Cai verzi pe pereti

Aveam si eu un cal. Nu de dar, de împrumut. Asa ca puteam sa-l caut la dinti daca voiam. Dar nu l-am catat.
Armasar latino, pur sânge pugliez. Crescut si zburdat pe pajisti exotice, hranit cu ulei de masline pe pâine de vatra taraneasca.
Îl încalecau toti când aveau nevoie, inclusiv eu.
Fatat în vremuri de restriste, n-a avut potcoave de mic mânz. Dar si când si-a pus, si-a pus de aur, de nu-i mai ajungeau caratele.
Saua si-a tras-o de tanar calut, la fel si caruta. Apoi s-a pricopsit calul meu (de împrumut) si cu grajd mare. Cel mai mare, ca sa moara de invidie toti ceilalti cai (ne)prihaniti. Cica a „galopat” puternic ca sa-l aiba.
Si-a purtat coada calutul meu si pe alte plaiuri. Plaiuri pline de Mioare care, orbite de stralucirea potcoavelor lui, l-au încalecat repede. Ce de Mioare !!! Câte Fete-Frumoase !
Saua si caruta-i ramâneau mereu în grajd, „conservate” pentru vremurile grele. Copitele însa-i ropoteau mai ceva ca ale unei întregi herghelii.

Si uite asa trecura anii si armasarul nostru se trezi gloaba. Martoaga. Fara copite si potcoave. Fara loc de parcare-n grajd. Cu saua murata de atata tinut la conservat. Cu caruta dilatata …

Se da în dar acum martoaga, contând pe chestia aia… „calul de dar nu se cauta la dinti, la sa… sau la caruta”.

P.S. – Se cedeaza si postul Mioarei ! Ultima care l-a mai încalecat… Si-a facut update fatuca. Cica viseaza la cai verzi pe pereti acum. 

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: