Aspiraţii

Am aspirat toată viaţa! Aproape toată!
Am aspirat mereu la unul mai bun. Unul cu braţul vânjos, ca al soldatului de plumb, puternic şi pe picioarele lui. Unul de care să mă declar mulţumită de la prima… suflare! Dar…
***
Primul pe care l-am avut era din Rusia. „Moscovici” îi ziceau prietenii. Era palid (gălbior), mic şi fără vlagă.  
Putin îi dădeai să facă, puţin făcea! Şi dacă-l scuturai mai tare, tuşea din toate clemele. Kakaia treabă am făcut împreună, aşa că, după câţiva ani, ne-am despărţit. Fără reproşuri, fără certuri, fără să-i dau o a doua şansă. Un fel de „Adio… şi nu am cuvinte”!
Am măturat, apoi… Am făcut curăţenie prin atrii şi ventricule. Şi prin alte odăi. Curăţenie de primăvară, ca la ortodocşi!
Trecut-au Crăciunuri şi Paşti… şi Sâmbete pe apa Dâmboviţei, de uitasem cum mai e să aspiri.
***
Al doilea apăru în viaţa mea pe nepusă masă. Aveam copil… şi-aveam mare nevoie şi de el. Atâta nevoie!

Nici ăsta nu-i atât de profi!
Bărbat aspirând casa… cu totul! Sursa foto: fb.com/martin.depasquale
Olandez, din Eindhoven, Philip(s) era frumos, elegant, rafinat. Purta o „haină” verde-închis, uşor metalizat. Din verdele ei fascinant nutreau speranţele mele pentru un viitor mai bun.
„Sper să nu mă dezamăgească şi ăsta la fel ca primul!”, îmi spuneam de fiecare dată când îl introduceam în ale casei.
La început fu totul bine. Cu timpul, însă, dădu semne de oboseală. E drept, îl cam călcam pe „coadă”…
Firul legăturii noastre, scurt, de altfel, s-a întrerupt brusc într-o Duminică a Floriilor, când mi-era Lunea mai dragă! Mi l-a suflat, ca pe o păpădie, Florina, prietena noastră. Dar nici ea n-a făcut mare brânză cu el. Mă suna şi-mi spunea că-i… demodat!!! Că nu-i nici de departe atât de profi, cum îl lăudam!
Şi iar am măturatAm şi periat de câteva ori. Am îngenuncheat şi am periat, pân’ mi-a coborât sângele la cap… şi m-a iluminat!

Dar până când o viaţă amară
şi un trai nefericit?
Până când, la curăţenii,
mă pun toată pe jelit?
Ori mă stresez,
ori mă oftic.
Ba în genunchi,
Ba mă ridic…
Când eram copilă, iaca,
pe surori le-am păcălit!
Mi s-a întors, oare, roata?
De tot aspir… şi-aspir nimic???

Eh, da, oameni buni, vine o vreme când începi să (dis)cerni… Să filtrezi. Să alegi, nu doar să culegi… scam-uri*! Să alegi cu capul, nu cu inima! Să-l cauţi, până-l găseşti, pe cel ce se adaptează perfect doleanţelor tale.
Credeam că m-a părăsit norocul, dar nu (încă). M-am îndrăgostit iremediabil la a doua tinereţe. M-am îndrăgostit, cu cap de data asta, de Rohnson!
Ne-am cunoscut online. Dar ce? Se poartă…
Rohnson m-a cucerit mai întâi cu imaginea jpeg (Doamne, cât m-am chinuit să o descarc!)…  cu obrăjorii lui durdulii şi nasul portocaliu…

Aspirator Rohnson AquaTech R 144
Aspiratorul Rohnson AquaTech R144. Sursa foto: www.marketonline.ro

   

cu robusteţea lui, cu capacitatea lui (15 L), cu forţa (1550 W) şi tenacitatea în faţa cărora nicio particulă de praf nu are curajul să se mai aşeze. Şi, aşa cum mi-am dorit, e stăpân pe el. Stabil, pe patru „picioare”, şi nu două, ca predecesorii lui.

Discret, silenţios, nu-i deranjează pe vecini, mă urmează „pas cu pas” prin toate cotloanele, iar braţul lui telescopic mă face să mă urc pe toţi pereţii… fără scară!
E flexibil, se adaptează chiar şi dacă-l pun… la colţ!

Igienic şi pedant, dotat cu perii clasice, rotunde, în „T” sau în triunghi (cinci la număr)… Se-ngrijeşte el de el (se curăţă uşor), dar mai ales de casă!

L-am testat până şi cu apă. Nu vodkă rusească, nu bere olandeză… Apă! Are filtru HEPA şi… memorie! Reţine tot! Aproape tot! 99,99% din particulele mai mari de 0.3 microni! Păi câţi microbi microni dintr-ăştia n-aveam eu prin casă până să-l cunosc pe el??? I-oi fi inhalat pe toţi?

Cum să nu te îndrăgosteşti? Cum să nu te-ntrebi „unde erai, dragule, când îmi frigea buza şi mi se-ncingea bluza… aspirând”?

Cu Rohnson mi-am permis să-mi fac de cap! Şi de picioare! Şi să calc apăsat pe covoare! 
Să-mi iau şi-un câine, fără teama că părul lui alb şi creţ flutură prin casă de colo, colo, dacă nu-i pun „husa” (căţelului, să ne înţelegem!).
Ricci, malteserul nostru...
Ricci al nostru… Foto: Arhiva personală

 

Rohnson mă ajută mai mult decât mi-am putut imagina vreodată. E tipul „gospodin”, pe care să-l bifez de două ori pe săptămână, dacă aşa vreau, de pe lista aspiraţiilor, cu menţiunea: „Rezolvat! Al meu, pentru totdeauna”!

Cine spunea că nu te poţi îndrăgosti online?

Accesează magazinul MarketOnline.ro, dă un click pe promoţii aspiratoare… şi-l ai pe Rohnson AquaTech R144 cât ai clichi din ochi.
Eu l-am luat fără rabat şi-s fericită! Tu, însă, ai ocazia să profiţi (ca d’aia m-am straduit până acum) şi să-l iei acasă… la ofertă!
Asta nu înseamnă că nu o să fii la fel de mulţumită ca mine. Ba, din contră, economiseşti şi bani preţioşi, banii pe care eu i-am risipit o viaţă-ntreagă pe aspiratoare de… nimic.
Vin sărbătorile de Paşti! Nu-ţi irosi timpul aiurea! Cu Rohnson ai casa perfect curată, numa’ bună pentru „iepuraş, coconaş…” şi alte animăluţe de gen.

(*) Definiţia scam-ului: aici

Cu acest articol genial aspir la premiul primei probe a concursului  
Spring SuperBlog 2016
probă sponsorizată de MarketOnline.ro
Logo MarketOnline

Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

14 thoughts on “Aspiraţii

  1. O adevărată "odă" închinată Rhonsonului. Chiar aş avea şi eu nevoie de unul, aşa ca pentru a doua tinereţe şi sărbătorile ce se apropie. 🙂

  2. Dacă îți spun că moscovitul nostru functioneaza si acum după 35 de ani? A si zugrăvit tata cu el, că nu știu cum putea fixa tubul și stropea pereții. Acum e la mama, la țară, că și ce e bun și ce-i rău ducem pe acolo. Aspirații? Oh, Doamne, câte oi fi mai avut și eu! Te pup, Daniela. Cred că mă voi amuza cu articolele voastre teribil.

  3. Al nostru, cel pe care mi-l aduc aminte din copilarie, si-a dat duhul la Revolutie. Dar dupa, când m-am casatorit, tot unul rusesc am avut. Luat cu spaga, nu asa, orisicum… :)))
    Ne amuzam, da, ce altceva am putea face?
    Pupici, Adriana!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: