Dacă-i „Bad…”, „Mad…” să fie!

Texte antice vrajitorii
Sursa foto: www.ancient-origins.net

– „E puţin sărită Katy asta!!!”

Trânti apoi, cu furie drăcească, cartea greoaie pe care o purta zilnic cu ea. O carte veche, cu foile îngălbenite şi mucegăite pe la colţuri, pe care o găsise în podul plin de lucruri vechi şi fără rost, depozitate de câteva zeci de ani în casa ce aparţinuse cândva bunicilor ei.

Acolo, în pod, îşi petrecea Natasha cea mai mare parte a zilei. Ferestrele mici şi pline de pânze de păianjen, bârnele din lemn putred şi mâncat de carii, balansoarul şi păpuşile de porţelan cu faţa crăpată, dădeau podului aspectul unei scene din filmele de groază.
Natasha avea însă un colţ al ei. Colţul magic unde pregătea, cu răutatea demonică şi viclenia vrăjitoarelor,  poţiuni cu care-i punea „la punct” pe cei ce-o şicanau.
Cufărul negru cu benzi largi de bronz atins de patina timpului, ascundea ingredientele hipnotice în flacoane mici de sticlă şi legate la gură cu o cârpă verde pepită ce părea, la prima vedere, o veritabilă piele de broască.
Praful de unghii şi cenuşa de păr, cele câteva frunze de cireaşa-lupului, tăbliţele de metal şi două-trei sârmuliţe îndoite-n unghi, puful şi penele de la găinile jumulite de maică-sa când aveau musafiri, alcătuiau „trusoul” tinerei vrăjitoare.
Katy îi era prietenă, colegă de şcoală şi, totodată, rivala cea mai de temut. Faţă ei albă ca zăpada, părul negru ca abanosul şi ochii mari, albaştri, cu licăriri verde-smarald erau atuurile ei, băieţii roind în juru-i ca albinele la stupul de miere. Dar frumoasa Katy, o fire zurlie şi neastâmpărată, nu lua în serios avansurile acestora, la fel cum nu pleca urechea la răutăţile stârnite de gelozii nejustificate.
– „Lasă c-o aranjez eu pe fanfaroana asta! Ce atâtea fiţe pe capul ei? N-o fi ea cea mai frumoasă din lume”! spuse Natasha privindu-se în oglindă şi aranjându-şi cu grijă buclele blonde ca spicul grâului.
Era o toamnă târzie. Liniştea şi arămiul frunzelor aşternute pe aleile parcului pictau în ochii iubitorilor de natura un cadru feeric, de poveste. Pe băncuţa de la capătul aleii, Natasha, nepăsătoare,  lucra de zor la dovleac, scobindu-i ochii şi dând zâmbetului aspectul horror, de rânjet înfricoşător.
Îşi pregătise ţinuta „de zile mari”, cea de vrăjitoare, Halloween-ul fiind singura sărbătoare în care o putea folosi fără să de-a de bănuit cuiva că ea era, într-adevăr, un soi de vrăjitoare.
Planul ei era simplu: în Lanterna lui Jack avea să pună o lumânare sângerie, folosită în magiile negre, direcţionând spiritul malefic către Katy. Aflată sub magia şi puterile ei, ar fi transformat-o într-o persoană ciufută, dezagreabilă şi insuportabilă, băieţii îndreptându-şi astfel privirile către ea. Apoi i-ar fi oferit din dulciurile tradiţionale, pe care le măsluise deja în „laboratorul” ei din podul casei ca o adevărată alchimistă, făcând-o să zacă la pat pentru câteva zile bune, timp suficient pentru fi uitată şi a-şi adjudeca ea toate complimentele.
În seara Halloween-ului, se întâlni cu Stephen, prietenul „vrăjit” cu care punea la cale toate răutăţile, şi porniră mascaţi, cărând amândoi dovleacul greoi, către casa în care locuia frumoasa Katy.
Ajunşi la uşa, puseră dovleacul pe prag şi atinseră cu bagheta „unsă cu alifii” clanţa uşii pe care Katy ar fi pus mâna când le-ar fi deschis.
„Trick or Treat”? întrebară amândoi, fără să dea prea mare atenţie persoanei care tocmai le deschise uşa.
„Trick”, răspunse aceasta spre dezamăgirea celor doi prieteni şi, zâmbind, îşi dădu la o parte masca care-i acoperea în întregime faţa. Apoi continuă: „Katy nu este acasă, a plecat cu băieţii la carnaval”!
Faţă Natashei se întunecă, fulgerele din priviri şi mânia schimonosindu-i faţa mânjită cu falsa cenuşă.
– „Putem să-i lăsăm câteva dulciuri? Sunt cele pe care ea le adoră”!
– „Katy ţine dietă de câteva luni de zile! Participă la un concurs. Adicăăă… un casting şi un concurs pentru lansarea unui nou parfum creat de elevii şcolii. Profesorul de chimie, domnul Coty, a sfătuit-o să se înscrie. Credeam că ştii, doar sunteţi prietene”!
Casting? Parfum? Coty?  Natasha gândi rapid. „Frumusetea lui Katy, priceperea noastră…” şi-i spuse lui Stephen, exaltată de parcă ar fi descoperit adevărata formulă a cabalisticului Abracadabra:
– „Ştiu cum facem! Creăm noi un „parfum” şi o punem pe dom’şoara Katy să-l prezinte la Balul de Crăciun! Hi hi hi hi„!
Se întoarseră în grabă acasă, suiră amândoi în podul întunecat, deschiseră cartea veche de vrăji la pagina 13 şi aleseră de-acolo cinci ingrediente, cele mai infecte, pe care le vor fi folosit la fabricarea parfumului.
Nu, nici vorbă de vanilie sau orhidee, nici de petale de bujor sau iasomie… ori uleiuri de chihlimbar.
Ei combinau acea „Bad Potion” cu Civet, Castoreum, Ambergris, Musk şi… excremente de bebeluş!

Le amestecară bine de tot în ceaunul din cupru (ca într-un joben magic), adăugară ceva praf de… (pe) cufăr, câteva bobiţe de piper negru şi câteva firişoare de rădăcina de mandragoră, bălmăjind apoi, cum scria la carte, fraze al căror sens nu-l înţelegeau:
„Go and catch a falling star,
Get with child a mandrake root,
Tell me where all past years are,
Or who cleft the devil’s foot…” *

În seara concursului, Natasha şi Stephen o vizitară pe Katy şi îi dăruiră parfumul, fără să mai astepte Balul organizat cu ocazia Crăciunului, urându-i insidios: „Succes!”

Apoi, cu un gest de falsă prietenie, îi presără pe creştetul capulului o pulbere argintie, magicul praf de stele, care, în serile cu Lună Plină,  avea tocmai efectul contrar celui dorit de Natasha.
O însoţiră amândoi la concurs. Doreau să vadă cu propriii lor ochi cum podiumul pe care ar fi urcat Katy s-ar fi transformat în dune imense de nisipuri mişcătoare care o înghiţeau cu totul şi o făceau să dispară din calea lor, şi în special a Natashei, pentru totdeauna.
This is crazy! O nebunie! And the Winner is… Katy Perry cu parfumul…
Katy îi chema de îndată pe scenă pe creatorii parfumului hipnotic care vrăjise juriul şi îi întrebă în şoaptă:
– Cum spuneaţi că se numeşte parfumul meu?
– Aăăăăă…. ăăăăă, „Mad Potion„, cum altfel?

Parfumul Mad Potion - Katy Perry
„Mad Potion” parfum Katy Perry

*** 
Coty Inc. este cel mai nou lider de pe piaţa mondială al produselor pentru înfrumuseţare, având o cifră de afaceri de 4,4 miliarde dolari. Compania a luat fiinţă în anul 1904, la Paris, fondator François Coty, primele produse ale acesteia fiind parfumurile. Vorbim, deci, despre o companie cu peste 100 de ani de experienţă în domeniu, produsele sale fiind vândute astăzi în peste 130 de ţări. Motoul Companiei: „Faster. Further. Freer” (sursa).
Colaborarea cu Katy Perry, care a început în anul 2012, lărgeşte numărul, şi aşa impresionant, al brandurilor Coty, dintre care amintim: Kalvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, Philosophy, Adidas, Playboy, Guess, Roberto Cavalli, Jil Sander, Joop, David Beckham, Beyonce, Enrique Iglesias, Halle Berry, Jennifer Lopez, Celine Dion, Lady Gaga şi Madonna.
Noul parfum Mad Potion, lansat în vara anului 2015, a fost creat de Natasha Cole şi Stephen Nielsen.  Notele dominante sunt Bourbon Vanilla, Vanilla Orchid, Musk  şi Amber . Este primul parfum din colectia Mad, ce promite a fi un succes deja. 
Katy Perry nu se dezminte: Wild and crazy pe scenă, juicy, delicate and sexy… pe rafturi!
Precizări suplimentare:
– Cele cinci ingrediente ale „Bad Potion” din povestire, sunt ingrediente utilizate la crearea parfumurilor, în special a celor de lux, precum cele ale Caselor de prestigiu Chanel, Cartier şi Lancôme (sursa);
– Mandragora (Mandrake), al cărei nume  provine de sanscritul mandros (somn) şi agora (substanță) este, de asemenea, un ingredient folosit în cantităţi foarte mici la crearea parfumurilor. În magie şi vrăjitorii, se spune că ar avea efecte negative asupra celui care ar culege rădăcina, care este foarte toxică.  În armenica asiriană, această plantă se numeşte nam.tar.ira – „drogul rău de Namta” -, Namta fiind un demon pestilențial provocator de maladii (wiki).
*) John Donne
Acest articol participă la concursul SuperBlog – Editia toamnă 2015
Proba nr. 8: Vrei să fii magician?  Sponsor: Coty România

Logo Coty România

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

11 thoughts on “Dacă-i „Bad…”, „Mad…” să fie!

 1. Iar o să câștigi, nu mă îndoiesc câtuși de puțin! :))
  Mult succes! :*

  P.S. Nu știu de ce nu te apuci de scris romane de dragoste cu creaturi fantastice.
  Ai un talent excepțional!

 2. A fost o temă ofertantă, am citit foarte multe articole care m-au parfumat fără să mă înec. 🙂 Și, parcă scrise în ciuda parfumului dulceag. O nebunie și al tău. 🙂

 3. Da, si eu am citit multe articole frumoase. Nu am avut timp sa le citesc pe toate cele ale favoritelor mele, dar sper sa aiba fiecare bafta de note care sa le recompenseze efortul si talentul.
  Multumesc pentru vizita si apreciere, Olimpia!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: