Avem părul pe care-l merităm! Sau alternativa…

Ileana mea nu ar mai avea nevoie de prezentare, nici măcar aici, pe blog. Am tot scris despre ea. Toţi o cunosc ca fiind „bunica veselă”. Bunica plină de farmec, umor şi de o vitalitate care ar fi dat zdravăn de bănuit dacă participa anul ăsta, cumva, la Jocurile Olimpice de Vară. Doping-ul e în trend, e în vogă, pe româneşte.
Mama nu se dopează, evident. Vitalitatea-i stă în fire… chiar şi în firele albe de păr pe care, recent, i le-am acoperit – ca o adevărată profesionistă – cu vopsea de-o calitateeee… discutabilă. Deh! Încă asteptăm vopseaua de la Farmec!
Am fost în ţară acum o lună. Concediul meu de astă vară a fost unul cu efecte total vizibile pentru ea: pe lângă fericirea nemărginită a revederii care i se citea pe chip, a beneficiat,  vrând-nevrând, de o mică remodelare (a new look, pe englezeşte), regenerare, tratament şi muuuultă odihnă.
Concret, am tuns-o (la coafor) pe Ileana mea, am vopsit-o acasă, i-am aplicat tratamente pe păr şi am întinerit-o cu 20 de ani. Întrebaţi-i pe nepoţi, dacă nu mă credeţi! Am dus-o şi la un  restaurant tradiţional de prin Buzău, i-am dat cârnaţi veritabili de Pleşcoi… Întrebaţi-o pe Alina Gheorghe, dacă nu mă credeţi!
Dar nu, nu despre mama Ileana vreau să vă vorbesc acum, ci, „de-a fir a păr”, despre Cosânzenele ei. Trei, la număr… Şi mai mult despre a’ din mijloc!
În varianta originală, Cosânzenele ar fi: una brunetă, una blondă şi una şatenă. Tot în varianta originală, una creaţă, alta… linsă (scuze, n-am găsit alt termen) şi alta ondulată. Şi tot în varianta de mai sus, în ordine, una cu păr des (cândva), alta, adică eu,  fără (dintotdeauna), şi mezina, aşa şi-aşa. Să tot testezi produsele gamei Gerovital pe capetele lor, vai de ele!
Celei mari i-ar face bine gamele de prevenţie şi tratament intensiv, deci Şamponul şi Serul anticădere, gamele de termoprotectie şi, mai ales, Pro-color, că tot îşi schimbă culoarea precum lupul din zicală. Ah, era să uit! Şi un Ser cu efect No-Frizz, care i-ar contura perfect buclele naturale ce m-au umplut mereu de invidie.

Gerovital - Pro-Color
Sursă foto: media set probă Farmec
Mezinei, i-aş recomanda, în primul rând, să-şi scoată bubele alea din cap (aluniţele crescute peste măsură şi care, aparte estetica, o incomodează şi o pun în imposibilitatea de a merge, aşa cum e firesc, de câteva ori pe an la coafor), maştile regenerante şi nutritive, precum şi spuma aerată pentru îngrijirea părului gras,  că-i cam atârnă onduleurile „la greu”. Stiţi că părul gras arată a păr încărcat, nu?

Gerovital - Set Nutricomplex
Sursă foto: media set probă Farmec
Le-aş rezolva uşor pe ele. Dar pe mine, Cosânzeana fără păr, cum m-aş rezolva? Ce mi-aş recomanda? O perucă?
Într-un articol răutăcios, spuneam că mă prefer aşa, tunsă scurt şi „spână”, decât cu părul lung şi mintea scurtă. Dar, sinceră să fiu, visul meu (de când mă ştiu) a fost să am un păr frumos şi sănătos, bogat, strălucitor… să am şi eu, că toate femeile femeieşti, podoaba mea capilară.
Ne-a împărţit Ileana genele, dar la mine s-au nimerit altele decât cele care m-ar fi transformat într-o Cosânzeană de poveste. Şi-atunci, ce-i de făcut?
Părului meu rar, cu firul extrem de subţire, drept „liniar”, fără volum şi cu multe alte calităţi defectuoase, i-ar face bine gama completă a celor de la Farmec.
– Vă daţi mari, acolo, cu produsele voastre! îmi zice mama Ileana, dar Gerovitalul bate la…  L’Orealul! Să-ţi fie clar!
Absolut corect! Produsele Gerovital sunt renumite în toate ţările unde calitatea este un mod de viaţă şi, ca atare, impune standarde ridicate. Vorbim de profesionalism, de produse de tradiţie, de raport calitate-preţ imbatabile. Pornind de la cremele Anei Aslan (despre care v-am mai povestit)  şi până la noile produse, concepute şi create după formule care să satisfacă absolut toate nevoile de îngrijire şi tratament – atât ale femeilor, cât şi ale bărbaţilor -, gama Gerovital Tratament Expert  poate fi considerată astăzi una dintre cele mai complete şi competitive din lume. Fără exagerare!

Revenind la părul meu…  Mda!
S-o luăm punctual:
  • Urgenţa nr.1 ar fi tratamentul scalpului, controlul sebum-ului şi regenerarea. Aş avea nevoie, deci, de un Kit Sebum Control (Şampon Sebum Control şi Spumă Sebum Control) ca al mezinei şi neapărat de Kit-ul de regenerare păr (fiole), format din două seruri concentrate de regenerare care acţionează sinergic asupra părului şi scalpului şi care mi-ar rezolva, prin urmare, mai multe probleme deodată (căderea, deshidratarea, pierderea elasticitătii părului ş.a.) datorită complexului de vitamine B5, E şi A, a Keratinei, extractelor vegetale şi minerale şi uleiurilor esenţiale pe care le are în componenţa sa.

Gerovital - Sebum Control
Sursă foto: media set probă Farmec

Gerovital - Kit Regenerare Par (fiole)
Kit Regenerare Păr (fiole)

  • După tratament, mi-ar trebui produsele pentru întreţinere si îngrijire, cu precădere cele pentru volum.  Volum, nu glumă! Aş renunţa la tapat şi la foehn definitiv, în favoarea volumului obţinut prin metode soft si smart. Aş lăsa apoi părul să zburde şi să strălucească, în toată spendoarea şi volumul său, în razele soarelui. Sigur, o mască de protecţie contra violetelor se cere, de altfel.
Ce mai? Una peste alta, ar trebui să cazăm Farmec-ul la noi acasă cu atâtea Cosânzene de tratat!  Şi după tratament, să le înscriem la casting pentru reclamă!
Eh! Ar fi frumos!
Privind în urmă, cu durere…
De la detergent, la bere ori la soluţiile agresive de permanent… de la peria încâlcită-n părul fin şi rămasă acolo, în mijlocul capului, cu mânerul de lemn cu tot, cu care am făcut Revelionul acum cincisprezece ani, la bigudiuri cu elastic, pe care le suceam şi răsuceam până când le pierdeam prin băsmăluţă … de la geluri scorţoase, la flacoane întregi de fixativ strong, de la decolorări, oxigenări şi apoi recolorări excesive, pâna la faza de chelire aproape, nu credeţi c-ar merita şi puţinul meu păr un tratament adecvat? Unul adevărat şi care să de-a, finalmente, rezultate?
Mulţi zic că avem părul pe care-l merităm. Păi dacă-i aşa, faptul că nu-mi pot legăna şi eu pletele în vânt este direct legat de tratamentul nemilos pe care i l-am aplicat ani de zile, şi nu atât de moştenirea de la Ileana, cum credeam. Cosânzene ne-a făcut ea pe toate, dar, vedeţi voi? nu toate am meritat un păr, cum spuneam, de poveste…  Cel puţin, până acum.

Basta, cum zice italianul! A sosit la timp doctorul personal al părului tău – Farmec!
Nu faceţi greşelile pe care le-am făcut noi.  Pentru că, dacă noi aveam scuza lipsei de pe piaţă a tratamentelor necesare unui păr sănătos, voi nu mai aveţi nicio scuză!

Gerovital - Doctorul personal al parului tau!
Sursă foto: media set probă Farmec
Daca aţi decis să folosiţi gama Gerovital pentru tratarea părului vostru, luaţi aminte şi de câteva sfaturi generale*, utile menţinerii sănătăţii şi vitalităţii acestuia:
– Spălaţi părul corect, evitând, dacă se poate, spălarea zilnică, pentru a nu inhiba distribuirea uleiurilor naturale ale părului;
– Masaţi scalpul cu şamponul adecvat, fără sa utilizaţi imediat balsamul. Dacă folosiţi o cremă pentru tratament, lăsaţi-o să acţioneze câteva minute asupra rădăcinii firului de păr, continuând să masaţi uşor scalpul. Prin masare se îmbunătăţeşte fluxul circulaţiei sanguine şi se previne apariţia mătreţii;
– Dacă utilizaţi balsamul pentru păr, aplicaţi-l de la vârfurile părului către rădăcină, şi nu invers. Tineţi-l pe păr mai mult doar dacă aveţi un păr bogat şi dacă doriţi un efect mătăsos mai puternic sau, din contră, mai puţin, dacă părul vostru este rar, fin şi fără volum; 
– Încercaţi să vă clătiţi părul cu apă rece sau călâie, apa caldă fiind recomandată numai dacă aveţi părul foarte gras sau încărcat de geluri, fixativ şi alte produse asemănătoare;
– Folosiţi uscătorul de păr, setându-l la temperaturi scăzute. Aerul fierbinte distruge părul, mai ales dacă nu aplicaţi o cremă termoprotectoare. Renuntaţi la a vă înfăşura părul în turbane turceşti făcute din prosoape, părul umed fiind mult mai fragil şi rupându-se cu mai mare uşurinţă;
– Nu periaţi părul ud! După uscare, periaţi-l cu grijă, utilizând, pe cât posibil, o perie de lemn cu fire naturale, care reduce efectul de electrizare. Puteţi aplica pe părul uscat o picătură de ulei – Gerovital, în cazul nostru – care va descâlci firele de păr şi va uşura plierea pe perie a acestuia;
– Dacă sunteţi fani ai produselor de styling, aplicaţi aceste produse doar pe firul de păr, nu şi pe scalp.
– În final, recompensaţi-vă podoaba capilară cu accesoriile care vă plac şi vă pun în evidenţa personalitatea.  Un păr sănătos merită totul!
Pentru mai multe informaţii, accesaţi şi pagina Facebook a companiei Farmec – Cluj-Napoca

Gerovital - Promotie
Sursă foto: media set probă Farmec

*) Sursă: WikiHow

Acest articol participă la concursul SuperBlog – Editia toamnă 2015
Proba nr. 2: Fii o Ileana Cosânzeana modernă! Sponsor: Farmec
Actualizare: 84 de punte

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

2 thoughts on “Avem părul pe care-l merităm! Sau alternativa…

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: