna seara. Youtube sa traiasca ! Si antena wi-fi a celor de sus, si telefoanele lor… etc.etc.
Mama ei de viata, ca nu ma mai potolesc !!!
P.S.: Am schimbat parola. Am instalat programul „Who is on my wi-fi” al lui Microsoft, care monitorizeaza 24 din 24, am blocat orice tentativa de cuplare a aparatelor necunoscute (desi le cunosc bine acum)… si astept urmatoarea factura.
Credeam ca o sa ma întrebe de ce nu mai au net, mai ales ca fetitele se delectau zilnic cu desene animate traduse. Da’ ce-s fraieri ? Nu… doar sunt români, ce naiba ! Fratii mei…
Alt P.S.: Mi-au iesit cu totul de la suflet, va imaginati. Al meu, însa, vazând aversiunea pe care o am fata de ei, îmi spune el acum ca-s ciufuta. Nu stie, saracul, ca luni de zile am platit în plus netul pentru placerile lor… si prostia mea.
Gata ! M-am descarcat !

Social:

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri";
Autor la "Pe cuvânt... de blogger!";
Colaborator la "Chic-Elite".
Social:

Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

S-ar putea să-ţi placă şi:

Spicuiește, rogu-te!

Adresa blogului

SPICUIRI (ŞI ATÂT...)

https://spicuiri.ro

Fondator: Daniela Havarneanu

Condiţii de utilizare

©Spicuiri  2014-2017
Toate drepturile rezervate.

Important!
Reproducerea textelor de pe acest blog se poate face doar în limita a 400 de caractere și cu link spre sursă.

%d blogeri au apreciat: