Daca parfumul ar vorbi

Sursa foto: www.onlineparfum.ro
Jubileu (Miraj) ti-ar povesti despre batistutele brodate si gulerele pulovarelor pe gât de acum 30 de ani. Despre inocenta gândului, puritatea si stângacia gestului adolescentin al domnisoarei care se descoperea pe sine pentru întâia oara. Despre primele certuri cu oglinda-n fata, despre dresurile de matase cusute si rascusute la calcâie, rochia rosie cu bordura înflorata a mamei si pardesiul de catifea verde (care mergea cu rochia ca nuca-n perete), tocurile pantofilor cu un numar mai mare si Revelionul la care a ascultat o noapte întreaga melodia lui Gianni Morandi, „Bella Belinda”. Despre primele lacrimi varsate din dragoste ori primele poezii scrise … despre primul sarut.
Tocade (Rochas) ti-ar povesti de ascensiune, de primii pasi drepti catre o cariera promitatoare si, usor usor, catre lumea neînteleasa a adultilor. Despre eternul vis al cenusaresei de a-l întâlni întocmai pe fermecatorul print – cu cal… si cu pantof cu tot -, despre „castelul” confort unu decomandat unde ar fi închis-o – din atâta dragoste, evident -, si, de ce nu, despre o întrega luna de miere fara nasi, cavaleri de onoare sau soacre în preajma.
Si apoi, Lady Dior ti-ar povesti despre C(h)ristian… Despre emotia, dragostea, sacrificiul de care numai mamele sunt capabile. Despre absolutul ce-a capatat sens în viata ei din momentul în care a auzit: Sa va traiasca ! Aveti un copil frumos !  Despre ziua în care a înteles cu adevarat ce este Iubirea.
Sea Rose (Davidoff) ti-ar sopti printre petale ce-i dezamagirea, supararea, tristetea… disperarea. Ti-ar spune ca pe pielea ei înca trandafirie miroasea, din pacate, a cenusiul mucului de tigara. Ti-ar spune poate ca cele mai multe casnicii se destrama în al saptelea an… si ti-ar mai spune ca vârsta de 27 de ani este, statistic vorbind, vârsta la care multe vieti se curma tragic. Se îneaca în cool water.
Joop ti-ar povesti de looping-uri… de dribling-urile printre obstacolele vietii. Iar Magie Noire (Lancome) de ragaz, de pace… de liniste. De nopti înfrigurate, de cinele romantice de mult uitate… De ceasuri ticaind în lunga asteptare.
Giorgio Armani, Cerrutiparfumuri barbatesti, parfumuri originale cu iz a promisiune. Parfumuri de dragoste platonica, imaginata, tentanta, înca râvnita … Parfumuri mirosite de la distanta. Parfumuri online platite de cele mai multe ori cu … hazard.
Dar daca parfumul meu preferat ar vorbi, ti-ar spune ca “nu as lasa vreodata ca fantasmele sa alunge nici macar o frântura din amintirile mele sau sa le faca sa dispara odata cu norii întunecati ai vietii… si ca-s pe deplin constienta ca trecutul mi-a lasat în urma atâtea rani deschise si durere.  Ti-ar spune, de altfel, ca de-ar trebui sa aleg între bucurie si tristete, nu as schimba durerile inimii mele pe niciuna din comorile lumii”. (*)
Daca parfumul meu preferat ar vorbi, ti-ar spune ca râuri de lacrimi n-ar fi de ajuns pentru a spala pacatele gresitilor. Ca vânturile nu ar purta iertarea acolo unde cainta nu exista. Ca stelele cazatoare nu ar îndeplini dorinte acolo unde speranta nu este.
Daca parfumul meu preferat ar vorbi, ti-ar spune de atâtea suflete pierdute si niciodata regasite. Ti-ar spune de atâtea parfumuri de femeie ramase înca nedesfacute. De atâtea tangouri nedansate. De atâtea partide neîncepute. De atâtea copile necrescute.
Daca parfumul meu preferat ar vorbi, ti-ar spune ca eu sunt doar o simpla femeie. Una din miliardele de femei care exista pe Pamânt. Una, din atâtea altele, pentru care Hugo Boss a semnat delicat pe o cutiuta roz Boss Femme daruind noua, femeilor, cel mai frumos parfum: parfumul vietii noastre. Asa cum e …  Asa cum ar trebui sa fie. Cu toate ingredientele.
Iar eu ti-as spune, în numele parfumului, ca merita sa-i „respiri” mireasma. Si tu, si cei din jurul tau. Macar pentru picatura de Stephanotis (Iasomia de Madagascar) care-l face sa fie atât de unic.
(*) Kahlil Gibran
Articol înscris la proba nr. 13 a concursului SuperBlog 2014, proba sponsorizata de OnlineParfum.ro (Sper sa nu fie cu ghinion numarul probei )

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: