Ceasul rau, pisica neagra !

Sunt zile in care e mai bine sa nu iesi din casa. Acele zile in care pare ca ti-a taiat pisica neagra calea chiar pe micul coridor dintre cele doua camere. Ce conteaza ca tu nu ai pisica neagra ci, dimpotriva, un catel alb ? Si nici 13 nu e … 
Daca e sa-ti iasa rau, oricum iti iese. Ca-n Legile lui Murphy.
Si apoi, chiar si stand in casa, nu ai nici o garantie ca samanta de scandal nu incolteste, asa… din nimic, ca boabele alea de grau pe care ieri le-ai pus pe o bucatica de vata imbibata si azi le gasesti stufoase de nici nu se mai vede bine farfurioara.

Zile in care chiar si simplul „Neata” se curba pan’ la punctul in care se-ntoarce pe dos de-a binelea.
Nu vi s-a-ntamplat niciodata ? Mie da… atat de des ca mi-e teama sa mai deschid ochii cand se crapa de ziua. Sau usa, sau gura…
Pai da. Asta-i problema. Daca nu iesi in acele zile predestinate, deschizi ochii, si apoi gura, si apoi beleaua.

Incep sa cred ca noi femeiele, am fi mult mai iubite si apreciate daca n-am deschide prea des gura. Daca n-am pune de zeci de ori aceleasi intrebari, daca n-am cere explicatii, daca n-am cicali pentru fiecare lucru minor pe care barbatii, in general, nu-l iau in seama oricum.  
De cate ori deschid gura, si mai ales cand o fac asa, pe negandite, imi tai singura craca de sub picioare. „Daca taceai, filozof ramaneai”… si o zi buna aveai !
Dar aveai un gand in plus, o intrebare fara raspuns, un nou fir de despicat in patru… lasai, însa, loc de „Buna ziua”, macar in aparenta. 
Credeam ca azi n-o sa scriu. Dar uite ca o fac din nou. Folosesc scrisul ca pe o terapie, desi uneori imi ajuta si asta ca frectia la piciorul de lemn. Se spune ca atunci cand compui versuri esti indragostit. La Bloggeri treaba-i exact invers. Scriu cand sunt revoltati. Cand sunt nevoiti sa-si tina gura, pentru ca si cel mai nevinovat cuvant poate atrage dupa sine o ploaie de fraze dureroase, fulgere si traznete, furtuna in toata regula.

Si dupa furtuna iese soarele… si deschid iar ochii, si rostesc din nou acel „Neata” !

Si uite asa nu ma potolesc. Si uite asa mai apare un mic articol pe Blog.  

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

One thought on “Ceasul rau, pisica neagra !

  1. În calitate de motan, îţi pot spune că, pentru voi, femeile, bărbaţii sunt greu de înţeles. Dar merită să încercaţi şi, dacă reuşiţi, să ţineţi mereu cont de ceea ce-aţi înţeles. Răsplata va fi pe măsură! 🙂

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: