Cea mai perfectă simetrie este… asimetria!

Dedic articolul muzei mele, aka mama, care m-a făcut deşucheată şi-‘ntr-o dungă!

Trei, de fapt…  paralele şi echidistante!

 

 

Desigual Fashion

Probabil că aţi auzit de testul care măsoară simetria feţei umane, acordând puncte de la 0 la 10. Evident, 10 însemnând o simetrie perfectă… adică, greu de imaginat că există. Bănuiesc şi că, dacă aţi auzit de acest test, aţi fost curioşi să-l faceţi sau, dacă nu, curiozitatea v-a împins măcar către a afla rezultatele altora.
În caz că nu vă este deloc cunoscută treaba, vă spun eu cum stăm. Angelina Jolie este considerată cea mai frumoasă femeie… nu zic din lume, ci mă refer la cele(brităţile) cărora le-a fost pusă fotografia la analiză. Computerul ştie! Nu greşeşte!
Dar, uite, mie nu-mi place foarte mult Angelina Jolie! Încă o dovadă că noţiunea de frumuseţe este relativă şi… de gustibus non discutandum!
Anaface, aşa se numeşte site-ul pe care puteţi să vă puneţi faţa şi să vă minunaţi de cât de asimetrice sunteţi. Şi să nu vă miraţi dacă veţi primi şi-un şut în fund, cu recomandarea de a nu mai stresa aplicaţia online, că tot între urâţică şi urâtă vă învârţiţi. (N-am spus-o eu, parol!).

Eh, femeile şi relaţia lor cu oglinda! Mai nou, cu aplicaţiile!

Dacă în natură suntem tentaţi să apreciem simetria ca pe acel ceva ce poate atinge perfecţiunea, în ce priveşte frumuseţea şi moda percepţia se schimbă. Pentru mine, cea mai perfectă simetrie este… asimetria!
De aceea, unul dintre puţinele branduri despre care pot spune că mi se potrivesc ca o mănuşă – şi înclin să cred că şi multora dintre voi – este Desigual.

„Asimetria este expresia ritmului designului funcţional” (Jan Tschichold)

De ce am ales Desigual?

Pentru că este unic! Este cel mai creativ şi inspirativ brand pe care omul de rând şi-l poate permite. Pentru că Desigual celebrează arta în fiecare piesă de vestimentaţie pe care ne-o propune. Pentru că Desigual se adresează tuturor categoriilor de vârstă, deopotrivă femeilor, bărbaţilor şi copiilor.

Arta Desigual
Pentru că Desigual este viu, vesel, colorat, aducând zâmbetul pe buze fiecărei persoane pe care „oglinda fermecată” o pune, chipurile, în dificultate. Pentru că Desigual scoate în evidenţă frumuseţea celui ce o poartă, frumuseţea adevărată, cu neregularităţile şi imperfecţiunile ei! Si, nu în ultimul rând, pentru că Desigual îmi place mie! De la Hundred Miles distanţă!

 

 

Desigual este, pentru cei ce nu cunosc, brandul spaniol cel mai în trend, care s-a născut (în 1984) din dorinţa de a sublinia în modă filozofia fondatorului şi a celor 25 de designeri ai „casei”, anume: bucuria de a trăi, optimismul, determinarea şi toleranţa.

Anual, Desigual  îşi înnoieste colecţia cu peste 1000 de piese vestimentare şi accesorii, schimbând, totodată, conceptul şi motto-ul. Iată, de exemplu, câteva dintre denumirile ultimelor colecţii: Real Life, Magic Story, Wow, Life is Cool sau All TogetherFunny, nu?

Important de mentionat că, din anul 2011, Desigual a început colaborarea cu designerul Christian Lacroix, iar, de curând,  a semnat un parteneriat cu renumitul Cirque du Soleil, colectia purtând amprenta ambilor parteneri.

Pe Answear.ro veţi găsi, de asemenea, o colecţie impresionantă de piese vestimentare ale brandului Desigual. Dar, uşurel, vă rog! Nu daţi năvală, să mai apuc şi eu câte ceva! Că mai asimetrică şi deşucheată decât mine nu-i niciuna!

Desigual - AnswearDesigual - Logo culori

Celebritati -Desigual

Pentru că tot aţi ajuns pe Answear disperaţi să goliţi stocul şi să-i lăsaţi pe ceilalţi (care n-au auzit încă de el) cu buza asimetrică umflată, vă propun să aruncaţi un ochi şi pe un alt brand foarte drag mie.

adidas-originals
Este vorba de Adidas originals! Celebrii adidaşi, că la noi aşa s-a împământenit chestia. Dacă faci o copie, faci un xerox, dacă-ţi cumperi pantofi sport, îţi cumperi adidaşi.

Adidas - Answear

De ce m-a atras şi mă simt legată în continuare de brandul Adidas?

De curând, am urmărit la televizor o emisiune în care, în urma voturilor obţinute de la public, se realiza un clasament al celor mai de succes „poveşti de viaţă”. Pe primul loc, povestea fraţilor rivali Adolf „Adi” (fondatorul brandului Adidas – 1949) şi Rudolf (fondatorul brandului Puma – 1948) Dassler.
Iar curioasă, că n-am ce-mi face, am căutat să aflu mai mult şi am dat, deci, de istoria celor mai renumite mărci de echipament sportiv din întreaga lume: Adidas, Puma şi, ulterior, Arena (Horst Dassler, fiul lui Adolf Dassler).  Şi, cum blogul meu este unul de poveşti inspiraţionale, mai mult sau mai puţin creative, ar fi fost păcat să nu o amintesc şi pe aceasta (măcar în imagini), mai ales că am, la rândul meu, atâtea amintiri legate de brandul respectiv.

Selena Gomez - Adidas

Desigur, ati înteles, eu prefer Adidas pentru că este brandul adolescenţei mele. Puţini dintre noi ştiau atunci de Nike, Puma, Fila sau alte mărci. Puţini dintre tinerii din generaţia de azi îsi pot imagina ce „tumbe” făceam să avem şi noi ceva original, de marcă.

Mi-aduc cu drag aminte de timpurile în care purtam „cu tura” un fâş Adidas al prietenei mele… era roşu şi cu dungi albe.
Mi-aduc aminte şi de primii mei papuci Adidas, pe care mi-i adusese din Germania un baschetbalist. Şi de primii originals, albaştri cu dungi verzui… ca să nu mai spun de prima pereche de şosete Adidas.

 

Astăzi, garderoba mea are de toate! De la pantofi ori săndăluţe, şi chiar cizmuliţe, la tricouri, geci, costume sport, căciuliţe, fulare, mănuşi… piesa de suflet fiind perechea de pantofi de sport Adidas, albi, uşori, comozi, primită-n dar de la fiul meu.

Vestimentaţia Adidas a depăşit de multă vreme frontiera ţinutei exclusiv sportive, fiind la fel de apreciată şi în Casual Look, Street Style sau chiar Chic şi Elegant.

***

Brandurile de care v-am scris sunt cele de care nu m-aş despărţi vreodată. Şi, ţinând cont că tânăra nu mai sunt, mă consider o îndrăzneaţă. Şi o norocoasă, atâta timp cât vor exista Desigual, Adidas şi… Answear.ro! Şi tot atâta timp cât le fac concurenţă serioasă starurilor şi VIP-urilor de pe întregul mapamod!

***

Închei serialul Answear din această toamnă, lăsându-vă „moştenire” câteva dintre ideile şi preferinţele mele în materie de modă, precum şi celebra frază a celei ce a obţinut nu mai puţin de opt premii pentru cel mai bun designer-costumier, Edith Head, „Poţi obţine orice în viaţă dacă te îmbraci pentru ceea ce-ţi doresti!„.

 

Combinatie Desigual & Adidas

P.S.  Dacă credeţi cumva că adunarea mea, 1+1= Style, este greşită, vă înşelaţi amarnic! Este perfectă! Mai ales dacă asortez ţinutelor Desigual  pantofi sport Adidas coloraţi! V-am zis, doar, că-s zbanghie! Ce vreţi? 😉

 

Surse info: Wikipedia; mag.desigual.com

 

 

Proba nr. 22 „1+1 = Style” – Answear.ro

SuperBlog – 2016

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

11 thoughts on “Cea mai perfectă simetrie este… asimetria!

  1. As fi mai dura, dar sunt cititori care nu înteleg ca în spatele autocriticii si autoironiei, se ascunde o persoana dornica, de fapt, sa-i învete pe altii sa nu repete greselile ei.
   În ce priveste moda, sunt eu cea care trebuie sa învete de la altii, dar ceea ce învat pun în aplicare numai împreuna cu gusturile si preferintele mele. Cred ca toti suntem asa! 🙂

   1. Şi eu am vrut inițial să folosesc Desigual, mai ales că, de fapt, e un stil în care mă regăsesc în totalitate. Însă, cum timpul de croire a textului mi-era extrem de limitat şi aş fi avut de documentat mai multe, am ales Medicine şi Hilfiger, fiindcă le cunosc mai bine.

    Circ du Soleil e o nebunie! Teatru+Dans+Acrobație… pff… Dintre spectacolele lor, cel mai mult îmi place Alegria.

 1. Si eu sunt fan Desigual, imi plac mult creatiile lor, mai ales culorile. Iubesc culorile vii si indraznete. Cat despre Anaface, imi ajunge deocamdata sutul de la alieni, nu mai vreau inca unul :))).

  1. Hahaha! Era virala treaba! Vuia FB-ul cu simetria.
   Cât despre extraterestri, nu stiu ce sa spun. Nu am înteles nici ce a vrut exact juriul, nici ce a punctat de fapt. Nu am facut contestatie, dar am citit la voi. 🙂

   1. Nici eu n-am inteles ce au punctat, sincer cred ca nici ei. Mi s-a parut amuzant ca m-au depunctat rau la coerenta si fluenta in exprimare :). Na, ca am devenit si incoerenta acuma :)). Sa ne spui cum a fost filmul. Eu n-o sa-l vad, nu din cauza juriului, ca doar nu l-au facut ei, ci pentru ca nu-mi plac SF-urile. Se-ntampla :).

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: