Comod, rapid și garantat? Da! Cu AIA Proiect!

M-am gândit, m-am răsucit ca un titirez, am făcut kilometri în casă (cu piciorul rupt se pun la socoteală dublu, nu?) încercând să găsesc atributele cele mai potrivite unei echipe de arhitecți proiectanți experimentați, în speță, echipa AIA Proiect. Și le-am găsit! Comod, rapid și garantat.

Lăsând la o parte criteriile cele mai comune după care te orientezi când cauți asemenea servicii (designul, eficiența, calitatea și experiența – pe care le „ating” doar în treacăt aici), am să punctez fiecare atribut separat, cu explicațiile și recomandările necesare.

 

Comod, rapid si garantat cu AIA Proiect
Comod, rapid și garantat? Da! Cu AIA Proiect!

 

Comod

Dacă m-ar întreba cineva azi, poate și mâine, și mult timp încă de acum încolo, care este cea mai mare descoperire a umanității, aș răspunde, categoric, curentul electric. Și, alunecând ușor pe aceeași „pantă”, aș adăuga-o și pe „Lady Bones„. Cum cine-i „Lady Bones„? Prima telecomandă care controla un televizor. Deși cu fir, acționai butoanele comod, de la distanță.

Pentru unii, comoditatea este sinonim cu lenea. Dar, în cazul de față, imaginează-te alergând colo și colo pentru obtinerea avizelor de construire a casei visurilor tale. Avize, autorizații, declarații, formulare, DTAC, PAC, acronime pe care nu le cunoști, termeni pe care nu-i înțelegi. Imaginează-te bătând la uși care nu ți se deschid ușor. Și-aici nu mă refer faptul că ai, sau nu, pile, relații ori la șpăgi (meteahna românilor, din păcate), ci strict la birocrație.

Dacă ai de gând să greșești, greșește în fața Domnului, nu a birocrației. Domnul te va ierta! Birocrația… nu! ” spunea Hyman Rickover. N-avea dreptate?

*

Birocrația este plaga societății moderne și, totodată, principala cauză a ineficienței. Are, însă, și o parte bună: aceea că te forțează să cauți mereu soluții. Și… soluția este AIA! Aia cea mai simplă și comodă: apelezi la serviciile profesioniștilor. Nu uita că, după vis și proiect casă (design, proiect tehnic, detalii de execuție), fazele cele mai plăcute ale „marelui proiect” (conceptul în ansamblu) și pentru care suntem cu toții pregătiți, urmează fazele mai neplăcute, stresante, extenuante, așa-numitul proiect DTAC sau, mai nou, proiect PAC, avizele și acordurile de amplasament, și de-abia apoi construcția în sine.

Ca să fiu pe înțelesul tuturor, Proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire (PAC) este un proiect care include părți din proiectul tehnic (elaborat de arhitect, proiectanți și ingineri specializați) și cuprinde, în general, fișe și documentații tehnice, referate, devize, studii – numite părți scrise – precum și planurile generale și planșele pe specialități (schițe) – numite părți desenate. Un ditamai dosarul!

Pentru autorizarea construcției, sunt vitale atât PAC-ul, cât și avizele/acordurile instituțiilor de specialitate, începând cu Certificatul de Urbanism și apoi, pe rând, cu deținătorii de rețele și utilități (apă, gaz, canalizare, curent electric, drumuri, salubritate), Inspectoratul de Stat pentru Construcții, Mediu, Protecția Civilă, Sănătatea Populației ș.a.  Cititorule, te-am pierdut cumva pe drum?

Lasă-i pe cei de la AIA Proiect să se ocupe de tot! Evită stresul si agitația! Păstrează-ți energia pentru faza de construire, că și la ea vei întâmpina destule obstacole.

Eu sunt comodă, recunosc! Eu pun mâna imediat pe tel…  Acționez de la distanță.

 

Rapid

Aici se încadrează perfect celebra frază a lui Benjamin Franklin, „Timpul înseamnă bani„. Și de-ar fi să le iei în calcul separat, n-ai vrea să-ți irosești nici timpul, nici banii, nu-i așa?

Cu echipa AIA Proiect nu risipești, ci, dimpotrivă, economisești!

Crezi că reușești să aduni actele necesare autorizației pentru construire mai repede decât ei? Mă îndoiesc. Ei cunosc procedurile, știu exact ordinea în care să le obțină, ce documente trebuie să prezinte autorităților. Vrei să încerci tu? N-ai decât! Dar imaginează-ți amânări, tergiversări, termene legale duse până la limita maximă a așteptării, orare de lucru ale instituțiilor autorizate care nu corespund deloc cu ale tale. Înarmează-te cu multă, foarte multă răbdare!

Ca o paranteză, am așteptat primăvara trecută o lună întreagă numai pentru trecerea într-un certificat a unui CNP, cod care se află înregistrat în datele digitale ale primăriilor, ale capitalei ș.a.m.d.  Alte două, pentru obținerea unui duplicat după Diploma de Bacalaureat. Nu mai pun nici drumurile făcute (surorile mele știu bine), nici lipsa de amabilitate a anumitor funcționari publici. Prefer să uit. Si știu, de asemenea, că nu au legătură cele două documente menționate de mine cu cele necesare construirii unei case, dar, cu atât mai mult, gândește-te la deranjul pe care-l ai luând singur taurul de coarne.

Prețurile pentru taxe și avize nu vor fi mai mici, dar, apelând la serviciile AIA Proiect, economisești cel puțin banii pe drumurile făcute. Și te economisesti pe tine. Mare lucru, crede-mă!

Mai mult, anul 2018 îți poate aduce avizele pentru autorizația de construire cadou, dacă optezi pentru un proiect complet!*

 

Garantat

Cine și ce îți mai poate garanta ceva în ziua de azi, o să mă întrebați. Probabil că nimeni și nimic. În accepțiunea mea, însă, și contextual, o echipă de profesioniști poate garanta reușita unei lucrări. La AIA Proiect, garanția lucrului bine făcut se multiplică. Fiecare serviciu auxiliar pe care-l solicită clientul este realizat de o anume echipă de experți, așa încât rezultatul nu poate fi altul decât succesul deplin.

Eu nu am construit o casă până acum… cămin, cum îl numesc cu gingășie cei care au reușit. Dar am fost „martorul” ridicării a zeci de case. Pe unele le-am știut încă „din fașă”, altora le-am udat cimentul ore-n șir, când soarele dogorea de topea asfaltul. În unele am fost primită mereu cu drag, pe altele, deh!, le-am admirat… de după gard. E plin portofoliul lui Toma al meu. V-am mai zis, parcă. E constructor.

De curând, m-a rugat să-i fac un site de prezentare. I-am fotografiat lucrările (casele) și-apoi le-am selectat. De ce nu le-ai făcut pe toate la fel de frumoase, l-am întrebat. Eu doar le ridic, mi-a răspuns. De estetică și funcționalitate se ocupă arhitecții. Cine a construit „Sagrada Familia„? Știi? Se lucrează la ea din 1882. Câte echipe de constructori să fi fost? Proiectul este unic, însă. Realizatorul acestuia, arhitectul, este considerat cel mai mare arhitect al tuturor timpurilor. Cum ar fi arătat arta monumentală de azi fără un Antonio Gaudi, un Simone da Orsenigo, o Zaha Hadid ori un Renzo Piano?  Desigur, mai săracă. Mult mai săracă! Deci, cui revine, draga mea, meritul „de apoi”?

Când o construcție devine pur arhitectură, vorbim deja de artă (Arne Jacobsen)

Arhitecții și echipele lor sunt maeștrii proiectului. Eu aș fi tentată să-i numesc „artiștii din culise„. De la vis la proiectare, de la aprobările necesare și până la faza de realizare efectivă a construcției, toate trec prin mâna lor. De creativitatea și simțul lor artistic depind frumusețea și grandoarea construcției. Fără parteneriatele lor, a serviciilor auxiliare pe care le pun la dispoziție clientului, nu este posibilă trecerea de la vis la realitate. Numai când toate acestea vor fi cu succes realizate, ei, „artiștii din culise„, devin simpli spectatori. Iar când totul prinde viață și formă după gustul clienților, se retrag cuminți… nu înainte, însă, de a le lăsa acestora „manualele de folosință” și „certificatele de garanție” ale operelor lor.

 

Comod, rapid și garantat

Te gândești să-ți ridici propria casă? De ce n-ai face-o, atunci, comod, rapid și garantat? De ce n-ai pune mândru, la intrare, o plăcuță cu doar câteva cuvinte: Realizat cu AIA Proiect ?

AIA Proiect are peste zece ani de experiență. Zece ani de când specialiștii ei împlinesc visuri. Zece ani în care pune doleanțele clienților pe primul plan, în deplin respect cu aceștia și cu mediul înconjurător. Zece ani de când arhitecții ei sunt „artiștii din culise” ai căminelor voastre. Atât!

 

 

 

Proba 3. Drumul spre succes este întotdeauna în construcție

Comod, rapid si garantat cu AIA Proiect

Spring SuperBlog 2018

 

*detalii pe site-ul AIA Proiect

Surse de informare: AIA Proiect, construiesc-singur.ro, bildbinder.com

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

9 thoughts on “Comod, rapid și garantat? Da! Cu AIA Proiect!

   1. Ba, dimpotrivă! Eşti prea în subiect! Atât de în subiect, încât ce nu înţelesesem din documentarea destul de superficială pe care o facem, de obicei, am înţeles de la tine. :))

 1. Cu totii ne dorim servicii de un inalt profesionalism si rezultatele lor de exceptie. Oare cati dintre noi facem alegerea potrivita? Sub tensiunea momentului, chiar nu realizam cat pierdem, daca nu apelam cu incredere deplina. Sa recunoastem…e super stresant sa construiesti, sa alergi in stanga si-n dreapta. Te lasa de-a binelea ,,balamalele”. Succes dragilor! Orice inceput conteaza…orice caramida viseaza sa ajunga un zid de neclintit. Ajutati-o! Inca din fasa, de la schita, proiect s.a.m.d.

  1. Asta e si ideea, Gabriela. Sa construim fara stres. Stresul e mama tuturor bolilor. Cred ca singura situatie în care as evita categoric varianta „Do It Yourself” este constructia unei case.

 2. Acum 16 ani am inceput sa construiesc o „Casuta de vacanta”. Arata binisor, dupa cate imbunatatiri am facut de cand am terminat-o Nu ma opresc si, din cand in cand, am bucuria de a fi apreciate eforturile mele. Subscriu la ceea ce inseamna acte si autorizatii pentru constructii. Iti trebuiesc nervi tari la stomac si tenacitate .
  Dar ce sa vezi! Belele si mai mari daca trebuie sa faci o succesiune a averii dobandite. Drumurile, costurile si stresul sunt pe masura detaliilor exprimate de tine, Dana. Trec prin asa ceva si ma oboseste ,deprima si dezgusta birocratia. Dar… veniti in „Coltul de Rai „, care se deschide odata cu vremea frumoasa, sa uitam prin cate incercari am trecut. Va astept cu placere !

  1. Sora noastra, Liliana, si-a tot construit case. De la ea, si din experientele ei, am învatat multe.

   Cât despre birocratie, ramân la parerea mea, si anume ca este un impediment serios în rezolvarea rapida a problemelor.

   Si noi am alergat primavara trecuta pentru o succesiune, pe care nici acum nu am terminat-o. Doua drumuri la Botosani, nu mai stiu câte pe la notari, primarii, arhive…

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: