Daca-i Duminica, e Belgia !

Targul din Liege

Si Luni dieta !

Nu se leaga deloc… nu fac casa impreuna. Iar eu ma-ncapatanez sa cred ca functioneaza. Una din doua tre’ sa iasa din joc. Dar care ?
Duminica mergem in Belgia, la Liege.
In frumosul oras al regiunii Valonia, pe malul fluviului Meuse se organizeaza in fiecare Duminica cel mai mare targ din Europa. Gasesti acolo tot ce vrei… preturile nu mai sunt insa ca altadata. Cu toate astea targul continua sa atraga saptamanal mii de persoane din Germania, Luxemburg si Olanda .
De la linistea si curatenia din cursul saptamanii, se trece la vanzoleala si debandada de Duminica. Parcari ioc, locuri la frumoasele terase din Quai de la Batte ioc … in schimb, cum spuneam, ai posibilitatea sa-ti umpli portbagajul cu de toate. De la alimente, fructe si legume …  la catelusi, pisicute si arme (!!!). Ultima oara era sa ma pricopsesc cu un fratior pentru Ricci, maltezul meu.
Asadar ce facem noi la Liege in fiecare Duminica ?
Pai umplem frigiderul de produse italienesti (pe care oricum le putem gasi la 15 km la Nadia), caram navete cu fructe care in doua-trei zile palesc si fac musculite, cumparam soseste si chilotei care raman fara elastic dupa doua spalari, jeans sau pantofi la care economisim 1-2 euro, omoram catelul tarandu-l si tragandu-l dupa noi printre miile de picioare ale vizitatorilor, bem o bere belgiana si ne intoarcem acasa. In Germania, la 130 de km de faimosul targ.
Unde mai pui ca in ultima perioada am facut ocoluri zdravene sa iesim de acolo, pentru ca au inchis multe strazi iar navigatorul nostru nu si-a facut update !
Ajunsi acasa, scoatem tot din frigider pentru a face loc noilor produse. Si oricum n-au loc toate. Ne imbuibam in  seara aia de tot ce se poate si asteptam apoi cu nerabdare Lunea dietei. Ce nonsens !
Am avea atatea de vizitat in Liege. Muzee, monumente, parcuri … noi insa am dat cultura pe prosciutto si parmigiano. Muzica placuta a orgii catedralei, pe claxoanele disperate a celor care incearca sa-si gaseasca in loc de parcare. Linistea si eleganta unei terase sau a unui restaurant cu mancaruri traditionale, pe berea si pulpitele de pui mancate in picioare sau tavaliti pe vreo bordura libera, in mirosul si privelistea imbietoare a catorva rahati de caini (cred ca sunt singura care merge cu punguta de excremente in buzunar) ! Pierdem doua ore sa ajungem acolo, trei-patru sa parcurgem targul pe cele doua laturi paralele, alte doua sa ne intoarcem si uite asa s-a dus inca o Duminica.
Trei zile dupa suntem obositi, imbuibati si dieta … care dieta ? Care Luni ? Probabil saptamana viitoare ca doar exista o zi de Luni in fiecare saptamana. Problema este insa ca fiecare saptamana contine si o Duminica … si uite asa lantul slabiciunilor continua la nesfarsit.
Daca-i Duminica, e Belgia … si Luni dieta !

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: