Cu ce-i mai adormim pe copii ?

Zilele trecute am intalnit-o pe Giovanna. A crescut, e domnisorica acum. O stiu de cand avea doi ani si jumatate. Desteapta, talentata, simpatica. Le stia pe toate. De multe ori nu aveai replica la frazele ei.
La un revelion pe care l-am petrecut cu ele (ea si mama ei) si sora mea, am avut nefericita idee de a o provoca la discutii despre povestirea „Capra cu trei iezi”. Totul a mers bine. Pana la un moment dat… 
Noi intrebam, ea raspundea si-si fataia fundul de fiecare data, fericita ca stia raspunsul.
Nu statea o clipa locului. Credeam ca nu ne urmareste, dar ma inselam. Asa incat reluam povestirea…
„Trei iezi, cucuieti … usa mamei descuieti, ca mama v-aduce voua … lapte-n tate „… cum auzea cuvantul magic se scutura toata din umeri expunandu-si mandretea de viitoare tatisoare.
O intrebam: Ei Giovanna, ce crezi ? Ar trebui sa deschida usa iezii ? Ea raspunde imediat: Daaaa !
Deci, cine era la usa ?, continuam noi … raspunsul ei ne-a socat: Curva ! a raspuns ea. Am ras o ora cu lacrimi toate trei adultele (mamele, caprele… cum vreti). Era clar ca asociase capra cu curva si viceversa. Si n-avea dreptate oare ?
Apoi povesteam, unui baietel de data asta, despre cei trei purcelusi care-si tot construiau case si nu rezistau. Cand am ajuns la ultimul, cel care-si construia casa solida, imi spune el: Daaaa, pentru ca si-o facea din Lego ! Apropo’ … Lego a detronat-o pe Barbie !!!
Ma gandeam asadar, cum ii mai balmajim pe copiii din ziua de azi ? Alba ca Zapada si cei sapte amanti, Scufita mosului, Pusculita fara doi bani, Ratusca photoshopata si … care mai era ?
Trebuie sa mergem la reciclare, nu mai tine ! Ori noi, ori povestile.
Maine, poimaine sunt mamaita si m-adoarme nepotul…. si cand ma trezesc il gasesc pe Facebook si cu un coniac in fata !!!
Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: