Cum aş putea să tac ?

Sursa foto: www.observatordebacau.ro
Cred ca au trecut doua, trei saptamâni de când, iritata la maxim pentru a jdemia oara în doar câteva luni – mai precis din noiembrie încoace -, am facut un comentariu ridicol si ironic la un articol în care se reprosa emigrantilor ca si-au lasat copiii în tara sa studieze pe banii statului. Era un articol care a circulat pe Facebook, scris de un „politician de bine” din partidul lui Tariceanu.

Comentariul meu era ceva de genul „as propune ca noi, astia din diaspora, sa contribuim cu ceva banuti în tara. Dar nu pentru scolarizarea copiilor sau ajutarea batrânilor nostri parinti (de asta ocupându-se statul!!!), ci pentru viitoarea campanie a partidului din care faci parte Dumneata. Ti-ar place, Domnule X ?”

Poate reusesc sa gasesc articolul si comentariul meu (daca n-o fi fost sters între timp). Dar nu asta are relevanta. Ideea este ca am anticipat, oarecum, ceea ce, de altfel, a urmat: contribuia diasporei la fondurile statului român. Nu se stie exact despre care fonduri ar fi vorba, cum si ce. S-a gândit însa, prim ministrul nostru, ca n-ar fi rau daca i-ar obliga cumva pe cei de afara sa ajute un pic tara secatuita, vânduta, împartita si adusa în prag de colaps de catre balaurii care au distrus-o în flacari, care au transformat-o în cenusa si care, apoi, i-au ars de vii si pe emigranti, ca sa fie meniul complet. Pe acei capsunari, cersetori, delincventi si prostituate… Pardon, au uitat de sparghelistii din Germania.
Au uitat repede si de nenorocirile de la Ambasade, Consulate, Centrele de Votare de acum trei luni. Au uitat de insultele grosolane si de tot ceea ce au proliferat la adresa diasporei, au uitat ca multi din cei care au ales calea strainatatii au facut-o tocmai din vina lor, au uitat, mai ales, ca cei de afara Nu-i vor! Pe ei, nu pe fratii lor, românii.

 

N-ai ce spune!  Premierul nostru este un adevarat patriot. Fraza lui Lapusneanu i-a tulburat mintea înca o data. Daca voi nu ma vreti, eu va vreau. Va vreau banii! Pentru binele tarii…
Rusine sa-ti fie, Domnule! Cum sa cersesti la cersetori? Cum sa lingi unde ai scuipat?
Dar nu ma mir. N-ar fi pentru prima oara când a-i face-o!
Diaspora a tacut, dar pietrele striga în disperare. Si eu, cu ele. Cum as putea sa tac? Cum sa ma închin eu Tie, marite Domn Ponta?

Cum aş putea să tac,
Cum aş putea să tac şi să nu-Ţi cânt?
Căci dacă eu nu-Ţi voi cânta,
Te va lăuda şi mare şi pământ.

Dacă voi tăcea, pietrele vor striga,
Dacă nu Îţi voi cânta, o, Doamne,
Natura-ntreagă oricum Te va lăuda !

Cum aş putea să tac,
Cum aş putea să nu Îţi spun
Când văd la orice pas că mă iubeşti
Şi că eşti bun ?

Cum aş putea să stau,
Cum aş putea să stau în nepăsare
Când simt atât parfum
Şi văd culori pe fiecare floare ?

Şi cum să nu mă-nchin,
Cum să nu mă-nchin cu mulţumire
Când azi îngenuncheaţi
Cad ai Tăi îngeri, din a Ta oştire ?

(text cântec – autor anonim – sursa: www.resursecrestine.ro)

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: