(Îm)potriveala de acasă nu se potrivește cu cea din spital

La un moment dat, dintre toate siluetele – care-mi apăreau de-acum ca niște fantome, ca niște umbre înfricoșătoare pe pereții alb strălucitor ai camerei – se destacă una și se îndreaptă către mine. Îmi strânge ușor mâna în timp ce se prezintă, informal, mă asigură că totul o să decurgă bine și se întoarce la treaba-i (pe care eu o consideram mai puțin importantă, doar pentru că domnișoara nu avea halat alb, ci verde!!!) adresându-i-se uneia din personalul medical prestant:  Adormiți-mi-o „p’asta” înainte să-mi leșine pe-aici!

Read more

În ziua de dupa…

Exact Travel Club este mai mult decât o agentie de turism, mai mult decât un club al iubitorilor Japoniei. Este un proiect care se desfasoara de peste de 20 de ani, printr-o strânsa colaborare româno-japoneza. Astfel, un circuit în Japonia nu este un simplu circuit, ci este Exact ceea ce eu am nevoie: un circuit în Japonia cu ghid vorbitor de japoneză. 

Am ales, întru dorinta de a-mi raspunde atâtor întrebari legate de acest minunat popor, circuitul Japonia mistica si Moderna 2019 – cu Ana Maria Caia.

Read more

Ambasador Sano Vita pentru o zi

Semințele chia, preferatele mele, fac parte din categoria alimentelor complete, fiind bogate în:

Proteine – la cca. 100 de grame de semințe, 20,4 grame de proteine, absolut necesare copiilor în creștere;

Acizi grași Omega 3 – esențiali pentru sănătatea umană și pe care organismul nu-i poate produse în mod natural. Semințele chia sunt considerate alimentul vegetal cel mai bogat în acizi grași Omega 3;

Fier, calciu, zinc – care oferă organismului energie și o dezvoltare armonioasă, stimulând și îmbunătătind și activitatea creierului, pe perioade mai îndelungate sau în care se depun eforturi mari mari.

Fibre – în aproximativ 25 de grame de semințe se găsesc în jur de 9 grame de fibră, necesară organismului pentru digestie și curățare a tractului digestiv. Ajută și la eliminarea constipației;

Magneziu, fosfor și o sursă importantă de antioxidanți.

Read more

Încinge soba, tușă, că vin!

Când s-a trezit, și-a scos repede cârligele din punguță și a început să ne împletească șosete. O fi mare nădușala acilea, la voi, da cu tălpili pă podeaua aista reșe, vă îngheată dejtele precum coarnele vițălului. Frigul de la chișoare să-ntrupește!

Read more

Traduci corect în limba engleză? Nici eu!

Promovezi firme? Tipăreșți flyere și etichete, volante promoționale sau cataloage cu produse ori servicii? Ce s-ar întâmpla, de exemplu, dacă ți-ar scăpa câteva greșeli și le-ai vedea după ce ai tipărit câteva mii de exemplare? Te-ai gândit vreodată?

Read more

Cum a crăpat piatra-n patru!

Bloggerii reprezintă azi, peste tot în lume, o forță, un alt fel de a mediatiza și promova, mai credibil decât cel cu care ne obișnuisem. Bloggerii sunt creativi, dinamici, spontani și sinceri. Și, mai mult decât orice, bloggeri au suflet.

Read more

Departe… Departe de lumea dezlănțuită

Oameni-visuri, oameni-credință, oameni-spirit există peste tot în lume. Dar eu m-am oprit asupra unei povești de adevărată dăruire, care m-a emoționat și m-a făcut să văd viața și provocările ei în cu totul alt mod de până acum.

De 48 de ani, aproape întreaga mea viață, într-un lăcaș scobit în pisc de piatră – înalt de aproximativ 200 de metri – un preot își așteaptă zilnic enoriașii.

Read more