Black Swan

As fi vrut să fi scris acest articol înainte de a-mi dezgoli sufletul sfâsiat, de a mă afisa în fata voastră nudă, cu inima ruptă în mii de bucătele, cu mintea-mi plină de statisticile nedreptei vieti si înfiorătoarei morti. Sunt mamă si, desi am fost norocoasă să primesc un mesaj scurt „Mami, sunt bine, te rog să nu-ti faci griji!”, mă gândesc la atâtia alti părinti, surori/frati, prietene/i cărora destinul le-a fost contra.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe acei copii nevinovati!
Si pentru că tema de astăzi se leagă intim de acea pace interioară pe care o dorim cu totii, mă întreb, precum Khalil, „Când inima îţi este un vulcan, cum crezi că ar putea să-ţi crească flori din palme?„.
De unde ar fi mai potrivit să începi să „sapi” terenul favorabil pentru gingasa floare care să te reprezinte cu cât mai fidel cu putintă?
Încercam să mă informez cât de cât pentru subiectul de astăzi „Trăieste cu elegantă!”. Voiam să mă conving de ceea ce inima-mi spune cu tristete, si anume, că se confundă total frumusetea cu eleganta.
Iată de ce spun asta:
Am digitat pe cel mai utilizat motor de căutare următorul text: „topul celor mai elegante femei din lume„.  Iată rezultatul:

Cautare Google

Într-o primă interpretare, nu tocmai rea, frumusetea este sinonim cu eleganta.
Am schimbat putin textul în motorul de căutare, rezultatul a fost, în mod surprinzător, acelasi. 
Apoi m-am jucat cu aceste cuvinte: elegant/ă, elegantă, frumusete, frumusete interioară…
Cele două tipuri de frumusete nu se substituie una alteia, nu se confundă, nu se amestecă. Elegant/ă (adjectivul) este perceput cu precădere ca stil vestimentar ce conferă o oarece notă aparte, clasă, bun gust, în timp ce eleganta (substantivul) face referiri si la ceea ce eu numesc cu adevărat elegantă.
Cu alte cuvine, pe mine cuvântul „elegantă” mă poartă direct la rafinament, comportament, gratie, tact, sobrietate si limbaj elevat, apoi trece către partea vestimentară, indiferent de faptul că o persoană este sau nu frumoasă fizic.
Dacă timpul mi-ar fi permis, as fi făcut un sondaj de opinie între tinerii de astăzi. Rezultatul ar fi fost asemănător celui afisat de motorul de căutare. 
Pentru adolescenti, tineri, deopotrivă femei si bărbati, eleganta apartine secolelor trecute, nu face o persoană distinctă si este tratată ca fiind partea mai putin importantă a aspectului persoanei, privit în ansamblu.
Haina îl face pe om? Răspunsul lor, tinerilor, va fi, în mare parte, „Da”.
Cu vârsta, începi să vezi totul din altă perspectiva. Frumusetea fizică, cea dăruita de mama natură, ar trebui să fie în deplină armonie cu cea interioară, cu pacea ta cu tine, cu acceptarea si iubirea celei pe care o privesti în fiecare dimineată în oglinda. Eleganta să le învaluie cu gingăsie pe ambele într-un voal fin de mătase ce-si pliază faldurile pe fiecare personalitate în parte, subliniind si scotând în evidentă particularitatile frumusetilor perfect armonizate. Numai după ce aceste trei caracteristici ar fi fost coroborate, s-ar fi desăvârsit opera cu vestimentatia elegantă. Cele ale Casei de Modă Ellis, de exemplu…
Casa de Moda Ellis
Casa de Modă Ellis
Dacă cineva m-ar fi pus să aleg între a fi frumoasă, doar frumoasă, si a fi o persoană chic, cu clasă, elegantă prin comportament, rafinată si stilată, as fi ales desigur eleganta. 
Dacă frumusetii nu-i poti adăuga sau sterge „merite”, elegantei poti da atâtea sensuri si finalităti. În plus, eleganta se învată.
O femeie elegantă va sti să-si poarte frumusetea oricând si oriunde, în timp ce femeia frumoasă, fără pic de elegantă, va fi frumoasă doar atât cât îi va dura frumusetea. 
Rochia "Lady E" - Casa de Moda Ellis
Sursa foto:www.ellis.ro
Am avut mereu complexe si m-am simtit rătusca cea urâtă de atâtea  ori. M-am privit cu groază în oglindă, până când am renuntat să îi mai dau atentie. Nu m-am acceptat asa cum sunt, dar nici celei din oglindă n-am mai vorbit vreodată. Totul până într-o zi, când mi-am dat seama că nu vorbeam persoanei potrivite. Că acea rătuscă neagră si urâtă nu va fi galbena niciodată, dar poate fi, poate deveni o lebădă gratioasă. O Black Swan care să încânte sufletele si să se evidentieze prin toate celelalte calităti pe care le tine ascunse sub penele taciune. Nu as fi reusit fără ajutorul pretios al comunitătii de femei a cărei membră eram atunci.

Logo Chic - Elite

Chic-Elite este astăzi comunitatea de care ai nevoie. Comunitatea care va fi oglinda în care să te privesti, să te accepti, să te iubesti si să-ti pui în valoare toate calitătile, să fii persoana pe care s-o saluti cu zâmbetul pe buze în fiecare dimineată când o zăresti în oglindă, să fii reflexia celei după care ai tânjit întotdeauna si nu ai avut curaj s-o întâlnesti în propria-ti fiintă.
Chic-Elite este comunitatetea interactivă căreia îi pasă de tine si care v-a găsi mereu calea potrivită prin care să ajungi la acei „struguri” la care  nu sperai să mai ajungi si pe care i-ai considerat atâta amar de timp acri. 
Ai un proiect? Ai un cuvânt de spus? Consideri că poti ajuta pe cei ce au nevoie de tine? Devino membru al Comunitătii Chic-Elite!  
Dare! Care!

Acest articol participă la concursul SuperBlog – Editia toamnă 2015
Proba nr. 12: Traieste cu eleganta!: Sponsori: Chic-Elite.ro si Ellis.ro

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: