Clubul celor plini… de umor

Be Nice To Fat People
Sursa foto: redbubble.com

Îmi place să mă joc cu pozele. Ba le pun în ramă, ba efecte, ba montaje. Le tai, le aranjez, le bibilesc, până ies aşa cum îmi face plăcere să le văd. Trebuie că mi-a lipsit puzzle-ul în copilărie, de aici hobby-ul cu pricina. Fac totul online şi apoi descarc „produsul”.

Dacă tot îmi place să-mi personalizez pozele, de ce n-aş face-o şi cu tricourile, cele mai uzuale şi nepretenţioase piese de îmbrăcăminte? Ce mi-ar place să port? Cum să arate?
Cum aş putea transmite tuturor un mesaj, dacă nu personalizându-mi garderoba? Am în „dotare” peste 50-60 de tricouri, dar niciunul rod al creaţiei şi imaginaţiei mele.
M-am tot gândit în ultima perioadă la una dintre cele mai acute probleme ale femeilor (şi nu numai): surplusul de greutate.

Nu am să încep să dau vina pe epoca cultului silfidei în care trăim, nici pe modele sau pe creatorii de moda, care pare că „gândesc” vestimentatia numai până la mărimea 38, sau, cine ştie, or economisi materialele scumpe!, n-am să dau vina nici pe lipsa de atenţie a femeilor care au trecut de hopul măritişului, deci nu mai contează cum arată, în opinia lor, şi, evident, nici nu am de gând să încurajez acumularea de kilograme, pentru că, ştim cu toţii, supraponderalii au – sau vor avea în timp – serioase probleme de sănătate.
Mă refer, însă, la o problemă mai gravă decât însăşi supraponderabilitatea, şi anume la bullying, mobbing… deci la şicanarea, hăituirea, intimidarea – ca atitudini extrem de agresive de dominare -, cât şi la insultele şi batjocura de care se „bucură” plinuţii, deopotrivă femei şi bărbaţi, tineri şi adulţi.
Nu „epoca slăbuţilor” ne omoară, ci „epoca lipsei de bun simţ, respect, toleranţă şi acceptare”. Asta ucide în noi, cei cu un caracter mai slab şi corp mai gras, şi minimul de autostimă pe care-l avem. Nu generalizez, dar majoritatea supraponderalilor suferă. Unii în tăcere, alţii mimează un: „Mă simt bine în pielea mea!”, deşi nu, nu se simt nici pe departe bine.
Te întâlneşti cu o prietenă şi-ţi spune: „Dragă, ai slăbit!” când acul cântarului nu se mai mişcă către stânga de luni sau ani de zile, dar ştie că asta-ţi place să auzi. Sau: „Te-ai îngrăşat, dar îţi stă bine… că eşti înaltă!”, completează într-o doară. Eşti masivă şi, cu câteva kile în plus, mai masivă. Ce mai contează?
Bullying-ul şi mobbing-ul sunt practici din ce în ce mai frecvente în mediul online (mediu propice pentru cei ce aleg să-şi păstreze anonimatul) şi, în ultimii ani, mulţi, foarte mulţi copii, adolescenţi, tineri şi adulţi au recurs la metode dramatice pentru a ieşi din situaţie.
Repet, n-o să-ţi spun că-ţi stă bine gras/grasă, nici n-o să-ţi dau exemple încurajatoare de reuşită ale altora, pentru că nu te vor ajuta neapărat şi nici nu te vor reconforta în vreun fel. Am să-ţi spun doar că poţi utiliza cele mai simple trucuri, dacă metodele celelalte nu-ţi sunt foarte la îndemână. 
Eu trag un semnal de alarmă! Cum? Cu un tricou personalizat. Un tricou „WYSIWYG” (What You See Is What You Get), acronim pe care l-aş traduce simplu: „Cum vezi, aşa ai!”*.  Pe spate aş scrie: „Aparenţele înşală!”. 
Personalizează-ţi şi tu un tricou! Intră în „Clubul celor plini… de umor„, al celor ce combat răutatea în mod paşnic, cu zâmbetul pe buze. 
Caută mai bine cuvântul „corset” pe Google, decât diete înşelătoare. Imaginea unui corset, aplicată pe un tricou, va crea iluzia optică a unei „talii de viespe”. N-ai să pierzi kile purtându-l, dar închizi pe moment gura lumii, te scoţi din starea de disconfort pe care o ai. Şi ăsta-i primul pas pentru a-ţi recâştiga încrederea în tine. De acolo, de la primul pas, atât de important, porneşte restul!

Uite un exemplu de tricou haios!
Tricoul "Corset" WYSIWYG
Creaţie personală

 Sau altul:

Tricou "Talie de viespe"
Arhiva personală
Şi încă…

Justin Bieber, reclama tricou personalizat
Foto creată online

 

Intră pe un shirtinator online românesc şi crează-ţi tricoul funny chiar azi!  Invită-ţi şi prietenii sau oferă-le tu acele cadouri personalizate, acele tricouri cu mesaje, tricouri amuzante care vor „vorbi” în numele lor!
Obiectele personalizate vor fi întotdeauna în trend, tricourile fiind, în cele mai multe cazuri, cadoul perfect pentru prieteni, având amprenta personalităţii celui care-l crează şi, mai ales, a celui ce-l va purta cu drag.

Dacă, însă, ai o firmă, un business sau, pur şi simplu, vrei să-ţi creezi propriul brand, personalizarea reprezintă mult mai mult. Este cheia succesului, aşa cum „reclama este sufletul comerţului”! 

Nu eşti creativ? Imaginaţia îţi joacă feste? Nu-i nimic! Poţi „abuza” din plin de imaginaţia celorlalţi. Uite aici un magazin de tricouri cu peste 200 de modele. Să-ţi tot alegi!

Tshirts.ro - Tricoul "Sunt bun"
Tricoul „Sunt bun”

Tshirts.ro - Tricoul "Arat mai bine dezbracat"
Tricoul „Arăt mai bine dezbrăcat”

       

Şi nu uita! Păstrează-ţi simţul umorului! Fără el, paşii către autostimă sunt lenţi şi grei. Mai grei decât tine…

*) traducere adaptată

Acest articol participă la concursul SuperBlog – Editia toamnă 2015
Proba nr. 5: Tricouri cu personalitate Sponsor: Tshirts.ro
Sigla Tshirts.ro

Actualizare: 89 de punte

Social:

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri";
Autor la "Pe cuvânt!";
Autor la "Scurt(-)Circuit".
Social:

Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

6 thoughts on “Clubul celor plini… de umor

  1. 1: Plescoii tai m-au facut sa întrerup dieta!!!
    2. Chiar as vrea sa fie! Am o prietena a carei fiice, de doar 11 ani, sufera cumplit din cauza rautatii colegilor ei, si ma doare în aceeasi masura în care o doare pe ea 🙁
    3. Putem încerca. Pe foaie arata bine…

    Multumesc de apreciere. O dulce întotdeauna…

  2. Ce m-au distrat tricourile tale! Imi trebuie unul cu corset neaparat, daca s-ar putea chiar mai strans, hi, hi! Dar sunt haioase si cele de pe site, am vazut multe tare inspirate.

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: