Cea mai grea muncă a femeii

Cea mai grea muncă a femeii este, fără discuţie, cea de agent 007. Atunci când face ea pe detectivul şi zgurmă, zgurmă…

O să râdeţi, dar în munca asta a ei… se dedică!

Nu se dă în lături de la nimic… adică, dă tot ce-i mai bun din ea. Se risipeşte toată, ca să afle… ce?

S-o vezi cum scormoneşte, draga de ea, prin buzunarele jeansului sau prin cele mai ascunse ale gecii… şi asta nu ca să nu i se-nfunde cumva furtunul de evacuare a apei de la maşina de spălat. Ci, din contră, să-l înfunde… pe el!  Pe ereticul căruia-i ţâpă erotismul prin toate viscerele.

Şi s-o mai vezi cu câtă precizie desface cu vârful cuţitaşului plicul cu factura telefonică şi-apoi, după ce-şi notează abaterile de la conduită ale ereticului, îl lipeşte înapoi cu şi mai mare precizie, fără să lase amprente sau urme de ADN… că d’aia se uită femeia la Bond! Nu de dragul lui, ci de dragul metodelor.

Şi gugăleşte, şi caută prefixe, şi face mapping, şi slalom… un mega-maraton în care aleargă de una singură şi, la final, pierde cursa.

Îşi spune de fiecare dată, precum Miss Piggy, „doar pe ăsta, că e cald„.  Şi zgurmă, zgurmă iar, chipurile, să se liniştească.

Când a gătat de zgurmat, îşi dă seama că exact linişte şi pace nu mai are. Că totul în jur îi miroase a… ceea ce a zgurmat.

Morala?

Cine caută, găseşte! Ş-apoi (m)iroseşte!

La ce i-a servit?

La nimic. Pentru că, în cele mai multe cazuri, nu va avea curajul să atingă vreodată subiectul tabu. Nu-l va aştepta acasă pe greşit cu pancarte şi nici greve nu va face. Nu va protesta şi nici atât nu va transforma această muncă de Sisif  într-una care, la sfârşit, să aibă vreun sens. Măcar acela de a-şi vedea singură de drumul ei.

Când va fi terminat de zgurmat, îşi va fi găsit, cu siguranţă, o altă ocupaţie. La fel de grea ca prima.  Dar ea este bonduită deja.   Deci,  Air Wick® Life Scents™ să trăiască!  Şi Boler-Oul lui Ravelcu mămăligă!

 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

6 thoughts on “Cea mai grea muncă a femeii

  1. Nu caut… prea des, pentru ca as gasi ceva. Sotul este mai mic cu 3 ani ca mine si nu vreau sa ma gandesc aiurea. Am avut o perioada incerta, dar vreau sa cred ca a trecut de dragul bebeilor. Dar ptr cine cauta, sa isi faca si curaj sa infrunte ce a gasit!

    1. Diferenta de vârsa nu ar trebui sa aiba importanta. Si-apoi sunt atâtia barbati mai vârstnici decât sotiile sau partenerele lor, si tot bat si pe la alte usi. Le sta în fire, cica…
      Ideea este ca atunci când iei o initiativa care te costa mult (în toate privintele), s-o faci cu un scop precis, o finalitate care sa-ti creeze o stare de mai bine. Dar majoritatea cauta, afla si dupa aceea închid ochii si fac compromisuri. Ei vor continua sa faca, ele sa caute…

      1. Eu CATEGORIC nu mai fac compromisuri. Am facut la prima casatorie si a fost un dezastru. Nu am invatat nimic de la acel om. Mai ca era cat pe ce sa ma distruga. Iar la partea cu cautatul la alta usa… este o alta poveste.

  2. Pai, nu-i nicio veselie situatia in sine, sa ajungi sa faci politie si sa-ti pierzi linistea in cautari. Dar femeile sunt hotarate si vor obtine probabil mereu ceea ce-si doresc. La multi ani numai cu surprize placute! Sa fii tot atat de harnica la scris si sa dai numai peste proiecte frumoase, realizabile si banoase!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: