Am început campania „Oferă un ghiozdan”!

Copii cu ghiozdane

 

Vă amintiţi cu drag, desigur, de vremea şcolii. Cine ar uita-o?

După vacanţa de vară, care ni se părea prea lungă, aşteptam cu nerăbdare momentul în care începeau pregătirile pentru şcoală.
Pe mama o apucau năbădăile, sunt convinsă, dar nu lăsa să se citească pe chipul ei preocuparea. Trei copii la şcoală!
Ghiozdane, deşi nu ni le cumpăra în fiecare an… ba chiar, mi-aduc şi azi aminte de ghiozdanul meu maro, din piele groasă, cu trei „încăperi”, în care-mi aranjam cărţile, caietele şi celelalte rechizite. Un ghiozdan greu şi când era gol, dară cu tot ceea ce căram zilnic cu mine. Şi nici nu puteam să-l duc în spate, pentru că nu avea „bretele”.
Apoi, penare, creioane, stilouri, coperţi pentru cărţi şi caiete, gume, ascuţitori, plastilină, cele necesare pentru lucrul manual sau sport, ciorapei, uniforme etc.
Le împărţeam în mod egal, ni le aranjam, le pregăteam pentru prima zi de şcoală. Eram pline de entuziasm şi, recunosc, faptul că nu ne lipsea nimic, ne dădea încredere şi ne motiva.

Mama cumpăra toate aceste lucruri în rate. Da, aţi citit corect! Rate! Existau câteva magazine în Bucureşti, din care puteai achiziţiona tot necesarul pentru şcoală în rate. Există şi acum? Mă îndoiesc!

Să pregăteşti în ziua de azi trei, patru sau mai mulţi copii pentru şcoală este aproape imposibil pentru foarte, foarte mulţi părinţi. Soluţia, deşi pare greu de crezut şi acceptat dacă nu eşti în pielea lor, este cea mai simplă: abandonul şcolii!

Nu comentez şi nici nu vreau să scuz sau să acuz! Vreau doar să găsim, împreună, o rezolvare la fel de simplă a acestor probleme, cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi părinţi, prejudiciul cel mai mare suferindu-l, ca de obicei, copiii.

Haideţi să punem mână de la mână şi să strângem câteva rechizite pentru micuţii din Bacău!
Iniţiativa nu-mi aparţine, este proiectul celor de la Ajuta.eu, dar am preluat-o şi sper să pot/putem să dăm o mâna de ajutor.

Am pornit de astăzi, 1 iulie, campania „Oferă un ghiozdan”!

Campania mea se adresează, în special, tuturor prietenilor şi cunoscuţilor mei din Germania, dar, dacă mi se vor alătura şi cei din ţară, cu atât mai bine.
De ce mă adresez cu precădere românilor din zonă (Leverkusen, Köln, Wuppertal, Bonn…)? Pentru că aş dori să mă ocup personal de trimiterea în ţară a rechizitelor, de gestionarea listelor donatorilor şi ce va mai fi nevoie.

În plus, contez pe faptul că românii din străinătate sunt la fel de sensibili la problemele celor de acasă şi, în ciuda criticilor aduse de nenumărate ori acestora, se mobilizează şi se implică cu succes în multe acţiuni.

Un ghiozdănel simplu, fără prea multe brizbrizuri, costă aici exact cât un pachet de ţigări! În săptămânile ce urmează, toate magazinele gen Lidl, Netto, Wolworth, Zeeman, Tedi şi altele, vor scoate la vânzare cele de trebuinţă pentru micii şcolari.
La Netto sunt deja câteva modele de ghiozdane, la fel şi la Wolworth, aşa că este momentul cel mai potrivit să acţionăm.

Dacă nu veţi putea contribui cu un ghiozdan, sunt la fel de bune orice rechizite mai mici şi mai ieftine: penare, creioane colorate, carioci, stilouri… ceea ce vă lasă sufletul să puneţi în coş la următoarele cumpărături.

Nu am stabilit un obiectiv, de gen „atâtea ghiozdane”, aşa că orice reuşim să strângem, este bine venit.

Rechizitele vor fi trimise la sediul Asociaţiei Ajuta.eu din Bacău în prima săptămâna a lunii Septembrie. Avem, deci, două luni la dispoziţie să arătăm ce putem!

Celor ce vor să se alăture campaniei şi se află în ţară, le-aş sugera să între pe site-ul asociaţiei (link) şi să se informeze cum pot dona ceva lucruşoare, pentru că nevoi sunt destule.

Eu mulţumesc anticipat tuturor celor care doresc să se implice cu adevărat, mulţumesc şi dacă distribuiţi articolul la cât mai multe persoane şi nu „dezbateţi” pe lângă, pentru că ideea este să ajutăm, nu să blocăm iniţiativele de acest gen, care, şi-aşa, sunt destul de puţine.

 

P.S. – Utilizaţi „formularul de contact” de pe Blog, dacă aveţi de trimis mesaje, recomandări. Vă stau la dispoziţie pe Facebook (privat) pentru lămuriri suplimentare şi furnizarea datelor (adresei) pentru trimiterea rechizitelor.

***

Actualizare: Primul pas l-am facut eu, cum era şi firesc. Dar cursa-i lungă…

Ricci merge la scoala!
                                                                            Ricci merge la şcoală!
Social:
Ultimele postari ale lui Daniela (vezi toate)

Daniela

Fondator, Administrator și Autor la "Spicuiri"; Autor la "Pe cuvânt!"; Autor la "Scurt(-)Circuit".

5 thoughts on “Am început campania „Oferă un ghiozdan”!

    1. Sper si eu! Deocamdata am obtinut mai multe aprecieri la poza cu Ricci, decât la campania propriu-zisa! Dar, continui sa cred ca „se poate”!

Spicuiește, rogu-te!

%d blogeri au apreciat: